Çölovası Atık Su Tesisi bu yıl tamamlanacak

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Afyonkarahisar Dinar Çölovası Kapalı Havza Atıksu Arıtma Tesisi inşaatında çalışmaların hızla devam ettiğini açıkladı   Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Afyonkarahisar ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artmasının bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynadığını belirtti. Afyonkarahisar Dinar Çölovası Kapalı Havza Atıksu Arıtma Tesisi inşaatında [&hellip]

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Afyonkarahisar Dinar Çölovası Kapalı Havza Atıksu Arıtma Tesisi inşaatında çalışmaların hızla devam ettiğini açıkladı

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Afyonkarahisar ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artmasının bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynadığını belirtti. Afyonkarahisar Dinar Çölovası Kapalı Havza Atıksu Arıtma Tesisi inşaatında çalışmaların hızla devam ettiğini açıklayan Yıldız, “Arıtma tesisinin tamamlanması ile günlük 3 bin 264 metreküp atıksu arıtılacak. Arıtma Tesisi ve Kollektör Hattı ile Dinar Tatarlı, Haydarlı Beldeleri ve Yıprak, Kadılar, Doğanlı, Kınık, Çiçektepe, Göçerli köylerinin toplam 3 bin 264 metreküp/gün atıksu arıtımı sağlanacaktır. Günde 3 bin 264 metrüküp atıksu arıtılıp dezenfekte edilerek 600 dekar tarım arazisi de sulanabilecektir.” dedi.
Yıldız açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: “İş kapsamında; Göçerli 21 metre Q200; Doğanlı 531,78 Q300; Okçular 1087 metre Q300; Kadılar 79 metre Q300 olmak üzere yaklaşık 1,7 kilometre kolektör hattı ve 3 bin 264 metreküp/gün kapasiteli atıksu arıtma tesisi yapılmıştır. Yapılan çalışmalarla fiziksel gerçekleşme yüzde 60 seviyelerine ulaştığı bildirildi. Çalışmaların 2021 yılında bitirilmesi hedefleniyor.”
>> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

YASAL UYARI

Kocatepe Gazetesi’ne ait haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır. Haberlerin belirli bir kısmını alarak yada başlığını değiştirerek veyahut alt üst edilerek de (gazeteci tabiri ile takla attırıp) alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde de yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır.

Bakmadan Geçme