Çok Şiddetli Öksürüğü Ne Keser?

Sağlık sorunlarının başında yer alan öksürük rahatsızlığı kronik hale gelerek günümüzde sıklıkla artamaya başladı. Peki, Çok şiddetli öksürüğü ne keser?

Günümüzde doğal bir refleks olarak tanımlanan öksürük sağlık sorunlarının başında gelmektedir. Öksürük kronik hastalık olarak da geçmektedir. Peki, Çok şiddetli öksürüğü ne keser? Sizler için araştırdık…

ÖKSÜRÜK NEDİR?

Öksürük rahatsızlığı günümüzde boğaz bölgesinde oluşan irritan maddelerinden uzaklaşması için oluşan bir refleks türüdür. Birçok kişi boğazın temizlenme ihtiyacından dolayı öksürükle karşı karşıya gelmektedir. Fakat öksürük eylemi bazı kişilerle artış göstererek kişinin normal hayatına etki edebilmektedir. Günümüzde Akut öksürüğü diye adlandırılan boğaz rahatsızlığında öksürük 2 hafta içerisinde yavaşlamaya başlar. Uzmanlara göre 3 ila 8 hafta süren öksürükler akut olarak isimlendirilir. Fakat 8 haftadan uzun süren öksürükler ise kronik öksürük olarak adlandırılır. Sigara kullamında bulunan bireylerin ise sigara boğazlarında balgam yaparak öksürüğe neden olur bu rahatsızlık ise kronoik haline gelebilmektedir.

ÖKSÜRÜK NASIL GEÇER

Öksürüğü kesmek için en sık başvurulan yöntemler arasında yer alan 1-2 çay kaşığı bal yemenin boğazı yatıştırıcı özellikleri oldukları bilinmektedir. Ayrıca ıhlamur, zerdeçal ve et suyu gibi sıcak ve sıvı içecekler de boğaza iyi gelmektedir.  En çok başvurulan yöntemler arasında yer alan gargara ve tuz ise boğazda bulunan tahrişi kaldırarak öksürüğü kesmeye yardımcı olmaktadır. Doğal anestezik olarak bilinen limon kullanımı ise öksürüğü geçirmekte boğazda oluşan mukusu parçalar ve boğazı yumuşatır.

ÖKSÜRÜĞÜ GEÇİRMEK İÇİN BAŞVURULABİLECEKLERİNİZ

Bal Tüketmek,

Probiyotik Almak,

Ananas Tüketmek,

Nane Yemek,

Hatmi Kökü Çayı İçmek,

Kekik Yemek,

Zerdeçal Tüketmek

Yaşam Alanınızı Temiz Tutmak,

Yatış Pozisyonunuzu Gözden Geçirmek,

Beslenme Şeklinizi Yeniden Düzenlemek,

Ortamdaki Havayı Nemlendirmek,

Sigarayı Bırakmak,

Sıvı Tüketiminizi Artırmak,

Gargara Yapmak,

Burnunuzu Temizlemek,

Temiz Hava Almak,

İstirahat Etmek

Bitkisel Öksürük Şurubu Kullanmayı Denemek

Bakmadan Geçme