• Haberler
  • Genel
  • Çok kitap okudu, planlı çalıştı, başardı

Çok kitap okudu, planlı çalıştı, başardı

Seviye Belirleme Sınavı'nda Afyonkarahisar birincisi olan Özkan Önder, başarısının sırrını açıkladı: Planlı çalıştım, çok kitap okudum Seviye Belirleme Sınavı birincisi, Kocatepe İlkokulu'ndan çıktı. Kocatepe İlkokulu öğrencisi Özkan Önder, 100 soruda 99 doğru, 1 yanlış cevap vererek 496 puan aldı. Başarılı ve örnek bir öğrenci olarak bilinen Özkan Önder, başarısının sırrını 'Planlı çalışmak' olarak açıkladı. Önder, [&hellip]

Çok kitap okudu, planlı çalıştı, başardı

Seviye Belirleme Sınavı’nda Afyonkarahisar birincisi olan Özkan Önder, başarısının sırrını açıkladı: Planlı çalıştım, çok kitap okudum

Seviye Belirleme Sınavı birincisi, Kocatepe İlkokulu’ndan çıktı. Kocatepe İlkokulu öğrencisi Özkan Önder, 100 soruda 99 doğru, 1 yanlış cevap vererek 496 puan aldı. Başarılı ve örnek bir öğrenci olarak bilinen Özkan Önder, başarısının sırrını “Planlı çalışmak” olarak açıkladı. Önder, “Planlı çalıştım, geçmişe dönük soru bırakmadım. Çalışmadan sıkılmadım. Sıkılmadan çalışmadan için müzikle çalıştım. Her bir öğrencinin yapması gereken tekrarları yaptım. Günde 2-3 saat çalıştım. Okuldaki sınavlara çalışınca SBS’ye de çalışmış oluyorsunuz. Arkadaşlarımız daha çok kitap okusun. Bilgiyi yorumlamak çok önemli. Stres yapılmaması gerekir. Süleyman Demirel Fen Lisesi’ne gitmeyi düşünüyorum, doktor olmak istiyorum” dedi.
DERSİ DERSTE ÖĞRENDİ,
TEKRARLAR YAPTI
Özkan Önder’in babası, Kocatepe İlkokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Bekin Önder de oğlunun okulu çok sevdiğini belirtti. Önder, “Öğrencimizin başarısında en büyük etken düzenli ve planlı çalışması. Okula severek geliyordu. Okuldaki başarının ödüllendirilmeleri, bütün paydaşlarıyla okulda birliğin sağlanması etken. Dersi derste öğrendi. Ara ara tekrarlar yaptı. Diğer boş zamanlarını kitap okuyarak, gezerek, spor yaparak değerlendiriliyor. 100 soruda tek yanlışı var” diye konuştu.
OKUL KÜLTÜRÜNÜ BENİMSEDİ
Kocatepe İlkokulu Müdürü Haşim Ülker ise öğrencinin başarılı olacağını tahmin ettiklerini belirtti. Ülker, “Biz bu başarıyı bekliyorduk. Öğrencimizi 6’ncı sınıftan itibaren tanıyordum. Öğretmen arkadaşlarımızla konuşmamızda da Özkan’ın farklı bir öğrenci olduğunu söylüyorduk. Okul kültürüne de uyum sağlamış bir öğrenciydi. Kendisini daha güzel yerlerde göreceğimizi umuyorum. Okulumuza severek geliyordu. Disiplinli bir şekilde çalıştı.
Okulumuzda imkanlarımızla öğrencilerimize layık olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. MURAT ARISOY

Bakmadan Geçme