Çoğunluk sağlanamadı kongre haftaya kaldı

Afyonkarahisarspor’da dün yapılması gereken kongre, aday çıkmayınca ve çoğunluk da sağlanamaması nedeniyle gelecek haftaya ertelendi Spor Toto 3. Lig’de mücadele eden Afyonkarahisarspor’da bir kongre daha yapılmaya çalışılıyor. Sahipsizlik içinde kaderini bekleyen mor-beyazlı kulüpte dün kongre için yöneticiler kulüp binasında biraraya geldiler. Kulüp üyesinden çok taraftarın ilgi gösterdiği kong-rede çoğunluk sağlanamadı. Bu nedenle de kongre gelecek [&hellip]

Çoğunluk sağlanamadı kongre haftaya kaldı

Afyonkarahisarspor’da dün yapılması gereken kongre, aday çıkmayınca ve çoğunluk da sağlanamaması nedeniyle gelecek haftaya ertelendi

Spor Toto 3. Lig’de mücadele eden Afyonkarahisarspor’da bir kongre daha yapılmaya çalışılıyor. Sahipsizlik içinde kaderini bekleyen mor-beyazlı kulüpte dün kongre için yöneticiler kulüp binasında biraraya geldiler. Kulüp üyesinden çok taraftarın ilgi gösterdiği kong-rede çoğunluk sağlanamadı. Bu nedenle de kongre gelecek haftaya ertelendi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın destekleriyle oluşturulan yönetim de adaylıktan çekilince kulüp tekrar sahipsiz kaldı. Dün kü kongre toplantısı için kulüp tesislerine gelen Kulüp Başkanı Hikmet Bülbül de bir basın açıklamasında bulundu. Kulübün durumunu kongreyi takip etmek için kulübe gelen taraftarlara ve basın mensuplarına anlatan Bülbül, şu anda içler acısı bir halde olduklarını, herşeyin geç olabileceğini dile getirdi. Yaşananların hiç hoş şeyler olmadığını tekrar eden Bülbül, geçen her saniyenin Afyonkarahisarspor’u uçuruma sürüklediğini söyledi. Oluşumun da sonuçsuz kaldığına dikkat çekerek konuşmasını yapan Hikmet Bülbül, “Biz her zaman sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bize düşen her zaman zor zamanlarda bu sorumluluğu taşımak oldu. Bugünde aynı sorumlulukla iş görme bilincindeyiz. Türkiye liglerindeki çok büyük çoğunluğunun kişilere bağlı sürdürülemez yönetim biçimleriyle yönetildiği ortadadır. Belediye takımlarının sayısı şu anda sayamayacağımız kadar çok. Buna rağmen amatör liglerden başlayarak Süper Lig takımlarına kadar kamu desteği az veya çok maddi ve tesis imkanlarıyla kamu ayakta durduğu herkesçe de bilinmektedir. Malesef artık zaman herşey için çok geç olacak. Elimizdeki bu değer kaybolunca sonunda ahlar vahlar demekten başka elimizden birşey gelmez” diye konuştu.

Kongre 5 Ağustos’ta

Afyonkarahisarspor’da tüm planlar alt üst oldu. Önce Belediye Başkanı Burhanettin Çoban destekli oluşum aday olmaktan vazgeçti, şimdi de kulübün İscehisarspor’a devri söz konusu. Mor-beyazlı ekibin dün kongre günüydü. Ancak aday çıkmadığı için yeterli çoğunluk da oluşmaması üzerine kongre gelecek haftaya ertelendi. Eğer kulübün, konuşulduğu gibi İscehisarspor’a devri olursa bile yine de çok geç kalınmış olacak. Çünkü ligler 28 Ağustos’ta başlayacak. Yani 5 Ağustos’a gelindiğinde liglerin başlamasına yalnızca 23 gün kalmış olacak. 23 gün içerisinde sıfırdan bir takım oluşturulsa da lige tam olarak hazır hale gelmesi pek mümkün görülmüyor.

18 ilçesi olan koca bir ilin takımının düştüğü durum…

Kongre toplantısının çoğunluk sağlanamaması ve aday çıkmaması nedeniyle yapılmaması üze-rine bir konuşma yapan Hikmet Bülbül, “Afyonkarahisarspor, şu an çok kötü bir durumda. Liglerin başlamasına çok az bir zaman kaldı. Afyon 18 ilçesi olan çok büyük bir il. Maddi potansiyeli çok güçlü bir il. Ancak bu ilin takımı şu an sahipsiz. Bu ilin takımının şu anda sahaya çıkacak futbolcusu yok” diye konuştu.
Şahsi hiç bir isteğim olmadı
Şu ana kadar yaptığı çalışmalarda kendi şahsı olarak hiçkimseden hiç bir menfaat beklemediğinin altını çizen ve bunu vurgulayan Hikmet Bülbül, “Ben şahsi olarak hiç kimseden hiç bir istekte bulunmadım. Bunun altını çiziyorum. Tek gayemiz Afyonspor. Tek isteğim şu kulübe sahip çıkılması. Bu kulüp Afyon’un. Afyon’un simgesi. Kaybedeceğiz. Çok geç olacak” dedi.

Bakmadan Geçme