• Haberler
  • Gündem
  • Coğrafi işaretlerin sayısı artacak – Kocatepe Gazetesi

Coğrafi işaretlerin sayısı artacak – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar için tescilli Afyon Kaymağı, Afyon Mermeri, Afyon Pastırması, Afyon Sucuğu, Bayat Türkmen Kilimi, Çay İlçesi Vişnesi coğrafi işareti bulunuyor. Ayrıca Şuhut Keşkeği, Afyon Lokumu, Afyonkarahisar Patatesli Ekmeği coğrafi işaret başvurusu bulunuyor.Bu kapsamda Afyonkarahisar’da coğrafi işaret sayısının arttırılması için Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz'ın talimatıyla komisyon oluşturuldu. Oluşturulan komisyon, Vali Yardımcısı Dr. Adem Uslu başkanlığında yapılan [&hellip]

Afyonkarahisar için tescilli Afyon Kaymağı, Afyon Mermeri, Afyon Pastırması, Afyon Sucuğu, Bayat Türkmen Kilimi, Çay İlçesi Vişnesi coğrafi işareti bulunuyor. Ayrıca Şuhut Keşkeği, Afyon Lokumu, Afyonkarahisar Patatesli Ekmeği coğrafi işaret başvurusu bulunuyor.
Bu kapsamda Afyonkarahisar’da coğrafi işaret sayısının arttırılması için Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’ın talimatıyla komisyon oluşturuldu. Oluşturulan komisyon, Vali Yardımcısı Dr. Adem Uslu başkanlığında yapılan toplantıda bir araya geldi. Toplantıda Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkarahisar Belediyesi, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nden temsilciler hazır bulundu.

Coğrafi  işaretler için başvurulacak ürünler

Coğrafi işaretlerin artması amacıyla Afyon Kaymaklı Ekmek Kadayıfı, Afyonkarahisar (Kızılay) Maden Suyu, Sultandağı Kirazı, Sandıklı Patatesi, Şuhut Patatesi, Sandıklı Leblebisi/Leblebi Şekeri, Dazkırı El Halısı, Afyon Manda Yoğurdu, Afyon Haşhaş Tohumu, Afyon Haşhaş Ezmesi, Afyon Haşhaş Yağı, Afyon Haşhaşlı Katmeri, Afyon Sucuk Döneri, Afyon Bükmesi, Afyon Ağzıaçığı için Türk Marka ve Patent Kurumuna müracaat yapılacak.

Bakmadan Geçme