• Haberler
  • Siyaset
  • Çoğay: Taşımalı eğitim köyden kente göçe zorluyor

Çoğay: Taşımalı eğitim köyden kente göçe zorluyor

CHP Kadın İl Kolları Başkanı Sibel Çoğay, 5 öğrencinin hayatını kaybettiği Çatağıl servis kazasının daimi gündem olması gerektiğini söyledi. Çoğay, köyden kente göçün nedenleri arasında tarım ve hayvancılığın bitirilmesi yanında özellikle taşımalı eğitim uygulamasında okuyamayan kız çocuklarının ailelerinin köyden kente göçmek zorunda kaldığını açıkladı   Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Kadın İl Kolları Başkanı Sibel [&hellip]

CHP Kadın İl Kolları Başkanı Sibel Çoğay, 5 öğrencinin hayatını kaybettiği Çatağıl servis kazasının daimi gündem olması gerektiğini söyledi. Çoğay, köyden kente göçün nedenleri arasında tarım ve hayvancılığın bitirilmesi yanında özellikle taşımalı eğitim uygulamasında
okuyamayan kız çocuklarının ailelerinin köyden kente göçmek zorunda kaldığını açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Kadın İl Kolları Başkanı Sibel Çoğay, partideki basın toplantısına gecikmeli gelme nedenini şehirde “plansız” yürütüldüğünü vurguladığı yol çalışmasından aksayan trafiğin neden olduğunu söyledi.
“KÖYDEN ŞEHİRE GELİYOR GİBİ
50 DAKİKADA PARTİYE ULAŞTIM”
Uydukent bölgesinde oturduğunu belirten Sibel Çoğay, “plansız” olduğuna dikkat çektiği yol çalışması nedeniyle PARKHAYAT Hastenesi güzergâhından Yeşilyol Caddesi aralığında bulunan parti binasına 50 dakikada ulaşabildiğini söyledi. Çoğay, “Sanki köyden şehire geliyor gibi 50 dakikada parti binamıza ulaştım. Toplantıya geciktiğim için tüm katılımcılardan özür diliyorum. Yaptığımız ve yapacağımız çalışmalardan bahsetmek istiyorum. İl Kadın Kolları olarak kadının siyasetteki değerine ve önemine değinerek köylerimizi, beldelerimizi ve ilçelerimizi geziyoruz. Bizler işçi emekçi kadınlarımıza, ev hanımı kadınlarımıza ulaşarak Kadın Kolları Genel Başkanımız Sayın Aylin Nazlı Aka’nın hem ‘Yaşam Hak’ projesinden hemde kadınlarımızın siyasette ki haklarından söz ediyoruz. Kadınlarımızın siyasette yer alabilmeleri için çeşitli çalışmalar gerçekleştirmekteyiz. Her an seçime hazırız. Sanki yarın seçim olacakmış gibi hazırlanmaktayız.” dedi.
“ÇATAĞIL KÖYÜ SERVİS KAZASI
DAİMİ GÜNDEM OLMALI”
Bir anne olarak İscehisar İlçesi’nin Çatağıl Köyü’nde yaşanan talihsiz kazadan büyük bir üzüntü duyduğunu dile getiren Çoğay şöyle konuştu: “Bu talihsiz kaza geçen haftanın gündemiydi. Bana göre geçen haftanın değil her daim gündemde kalması gereken acı bir olaydır. Hükümetin beceriksiz politikaları kapsamında uygulanan taşımalı eğitim maalesef beş çocuğumuzu kaybetmemize sebep olmuştur. Taşımalı eğitim AK Parti tarafından eğitim sistemimize vurulan bir damgadır. Büyük yolsuzlukların döndüğü taşımalı eğitim uygulaması binlerce köyümüzü öğretmensiz bırakmıştır.”
“TAŞIMALI EĞİTİM UYGULAMASI
KÖYDEN KENTE GÖÇÜ ARTIRDI”
Sibel Çoğay, taşımalı eğitim uygulamasının rantçı bir sistem olduğunu bu rantçı sistemin sadece öğretmen ve öğrencilerin değil köy halkını da zorda bıraktığını belirtti. Çoğay sözlerini şöyle tamamladı: “Köyde tarım ve hayvancılık bitirildiğinden insanımız çalışamaz ekmek yiyemez hale gelmiştir. Kentlere büyük bir göç başlamıştır. Taşımalı eğitim uygulamasında kız çocukları okuyamamaktadır. Çocuklarımızın okuyabilmek için şehirlere gelmesiyle yani taşımalı eğitim uygulamasıyla köyden kente göç hızlandırılmıştır. Bir kadın olarak şunu söylüyorum; Öğretmenin ve okulun olmadığı yerde çağdaşlık, aydınlık yoktur. Tüm bunlar ülkemizin gelişmesini, çağdaşlaşmasını, aydınlanmasını engellemektedir.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme