Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Çocukta göz tembelliği ihmale gelmez”

Afyonkarahisar Özel Fuar Hastanesi

Afyonkarahisar Özel Fuar Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Zübeyde Aydın Başekim, çocuklarda göz tembelliğinin ihmale gelmeyeceğini söyledi

 

Özel Fuar Hastanesi Göz Polikliniği doktorlarından Op. Dr. Zübeyde Aydın Başekim, çocuklarda göz tembelliği hakkında bilgi verdi.
Göz tembelliğini erken çocukluk döneminde normal görsel gelişimini tamamlayamamış göz için kullanılan bir terim olarak açıklayan Dr. Başekim, “Beyin her iki gözden gelen görüntüleri üst üste çakıştırarak tek görüntü elden etmektedir. Gözlerden birinden beyne tek görüntü gelmezse beyin o gözü iptal etmektedir. İşte buna ‘Göz Tembelliği’ diyoruz. Göz tembelliğinin çeşitli nedenleri vardır. Bunlar; Şaşılık, doğuştan katarakt olması, 2 göz arasında bir numaradan fazla fark ya da her bir gözde ayrı ayrı yüksek astigmatizma, miyopi veya hipermetropi olması (anizometropi) kornea, lens ve vitreus gibi gözün şeffaf kırıcı ortamlarının şeffaflığını kaybetmiş olmasıdır. Doğuştan göz kapağının düşüklüğünün görme eksenini kapatması Nistagmus diye adlandırılan doğuştan gözlerde titreme olması nedenler arasındadır.” ifadelerini kullandı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti