• Haberler
  • Genel
  • Çocukların hafızaları, 'Mega Aritmetik'le gelişiyor

Çocukların hafızaları, 'Mega Aritmetik'le gelişiyor

Mega Aritmetik İl Temsilicisi Bahadır Oğuz, yıl sonu programında yaptığı konuşmada, çocukların Mega Aritmetik yöntemiyle hafızalarının geliştiğini söyledi Mega Aritmetik'in yılsonu etkinliği Afyon Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Öğrencilerin yanı sıra velilerin de heyecanla takip ettiği yılsonu etkinliğinde konuşan Mega Aritmetik ve Mega Hafıza İl Telsilcisi Baradır Oğuz, 'Bugüne kadar insan beynini çalıştırması konusunda önemli araştırmalar [&hellip]

Çocukların hafızaları, “Mega Aritmetik”le gelişiyor

Mega Aritmetik İl Temsilicisi Bahadır Oğuz, yıl sonu programında yaptığı
konuşmada, çocukların Mega Aritmetik yöntemiyle hafızalarının geliştiğini söyledi

Mega Aritmetik’in yılsonu etkinliği Afyon Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Öğrencilerin yanı sıra velilerin de heyecanla takip ettiği yılsonu etkinliğinde konuşan Mega Aritmetik ve Mega Hafıza İl Telsilcisi Baradır Oğuz, “Bugüne kadar insan beynini çalıştırması konusunda önemli araştırmalar yapılmış ve ilginç gerçekler ortaya çıkmıştır. Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalarda bir insan hayatı boyunca kullanacağı bilgilerin yüzde 75’ini 4 – 7 yaş arasında, yüzde 15’ini 7 – 10 yaş arasında, yüzde 5’ini 10-12 yaş arasında geri kalan yüzde 5’lik kısmını ise ömrünün sonuna kadar alabildiği tespit edilmiştir. Yine yapılan bilimsel araştırmalarda insan beyninin potansiyelinin ancak yüzde 6 ile 7’lik kısmını kullanabildiği tespit edilmiştir” dedi.
BEYİNDE İKİ KÜRE VAR
Beyindeki her iki kürenin de kullanılmasının, hafıza kapasitesini artıracağına dikkat çeken Oğuz, “Beynin sağ ve sol tarafları (lob) birbirlerinden farklı rol ve fonksiyonlara sahiptir. Ritim, hayal kurma, renkler, boyut, hacim, müzik gibi vazifeler sağ beynin uzmanlık alanına giriyor. Beynin sol lobu ise, konuşma, matematiksel işlemler, diziler, sayılar ve analiz gibi konularda yetenekli olduğu, mantıklı ve doğrusal çalıştığı biliniyor.Bu iki beyin arasında bir iletişim ağı bulunmakta ve bu iletişim ağını aktif olarak kullananlar iki beyin arasında bilgi geçişini de daha aktif olarak yapmakta ve beynin gücünü ortaya çıkartmaktadırlar. İşte bu beyin gücünü kullanan programımız; öğrencilere hızlı görme, hızlı düşünme, yüksek seviyede dikkat- motivasyon ve özgüven duygularını kazanmalarını amaçlamaktadır” ifadelerini kullandı.
12 SAATLİK PROGRAM
Oğuz, program hakkında şu bilgiyi verdi:
“Mega Hızlı Okuma programımız yetişkinler ile ilkokul 3’üncü ve 4’üncü sınıflar ile ortaokul 5.’inci ve 6’ncı sınıf öğrencileri için özel olarak hazırlanan Hızlı Okuma Setleri kullanılarak okuma hızını 2-3 kat arttırabiliyoruz. Hızlı Okuma Programımız haftada 3 gün ve toplamda 2 hafta süren 12 saatlik özel bir programdır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme