• Haberler
  • Gündem
  • 'Çocuklarımızın katillerini devlet bize vermek zorunda'

'Çocuklarımızın katillerini devlet bize vermek zorunda'

5 Eylül 2012 tarihinde askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit düşen 25 asker, patlamanın 6'ncıı yıldönümünde Afyonkarahisar Belediyesi tarafından düzenlenen şehit ailelerinin de katıldığı mevlid-i şerif programıyla anıldı. Anma törenine 19 şehit ailesinin katıldığı öğrenildi.FEYZİOĞLU ÇELENK GÖNDERDİAtaköy Mahallesi’ndeki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası 4’üncü Mühimmat Bölge Komutanlığı 41’inci Mühimmat Bölük Komutanlığı’ndaki 32 numaralı [&hellip]

5 Eylül 2012 tarihinde askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit düşen 25 asker, patlamanın 6’ncıı yıldönümünde Afyonkarahisar Belediyesi tarafından düzenlenen şehit ailelerinin de katıldığı mevlid-i şerif programıyla anıldı. Anma törenine 19 şehit ailesinin katıldığı öğrenildi.
FEYZİOĞLU ÇELENK GÖNDERDİ
Ataköy Mahallesi’ndeki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası 4’üncü Mühimmat Bölge Komutanlığı 41’inci Mühimmat Bölük Komutanlığı’ndaki 32 numaralı iglo tipi cephanelikte, 5 Eylül 2012 tarihinde meydana gelen patlamada, 25 asker şehit düşmüş, 8’i asker 11 kişi de yaralanmıştı. Patlamanın altıncı yıldönümünde Afyonkarahisar Belediyesi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi işbirliğinde anma programı düzenlendi. Anma törenine Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu çelenk gönderdi.
ŞEHİTLERİN HATIRASI
ANITTA YAŞIYOR
Sabah saatlerinde Ataköy Mahallesi’ne gelen şehit yakınları, Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası önünde toplandı. Kışlanın yan tarafında Afyonkarahisar Belediyesi tarafından kurulan çadıra gelen şehit aileleri, buradan gruplar halinde otobüslerle kışlaya alınarak evlatlarının şehit düştüğü depoya götürüldü. Aileler kışla içerisinde patlama şehitleri anısına yapılan anıtı gezdi.
“HESABA KOYANLAR MUTLAKA VARDI”
Anıt ziyareti ardından sunumu Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı tarafından gerçekleştirilen tören gerçekleştirildi. Törenin açılış konuşmasını Bursa’dan gelen şehit Tolga Taştan’ın babası Ali Taştan yaptı. 6 yıl önce mühimmat deposunda meydana gelen patlama sonucu Afyonkarahisar’da o an kıyamet mi kopuyor algısının oluştuğunu söyleyen Taştan, “İnsanlar kıyamet mi kopuyor derken bir feryat bir figan kopacak patlamanın büyüklüğünden gökler ağlarken gönüllerde ağlayacak bunları hiç birimiz hesaba koymamıştık. Ama hesaba koyanlar mutlaka vardı. Bulunduğumuz yerde 05 Eylül 2012 tarihinde 25 delikanlımızı, 25 yiğit yüreğimizi kaybettik. Ellerimizden kuş olup uçtular anne babalar olarak ellerimizden hiç bir şey gelmedi. Ama ben şehit babası Ali Taştan olarak şehit oğlum Tolga Taştan’a bir söz verdim. Bu olayın peşini ölene kadar bırakmayacağım diye. O günden bu güne kadar gerek mahkemelerde gerek çeşitli siyasi partilerle görüşerek ve diğer şehit ailelerinin de desteklerini alarak yoluma kararlılıkla devam ettim” dedi.
“ANIT YAPIMI İÇİN MÜCADELE VERDİK”
“Geçtiğimiz aylarda 6 yıldır devam eden dava sonucun da bu olayda sorumlu tutulan komutanların gerekli cezaları aldı. Bu cezalar bizlerin yüreğini söndürmeye yetmese de bundan sonra böyle bir olayın olmasını istemiyoruz” diyen Taştan, “Ama olduğunda sorumlularda cezadan kaçamayacaklarını anlamış olacaklardır. Altı ı yılda geçse 16 altı yılda geçse adaletin tecelli edeceğini bileceklerdir. Bugün burada yapılmasını istediğimiz anıtı niçin istediğimizi ve bu konunun üzerinde neden bu kadar ısrarcı olduğumuzu sizlere anlatmak isterim. Bizlerde her insan gibi doğduk ve öleceğiz. Hep deriz Allah sıralı ölüm versin diye. Ama Allah oğlumu benden çok seviyormuş ki benden önce yanına oğlumu ve oğullarımı aldı. Dedim ya bizlerde öleceğiz. Bizim çocuklarımızın tüm bedenleri buradaki toprağa gark oldu. O yüzden bu topraklara ayak basılmasını ev yapılmasını AVM ler kurulmasını istemediğimiz için bu mücadeleyi verdik” diye konu��tu. Taştan anıtın yapılmasında kendilerine destek veren herkese teşekkür ederek, mücadelelerinde kucak açan Afyonkarahisar halkına ve li basın mensuplarına, bizlere destek vererek yolumuzu açtıkları için bizim davamıza bizler gibi sahip çıkıp bu anıtın yapılmasına vesile oldukları için 25 şehit ailesi adına teşekkür etti.
“ŞEHRİN
VALİSİNİN
BURADA
OLMASINI ARZU EDERİZ”
Şehit Babası Zekai Dülger törende yaptığı konuşmada, anıtın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın 6 yıldır şehit ailelerinin kahrını çektiğini belirten Dülger, Çoban’ın her türlü yardımda bulunarak kendilerine sevgi ile yaklaştığını vurguladı. Dülger, “Belediye Başkanı Sayın Burhanettin Çoban’a saygılarımı ve şükranlarımı arz ediyorum. Küçük bir şeye değinmek istiyorum. Sayın Valimizi anma töreninde ikinci sene de aramızda göremedik. Şehrin valisinin burada olmasını hakikaten çok arzu ediyoruz. Geçen sene de yoktu bu senede yok. Eğer burada görev yapacaksa kendisini gelecek senelerde görmek isteriz” şeklinde konuştu.
“ÇOCUKLARIMIZIN KATİLLERİNİ
İSTİYORUZ”
Devlet erkânına ve yetkililere seslenmek istediğini dile getiren Dülger, “Sayın Cumhurbaşkanına, Sayın Genel Kurmay Başkanlığına sesleniyorum; Çocuklarımızın katilini muhakkak istiyoruz. İki kişiyi 13 sene ile cezalandırıp, belki ağır bir kelime olacak ama bu şekilde ‘aldatılmak’ ‘kandırılmak’ istemiyoruz. Gerçekten ordunun kalbi olan bir cephanelikte böyle bir patlamanın olması mümkün değildir. Bunu hiç kimse hiçbir şekilde izah edemez. Ben bunu Genel Kurmay Başkanı olmadan önce Yaşar Güler Paşa ile 2. Başkan olduğu zamanda konuştum. Ancak bir sonuç elde edemedik. Kendisini de burada görmek isterdim. Tekrar ediyorum; Çocuklarımızın katillerini devlet bize muhakkak vermek zorundadır. 13 yıl hapis cezası ile biri Binbaşı, biri Albay olmak üzere bunların tutuklu olup olmadıklarını da bilmiyoruz. Üsteğmen zaten tutuklu değil. Albay ile Binbaşı hüküm giydi. Hapisteler mi bilmiyorum. Asla ve asla bu iş iki kişiye mal edilemez. Bunların görevlerinde çok ağır ihmalleri vardır. Ancak PKK ise PKK, FETÖ ise FETÖ, derin devletse derin devlet katiller kim ise bunu bize devlet ve yürütme bize vermek göstermek zorundadır” ifadelerini kullandı.
ÇOBAN: HEP BURDA
 OLMAYA GAYRET ETTİM
Büyük acının altıncı yıldönümünün idrak edildiğinin altın çizen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban şöyle konuştu: “Acımızın altıncı yılı. Geride kalan 6 yılda hep burada olmaya gayret ettim. Şehit ailelerimizin ilk günkü acısında da o gece buradaydım. Gerçekten ailelerimizin acısı çok büyüktür. Fakat bu acıya rağmen bu ailelerimiz, 6 yıl boyunca hiç bir zaman saygısızca bir tavır ve söz içerisine girmediler. Altı yılda bizden ve devletten tek talepleri evlatları için buraya bir şehitliğin yapılmasıydı. Elhamdülillah bu yıl şehitliğimiz de yapıldı. Bu nedenle Milli Savunma Bakanımız başta olmak üzere, Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ve Garnizon Komutanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Güzel de bir şehitlik yapılmış. Biz burada görevde olduğumuz müddetçe şehit ailelerimizi en güzel şekilde bağrımıza basacağız. Her zaman onların emrinizdeyiz. Onlara hizmet etmek bizim için büyük bir şereftir”
“GERÇEK FAİLLER YAKALANMADI”
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal törenin son konuşmasını yaptı. Altı yıl önce mühimmat depo patlamasında şehit düşen 25 asker nedeniyle herkesin canının yandığını söyleyen Köksal şunları söyledi: “Altı yıl önce bugün hepimizin canı, ciğeri, yüreğimiz yandı. Gencecik evlatlarımızı bu topraklarda kaybederek şehit verdik. Bundan sonra bir dava süreci başladı. Davalar yaklaşık 5,5 yıl sürdü. Önce Eskişehir’de sonra Afyonkarahisar’da davalar görülmeye devam etti. Ben milletvekili seçildiğim günden bu yana şehit yakınlarımızla beraber bu davaları takip etmeye çalıştım. Her dava da onların acılarının bir kez daha yinelendiğini bir kez daha üzüldüklerini ne yazık ki kendi gözlerimle gördüm. Davanın sonucunda bir karar verildi. Ancak verilen kararın ne şehit yakınlarımızı ne de kamu vicdanını tatmin etmediğini de gözlemlemiş bulunmaktayım. Biz istedik ki gerek mahkeme aşamasında gerekse TBMM’de patlamanın tüm yönleriyle araştırılıp gerçeklerin ortaya çıkarılmasını istedik. Aradan geçen 6 yıla rağmen bu patlamanın gerçek faillerinin yakalanmadığını düşünüyorum. Bu patlama ile bir şeylerin üzeri örtülmüş müdür? Bir çok soru cevapsız kalmıştır. Biz istiyoruz ki gerçek ortaya çıksın, olayın gerçek failleri ceza alsın. Şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.”
KUR’AN-I KERİM
TİLAVETİNDE BULUNULDU
Yapılan konuşmaların ardından Mevlid-i Şerif okunup, Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunuldu. Program, yemek ikramıyla sona erdi. Anma programına; CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Garnizon ve İkmal Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Kırıkkale Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Selami Aslan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Vali Yardımcısı Âdem Uslu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hamza Çömez, 4. Mühimmat Bölge Komutanı Bakım Albay Mustafa Erol, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı S. Selcen Hıdıroğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin Şenol, daire müdürleri ve patlamada şehit olan askerlerin aileleri katıldı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme