Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Çocuklarımız için gayretle çalışıyoruz”

AK Parti Milletvekili Av.

AK Parti Milletvekili Av. Ali Özkaya, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutlayarak, geleceğin ve devletin teminatı olan çocuklar için gayretle çalıştıklarını söyledi

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Av. Ali Özkaya, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle açıklama yaptı.
“ÇOCUKLARA
ŞEFKATLE YAKLAŞILIP
ÖRNEK OLUNMALI”
Milletvekili Ali Özkaya, yarınların sahibi çocukların dünya hayatı ve neşesinin mutluluk kaynağı olduğunu söyledi. Enfal Suresi 8/28. ayeti kerimesine değinen Özkaya, “Ênfal Suresi’nde ‘Mallarınız ve çocuklarınız sizin için birer imtihan vesilesidir.’’ buyurulmuştur. Ayeti kerimede de belirtildiği üzere biz inanan Müslümanlar için ayrıca bir imtihan vesilesi olan çocuklarımızın her türlü mesuliyeti de yine bizlerin üzerindedir. Dünyada Çocuk Hakları Günü her ne kadar 1990 yılında Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesinin imzasından itibaren korunuyor olsada, kadim medeniyetimiz ve bin 400 yıllık kutsal inancımız her zaman çocuklara ayrı bir önem ve ehemmiyet vermiştir. Kutsal Kitabımız’da ve Peygamber Efendimizin yaşantısında çocuklara ne derece önem verildiği ve inanlara çocuklara nasıl davranılması gerektiği ile ilgili tavsiyelerde bulunmuştur. Onlara şefkatle yaklaşmanın, ahlaki ve manevi olarak örnek olmanın önemine dikkat çekilmiştir.” dedi.
“AHLAKİ DEĞERLERİ AŞILMAK HERKESİN MESULİYETİ”
Bugün ve yarınlar arasında en önemli bağı oluşturan çocukların, her birinin yarınların önemli bireyleri olacağı bilinci ile hareket etmenin önemine değinen Özkaya, “Çocukları bu minvalde yetiştirmek ve ahlaki değerlerimizi aşılamak her birimizin mesuliyetidir. Yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızın, eğitimlerinden, sağlıklarına ve en önemlisi kişisel gelişimlerine katkı sunmak, onları şefkat ve merhamet ile yetiştirmek Peygamber Efendimizin beyanı ile ‘Çocukları hakkıyla sevmek ve onları korumak, cehennemden kurtuluşa vesiledir’ Bu beyanı düstur edinmeliyiz.” ifadelerini kullandı.
“ÇOCUKLAR İÇİN
GAYRETLE ÇALIŞILIYOR”
Özkaya açıklamasının devamında şunları kaydetti: “2053 ve 2071 ideallerimizi emanet edeceğimiz, geleceğimizin, vatanımızın, bayrağımızın, milletimizin ve devletimizin teminatı çocuklarımızın milli ve manevi değerler ışığında en temel hakları olan, eğitim, sağlık, sevgi ve yaşam haklarına sahip olarak yetişmeleri için büyük gayretle çalışıyoruz ve çalışmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle yarınlarımızın sahibi olacak çocuklarımızın 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutluyor, bütün dünya çocuklarına sağlık, huzur ve esenlikler diliyorum.” >> Kocatepe Haber Merkezi