• Haberler
  • Gündem
  • Çocuklarımız Afyon'un bağrına karıştı – Kocatepe Gazetesi

Çocuklarımız Afyon'un bağrına karıştı – Kocatepe Gazetesi

5 Eylül 2012 tarihinde cephanelik patlamasında şehit olan Tolga Taştan'ın babası Ali Taştan bugün 6'ncı yıldönümünün idrak edileceği patlama öncesi Kocatepe Gazetesi muhabirine konuştu.'ÇOCUKLARIMIZAFYON'UN TOPRAĞINA KARIŞTI'Şehit Babası Ali Taştan, Bursa'da ikamet ettiğini ancak 6 yıl boyunca oğluyla birlikte şehit düşen 25 askerin mücadelesini verdiğini hatırlattı. Altı yıl boyunca verdikleri mücadele ile şehitlerin anısının patlamanın vuku [&hellip]

5 Eylül 2012 tarihinde cephanelik patlamasında şehit olan Tolga Taştan’ın babası Ali Taştan bugün 6’ncı yıldönümünün idrak edileceği patlama öncesi Kocatepe Gazetesi muhabirine konuştu.
“ÇOCUKLARIMIZ
AFYON’UN TOPRAĞINA KARIŞTI”
Şehit Babası Ali Taştan, Bursa’da ikamet ettiğini ancak 6 yıl boyunca oğluyla birlikte şehit düşen 25 askerin mücadelesini verdiğini hatırlattı. Altı yıl boyunca verdikleri mücadele ile şehitlerin anısının patlamanın vuku bulduğu noktada yapılan anıt ile yaşatılması adına olduğunu belirten Taştan, “Şehit aileleri olarak biz evlatlarımız diye birer tabut konuldu. Tabuta baktığımızda hiçbir şey yok. Afyonkarahisar’da ki devlet yetkililerine ve milletvekillerimize çocuklarımızın her parçasının burada kaldığını anlattık. Çocuklarımız tamamen Afyonkarahisar’ın toprağına karıştı. Askeri bir kışlanın bulunduğu bu yerde ileride olası yapılaşmalara karşı evlatlarımızın karıştığı bu toprakların üzerine bir bina yapılmasının önüne geçilmesi için uğraş verdik. Çünkü orada çocuklarımızın kanlarıyla herşeyi var.” dedi.
“ACI SÜRERKEN ANIT MEMNUN ETTİ”
Bugün cephanelik patlamasının 6’ncı yıldönümünde anılacak olan şehitlerimizin anısına yapılan anıtta bugün evlatları için dua edeceklerini belirten Taştan şöyle konuştu:
“Afyonkarahisar halkına özellikle bizlere destek veren Sayın Milletvekillerine, Bakanlarımıza hiçbir siyasi parti ayırımı yapmadan astına ve üstüne komutanlarımızın hepsine teşekkür ediyorum. Yarın (bugün) biraz acı olacak ama bu acıyı yaşarken de oranın yaşatılmasının memnuniyetini inşallah birlikte yaşayacağız. İnanın bundan sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde kanun, hukuk ve anayasal sürecin işlemesi için açtığımız bir dava vardı. Dava sonucu bazı komutanlar ceza aldı. Ceza aldıkları için içimiz asla rahatlamadı. Çünkü bizim yitirdiğimiz çocukları hiçbir şey geri getirmiyor. Fakat o anıt çocuklarımızın manevi hatıralarını her zaman hatırlatacak.”
“25 ŞEHİT ÖRNEK OLACAK”
Ali Taştan, 6 yıl önce meydana gelen cephanelik patlamaması sonucu verdikleri hukuk mücadelesinin; TSK olsun, Türk Polis Teşkilat olsun, sivil toplum kuruşları olsun herhangi bir şey yaparken gerekli tedbirin alınmasında emsal teşkil edeceğine dikkat çekti. Taştan şunları söyledi:
“İnşallah bundan sonra bir şey yaparken Afyonkarahisar’da böyle bir şey yaşanmıştı. Sonuçları böyle olmuştu diye gerekli tedbirler alınacaktır. Aynı şeylerin yaşanmaması için 25 şehit evladımız bir öncelik olacaktır. Türkiye de bu şehit çocuklarımız sayesinde binlerce insan hak ve hukuk sahibi oldu. Bu mücadele sürecinde bizler için basın son derece önemliydi. Belki her anne baba benim gibi derdini anlatamayabilir. Biz derdini anlatamayan anne ve babaların da sesi ve vicdanı olmaya çalışırken sesimizi basın duyurdu. 6 yıllık mücadele de hiçbir siyasi parti ayırımı yapmadan mücadelemizi anlattık.”
“ADALETSİZ ÜLKE ÜLKESİZ VATAN OLMAZ”
“Evlatlarımızın canları ve kanlarıyla toprağa karıştığı yerin anıt yapılmasını ve şanlı olmasını istediğimizi anlattık” diyen Taştan, “Vatani görevini yapan evlatlarımızın görevleri başında nasıl can verip, bir cenazelerinin dahi olmadığını, vatan uğruna bunu sineye çektiğimizi Aziz Türk Milleti ile paylaşıyorum. Bu vesile ile bir kez daha tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaşayan gazilerimize, geride kalanlara sabır versin, Allah onları korusun diyorum. En büyük arzım adalettir. Adalet olmazsa ülke olmaz. Ülke olmazsa vatan olmaz.” ifadelerini kullandı.”  >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme