• Haberler
  • Genel
  • Çocuklara “Efendimiz” anlatıldı – Kocatepe Gazetesi

Çocuklara “Efendimiz” anlatıldı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Aydın Doğan Bilim Sanat Merkezi’nde ilk kez bu yıl Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi Aydın Doğan Bilim ve Sanat Merkezi’nde Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen program Kur’an-ı Kerim okunuşuyla başladı. Açılış konuşmasında Okul müdürü Mehmet Demirhüyük okulda ilk defa Kutlu Doğum programı yapıldığını belirterek, “Türkiye'de bu yılki Kutlu Doğum temasının Hz. Peygamber, Din ve [&hellip]

Çocuklara "Efendimiz" anlatıldı

Afyonkarahisar Aydın Doğan Bilim Sanat Merkezi’nde ilk kez bu yıl Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi

Aydın Doğan Bilim ve Sanat Merkezi’nde Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen program Kur’an-ı Kerim okunuşuyla başladı. Açılış konuşmasında Okul müdürü Mehmet Demirhüyük okulda ilk defa Kutlu Doğum programı yapıldığını belirterek, “Türkiye’de bu yılki Kutlu Doğum temasının Hz. Peygamber, Din ve Samimiyyet” olarak belirlendi. Peygamber ahlakından uzaklaştıkça samimiyyetin zıttı olan “yapaycılık ve yüzeysellik” asrımızda psikososyal bir hastalık haline gelmektedir” dedi.
Müftülük Vaizlerinden Muammer Ölmez ise programa katılanlara Efendiler Efendisi’nin hayatından örnekler verdi. Ölmez, konuşmasında; Efendimiz’in en fazla çocuklara karşı samimi ve merhametli davrandığını, Hz. Hasan, Hz. Hüseyin veya herhangi bir çocuğun düştüğünü görünce minberden inip kucağına aldığını, kuşu ölen bir çocuğun acısını paylaşıp, başını okşadığını hatırlattı.
Programda “Hoş Sada” isimli Türk Tasavvuf Musiki Korosu da bir konser icra etti. Peygamberimizle ilgili sorulara doğru cevap veren öğrencilere kitap hediye edilen programda konser kadar, Naatlar ve Semazen gösterisi de beğeniyle izlendi.
Çok Sayıda davetlinin katıldığı programa, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nihat Büyükkarakurt, Şube Müdürü Gürbüz Bıdık, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Nizamettin Şenol, Çevre Hizmetleri Birlik Müdürü Hacı Mehmet Durak ve Okul Müdürleri de katıldılar. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme