Çocuklar yürekleriyle geleceğe ışık yaktılar

Çalışlar Şehit Halil Kemal Efendi Ortaokulu 7 B sınıfı öğrencileri, Matematik öğretmeni Cihan Özdemir rehberliğinde 'Lösemili kardeşlerimize yardım edelim' projesi hazırladı. Dört hafta boyunca devam eden proje sonunda elde edilen gelirin lösemili çocuklara yardım eden bir kuruluşa bağışlanacağı duyuruldu.Yardım kampanyası hakkında bilgiler veren İscehisar Çalışlar Şehit Halil Kemal Efendi Ortaokulu Müdürü Fatih Kara okulların sadece [&hellip]

Çalışlar Şehit Halil Kemal Efendi Ortaokulu 7 B sınıfı öğrencileri, Matematik öğretmeni Cihan Özdemir rehberliğinde “Lösemili kardeşlerimize yardım edelim” projesi hazırladı. Dört hafta boyunca devam eden proje sonunda elde edilen gelirin lösemili çocuklara yardım eden bir kuruluşa bağışlanacağı duyuruldu.
Yardım kampanyası hakkında bilgiler veren İscehisar Çalışlar Şehit Halil Kemal Efendi Ortaokulu Müdürü Fatih Kara okulların sadece eğitim alanı değil, hayata karşı öğrencileri geleceğe hazırlayan kurumlar olduğunu söyleyedi.
“HARÇLIKLARINI KUMBARADA
BİRİKTİRDİLER”
Proje Koordinatör Öğretmeni Cihan Özdemir de lösemili çocuklar yararına yapılan yardım kampanyasının dört hafta sürdüğünü ifade ederek,  “İlkokuldayken sınıf arkadaşlarından bir kişi lösemi hastalığından vefat etmiş. Bu olay o dönemde öğrencilerin derin bir üzüntü yaşamalarına sebep olmuş. Çocuklar bu konuyu benimle paylaştıktan sonra, lösemili çocuklara nasıl yardım edebiliriz diyerek ben fikir arayışına girdim. Öğrencilerimle durumu paylaştıktan sonra sınıfımıza bir yardım kumbarası koymaya karar verdik. Çocuklarımız harçlıklarından arttırdıkları paraları kumbaraya atarak yardım biriktirdiler. Sınıfımızda bulunan kumbaraya tüm okul öğrencilerimiz yardımda bulundu. Bir ay sonunda yardım kermesi yapmaya karar verdik. Öğrencilerimiz kendi imkanlarıyla hazırladıkları yiyecekleri kermes de sattılar. Kermesten elde edilen gelir toplanan para ile birlikte lösemili çocuklara yardım yapan bir derneğe bağışlanacaktır.” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme