• Haberler
  • Genel
  • Çocuklar ve medya ilişkisi masaya yatırılacak

Çocuklar ve medya ilişkisi masaya yatırılacak

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Çocuk Vakfı, 'Birinci Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi' düzenleyecek. Kongre kapsamında Çocuk ve Medya Stratejisi belirleneceğini belirten Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, Afyonkarahisarlı çocukların da Kongre'ye katılması için girişimde bulunduklarını belirtti Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Çocuk Vakfı, çocuk ve medya ilişkisini [&hellip]

Çocuklar ve medya ilişkisi masaya yatırılacak

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Çocuk Vakfı, “Birinci Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi” düzenleyecek. Kongre kapsamında Çocuk ve Medya Stratejisi belirleneceğini belirten Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, Afyonkarahisarlı çocukların da Kongre’ye katılması için girişimde bulunduklarını belirtti

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Çocuk Vakfı, çocuk ve medya ilişkisini büyük bir kongre ile masaya yatıracak. “Umut var..Ve hep olacak!” sloganıyla, 14-15 Kasım 2013’te düzenlenecek Birinci Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi’nde çocukların hakları da incelenecek.
OLUMLU-OLUMSUZ YÖNLERİ VAR
Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, İstanbul’da düzenlenecek Kongre’nin yararlı olacağını söyledi. Gölbaşı, “Günümüzde çocuk ve medya ilişkisi toplumsal bilinç alanıyla ilişkili olarak kimi zaman olumlu, eğitici, öğretici (örtük okul), kimi zaman da sınırlandırıcı, yönlendirici olumsuz bir tehdit olarak ele alınmaktadır. Çocuk ve medya ilişkisinin daha geniş bir çerçeve içinde, dünya çapında ve çok yönlü olarak ele alınmasını zorunlu hale gelmiştir. Kongre ile medyanın zararları karşısında yasaklamayı değil sınırlar kavramının boyutlarından hareketle medya okuryazarlığı kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması öngörülmektedir” dedi.
“HAK” ESAS UNSUR
Türkiye’de 0-18 yaş arası nüfusun 24 milyonu bulduğunu hatırlatan Gölbaşı, “Kongre ile çocuk ve medya ilişkisini imkânlar ve güçlükler çerçevesinde etkilenen taraf (çocuk) ve etkileyen bütün tarafların katılımı ve bütün boyutlarıyla değerlendirmek, medyanın çocuklar için demokratikleşmesi sürecini harekete geçirmek amaçlanmaktadır. Medyanın çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri yanında, olumlu potansiyeli taşıdığının farkına varmadan yapılacak eleştiri ve değerlendirmeler eksik ve yanıltıcı sonuçlara götürülebilir. Hak temelli yaklaşımla medyanın demokratikleşmesi, medya okuryazarlığı, dijital okuryazarlık kültürünün kökleşmesi Kongre’nin öncelikli amacıdır” diye konuştu.
STRATEJİ GELİŞTİRİLECEK
Çocuk ve Medya Stratejisi’nin geliştirilmesi için Birinci Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi’nden istifade edileceğine dikkat çeken Gölbaşı, şöyle devam etti:
“Kongre kapsamında Çocuk ve Medya Hareketi etkinlikleri düzenlenecek ve Türkiye Çocuk ve Medya Haritası hazırlanması ile 2014-2018 yıllarını kapsayacak Çocuk ve Medya Stratejisi’nin hazırlanması öngörülüyor. Ayrıca Kongre ve Çocuk ve Medya Hareketi ile çocuk ve medya sorunlarının tespiti ve çözüm yollarının ortaya konması amaçlanıyor.
Kongre’nin işlevi çocuk ve medya konusunda etkilenen (çocuklar) ve etkileyen (medya ve medya düzeninin bütün bileşenleri) tüm tarafların katılımı ile sorunları belirlemek ve çözüm yolları için etkin sürecin başlatılmasıdır. Kongreye 9-12, 13-15, 16-18 yaş gruplarından çocuklar sözlü ve yazılı katılım, fotoğraf, film, karikatür, sunum, atölye çalışması ve posterle katılabilecek” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme