Çocuklar, küçük yaşta camiye alışacaklar

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Afyonkarahisar Müftüsü Mustafa Kaya ve beraberindeki heyet, esnafı ziyaret etti. İl Müftüsü Mustafa Kaya, hafta etkinlikleri çerçevesinde çocuklara camiyi sevdirecek bir faaliyet de yapacaklarını bildirdi Camiler ve Din Görevlileri Haftası, Afyonkarahisar’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. İl Müftüsü Mustafa Kaya ve beraberindeki heyet, Hafta ile kutlamalar kapsamında Uzun Çarşı esnafını ziyaret [&hellip]

Çocuklar, küçük yaşta camiye alışacaklar

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Afyonkarahisar Müftüsü Mustafa Kaya ve beraberindeki heyet, esnafı ziyaret etti. İl Müftüsü Mustafa Kaya, hafta etkinlikleri çerçevesinde çocuklara camiyi sevdirecek bir faaliyet de yapacaklarını bildirdi

Camiler ve Din Görevlileri Haftası, Afyonkarahisar’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. İl Müftüsü Mustafa Kaya ve beraberindeki heyet, Hafta ile kutlamalar kapsamında Uzun Çarşı esnafını ziyaret etti. Esnafa tek tek karanfil dağıtan Müftülük heyeti, ziyaret ettiği tüm dükkanlarda “Hayırlı işler” temennisinde bulundu.
Ziyaretlerin ardından Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile ilgili basın men-suplarının sorularını yanıtlayan İl Müftüsü Mustafa Kaya, “Çocuk yaşlarda dinimizi, diyanetimizi, devlet, millet, Allah, peygamber sevgisini camilerimizde öğreniyoruz. Camilerimiz bu bakımdan hem Allah’ın evi hem de Müslümanların kendi evi gibi kıymetli mekanlardır. İbadet yanı sıra camile-rimizde insanlara kültürel faaliyetler sosyal faliyetler icra ediyoruz. Müftülükler olarak yaptığımız çeşitli faaliyetler var” dedi.
Camilere herkes gelsin
Camilerin 4 duvardan daha çok şey ifade ettiğini belirten Kaya, “Diyanet İşleri Başkanlığımız camii ve çocuk buluşması diye çok önemli bir adım attı bu sene. Camiler sadece belli başlı insanların geldiği namaz kıldığı mekanlar olmaktan çıksın, tarihte olduğu gibi her yaştan insanımız kadın erkek, herkes gelsin arzu ediliyor. Biz de bu maksatla 6 Ekim Perşembe günü merkezi camilerimizde programlarımız olacak. Buralar öğrencilerimiz tarafından ziyaret edilecek. Camii neden yapılır, camide ne şekilde ibadet edilir, mihrap, mimber ne demek gibi camiinin temel ögeleri ile ilgili bilgi verecekler. Çocuklarımıza camiyi sevdirecekler. Böylece çocuklarımız küçük yaşta cami alışırlar tanırlarsa büyüdükçe de camii de neler yapılır, beş vakit namazın önemi nedir konularında bilgilerilecekler” diye konuştu.
Camiler bizi bir araya getirir
Kaya, camilerle ilgili açıklamasına şöyle devam etti:
“Cami her yaştaki insanın uğradığı bir yer olmalı. Ama daha önemlisi çocuk yaşta cami kültürü alınmalıdır. Zira belli yaştan sonra camiyi tanımayan insanların camiye uğramaları da mümkün olmuyor. Namaz kılmasını bilmiyor ve sonra ‘Ben camii de ne yapacağım’ diyor. Bu tür sıkıntılar olu-yor. Küçük yaştaki insanlık cami ile tanışsın arzu ediyoruz. Camiler Haftası’nın temel bir nedeni de budur. Herkes her yaştaki insanımız camiye gelsin, cami kültüründen haberdar olsun. Camiler bizi bir araya getiren mekanlardır. İyi günümüzde sıkıntı günlerimizde camiden kopmayalım ve bu şekilde büyüyelim istiyoruz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme