• Haberler
  • Genel
  • Çocuklar, Koro Şenliği'nde buluşacak – Kocatepe Gazetesi

Çocuklar, Koro Şenliği'nde buluşacak – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Haftası dolayısıyla 7'nci Çocuk Koroları Şenliği düzenliyor Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, geleneksel hâle getirdiği 23 Nisan Çocuk Koroları Şenliği'nin 7'ncisini bu yıl düzenleyecek. Yarın saat 13'te Atatürk Kongre Merkezi'nde başlayacak olan Şenlik'e başta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olmak üzere birçok yöreden çocuk koroları [&hellip]

Çocuklar, Koro Şenliği’nde buluşacak

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Haftası dolayısıyla 7’nci Çocuk Koroları Şenliği düzenliyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, geleneksel hâle getirdiği 23 Nisan Çocuk Koroları Şenliği’nin 7’ncisini bu yıl düzenleyecek. Yarın saat 13’te Atatürk Kongre Merkezi’nde başlayacak olan Şenlik’e başta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olmak üzere birçok yöreden çocuk koroları katılacak.
KOROLAR, BİR DİSİPLİNİ TEMSİL EDER
Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Uğur Türkmen, koroların sanat için çok önemli olduğunu vurguladı. Türkmen, şöyle konuştu:
“Koro eğitiminin başta genel müzik eğitimini beslediği ve geliştirdiği açıkça bilinmektedir. Müzik tarihine bakıldığında pek çok önemli bestecinin çocuk korolarından yetiştiği, müzik eğitimine erken yaşlarda şarkı söyleyerek başladığı görülür.Çocukları disipline ederken,zararlı alışkanlıklardan alıkoyarken, hoşgörü ortamı içerisinde yetişmelerini sağlarken sanata ve en eğlencelisi müziğe başvurmak, bir eğitim aracı olarak kullanmak onların gelişimlerine katkıda bulunmaktadır. Ayrıca genel müzik eğitimi amatör müzik eğitimini ve buna bağlı olarak mesleki müzik eğitimini de beslemektedir. Genel müzik eğitiminin en güzel sunulduğu yerler ise korolardır. Ülkemiz müzik sanatının daha ileri bir düzeye ulaşmasında müzik eğitimi veren korolara büyük görevler düşmektedir. Bu şenliklerde yüzlerce çocuk bir araya gelerek, çalışmalarını sergilemektedir. Her geçen yıl koroların artması, niteliklerinin yükselmesi en büyük temennimizdir.”
ÇOCUKLAR YARINLARIMIZI İNŞA EDİYOR
Şenlik’in Onur Kurulu’nda yer alan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülkemizin sahip olduğu en değerli bayramlarımızdan biridir. Ulusal birlik ve beraberliğimizi coşkuyla kutladığımız bu günde çocuklarımızın oyunlar oynaması, çeşitli etkinliklerde bir araya gelmesi son derece anlamlıdır. Çocuk Koroları Şenliği ise bu coşkuya başka bir anlam katmakta, şarkılar söyleyerek bir araya gelen çocuklar yarınlarımızı inşa etmektedir” dedi.
ANLAMLI VE YARARLI ETKİNLİK
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da çocukların önemine dikkat çekerek “Çağımız hemen her alanda büyük ilerlemelerin yaşandığı, dünyanın küçücük bir köye dönüştüğü bir çağdır. Bu çağda sanatın ve bilimin daha birbiriyle bütünleşmiş bir yapı içerisinde gelişmesi birbirini desteklemesi gerekmektedir. Bu açıdan bakıldığında siz çocuklarımızın toplumu büyük oranda etkileme gücüne sahip bir sanat dalında bir araya gelmesi, ortak duygu ve mutlulukları paylaşması son derece anlamlı ve bir o kadar da yararlıdır. Afyon’da söylenen şarkılar milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirirken, geleceğedaha umutla ve coşkuyla bakmamızı, çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sağlama yolundaki çabalarımızı arttırıyor” diye konuştu.
BİRLİKTE YAŞAMANIN BİR PARÇASI
Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak da “Çocuklarımızın sanatın, müziğin içerisinde bizzat uygulayarak yer alması hem bireysel gelişimlerini, hem de buna bağlı olarak toplumsal gelişimi ve iletişimi güçlendireceğinden ülkemiz için çok büyük önem taşımaktadır. Yedi yıldır, Afyonkarahisar 23 Nisan Çocuk Koroları Şenliğini çocuklarımızın sanatla bir araya gelmeleri, buluşmaları ve paylaşmaları için yapıyoruz. Sanatın içinde disiplini kavrayıp yaşamlarının vazgeçilmez bir parçası olmasını arzu ediyoruz. Sanatla, müzikle birlikte hoşgörü ortamı içerisinde, birbirlerini olduğu gibi kabul ederek, alkışlayarak tanımalarını ve birlikte en güzel şekilde yaşamayı öğrenmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

MURAT ARISOY

Bakmadan Geçme