• Haberler
  • Genel
  • Çocuklar için ev rahatlığında bilimsel kreş

Çocuklar için ev rahatlığında bilimsel kreş

Afyon Kocatepe Üniversitesi Okul Öncesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (Renkli Ev), anaokulu yaşındaki çocuklara, evlerindeki rahatlığı sunuyor. Renkli Ev’e giden çocuklar, oyun ve uyku saatinin yanı sıra İngilizce, müzik, beden eğitimi gibi dersleri alma imkanına sahip Afyon Kocatepe Üniversitesi Okul Öncesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, bilinen ismiyle Renkli Ev, 2012-2013 eğitim-öğretim sezonunda da [&hellip]

Çocuklar için ev rahatlığında bilimsel kreş

Afyon Kocatepe Üniversitesi Okul Öncesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (Renkli Ev), anaokulu yaşındaki çocuklara, evlerindeki rahatlığı sunuyor. Renkli Ev’e giden çocuklar, oyun ve uyku saatinin yanı sıra İngilizce, müzik, beden eğitimi gibi dersleri alma imkanına sahip

Afyon Kocatepe Üniversitesi Okul Öncesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, bilinen ismiyle Renkli Ev, 2012-2013 eğitim-öğretim sezonunda da hizmet vermeye devam edecek. 2006’da kurulan Renkli Ev’de çocukların kendilerini evlerinde hissedebilmeleri için farklı uygulamalar yapılıyor.
ÖĞRENCİLER İÇİN DE FIRSAT
Aylık ücreti 350 lira olan Renkli Ev hakkında bilgi veren Okul Öncesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Nahide Özdemir, “15 personelle hizmet veriyoruz. Öğretmenler, yardımcı öğretmenler var. Eğitim Fakültesi’nden Okul Öncesi Öğretmenlik Bölümü’nden arkadaşlarımız kısmi zamanlı öğrenci statüsünde çalışıyor ve burada becerilerini artırıyorlar” dedi.
AKADEMİSYENLER
DERS VERİYOR
Çocuklara oyun odalarının yanı sıra uygulama alanlarında da katkı sağladıklarını hatırlatan Özdemir, “İngilizce, müzik, güzel sanatlar, görsel sanatlar, beden eğitimi gibi dersler veriyoruz. Bu dersler, akademisyenler tarafından veriliyor. Ayrıca aile katılımını da esas alıyoruz. Bir veli, yeteneği ya da bilgisi olan bir konuyu, çocuklarımıza öğretebiliyor, bilgisini paylaşabiliyor. Bir doktor, düzenli olarak kreşimize gelip hem muayene ediyor hem de çocuklarımızın gelişimlerini takip ediyor” diye konuştu.
ÜNİVERSİTE’NİN
İMKANLARI KULLANILIYOR
Çocukların katıldığı birçok etkinlik düzenlediklerini aktaran Özdemir, “Yıl içinde gezilerimiz oluyor. Doğum günlerini kutluyoruz. Anneler Günün’de kutlamamız oluyor. Üniversitenin tüm imkanlarından yararlanabiliyoruz. Güzel Sanatlar Fakültesi’ni, Hayvan Hastanesi’ni ziyaret edip yeni bilgiler öğrenebiliyoruz. Her sene bir kardeş okul belirleyip etkinlikler düzenliyoruz” ifadelerini kullandı.
GÖZLEM ODASI,
KAMERA, OYUN…
Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi İşletme Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Sandıkçı ise Renkli Ev’deki faaliyetlerin veliler ve çocuklar tarafından memnuniyetle karşılandığını belirtti. Sandıkçı, şöyle konuştu:”Öğrencilerimize sabah kahvaltısı, öğle yemeği, ikindi kahvaltısı veriyoruz. Öğrencilerimiz, saat 8.30’da gelip 17.30’da çıkıyor. Saat 13.00 ile 15.00 arasında uyku saati var. Uyku odalarımız, öğrencilerimizin rahat edeceği şekilde tasarlandı. Yemekhanemizde kamera sistemimiz var, isteyen veli çocuğunu görebiliyor. Yine velilerimizin uygulamaları buraya gelip takip edebilmeleri için gözlem odalarımız mevcut. İki oyun salonumuz var. Bir de Renkli Ev’in hemen yan tarafında çocuklarımızın oyun oynayabileceği bir park yaptık. Duvar-larımızdaki resimleri ise Güzel sanatlar Fakültesi öğrencileri çizdi.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme