• Haberler
  • Genel
  • Çocuklar hediye için değil namaz için geliyor

Çocuklar hediye için değil namaz için geliyor

Afyonkarahisar Müftülüğü'nün 7-17 yaş arasındaki gençleri namaza özendirmek için düzenlediği 'Haydi Namaza' yarışması kapsamında 3 bin çocuk camilere gidiyor. Afyonkarahisar'da camilere akın eden 3 bin çocuktan 120'si Mevlana Camii'nde cemaate katılıyor Gençleri namaza teşvik etmek, cemaatle namaz kılınmasını özendirmek amacıyla Afyonkarahisar Müftülüğü'nün Haydi Namaza isimli bir yarışma başlattığını hatırlatan Mevlana Camii İmamı Hüseyin Erol, Kutlu [&hellip]

Çocuklar hediye için değil namaz için geliyor

Afyonkarahisar Müftülüğü’nün 7-17 yaş arasındaki gençleri namaza özendirmek için düzenlediği ‘Haydi Namaza’ yarışması kapsamında 3 bin çocuk camilere gidiyor. Afyonkarahisar’da camilere akın eden 3 bin çocuktan 120’si Mevlana Camii’nde cemaate katılıyor

Gençleri namaza teşvik etmek, cemaatle namaz kılınmasını özendirmek amacıyla Afyonkarahisar Müftülüğü’nün Haydi Namaza isimli bir yarışma başlattığını hatırlatan Mevlana Camii İmamı Hüseyin Erol, Kutlu Doğum Platformu’nun toplantılarında ortaya çıkan yarışma kapsamında Afyonkarahisar’da yaklaşık 3 bin çocuğun camilerde cemaatle birlikte namaz kıldığını ifade etti. Camilerde cemaatle birlikte namaza katılan 3 bin çocuktan, 120’sinin namazını Mevlevi Camii’nde kıldığını kaydeden İmam Erol, yarışmanın çocukların manevi duygularını güçlendirmenin yanı sıra çocukların cemaatle namaz kılmanın önemini kavramasına yardımcı olduğunu kaydetti.
Cemaatin de çocuklarla bir arada olmaktan oldukça memnun olduğunu vurgulayan Mevlevi Camii İmamı Hüseyin Erol, cemaatten bir çok yaşlının yarışmanın başlamasıyla birlikte memnuniyetlerini dile getirdiklerini anlattı. Erol, “Büyüklerimiz çocuklarımızın cemaatin arasına karışmasıyla eski günlere döndüklerini anlattılar. Eskiden büyükleri ellerinden tutup onları camilere getirirlermiş. Şimdi onlar çocukları bu vesileyle camide görünce duygulanıp, mutlu oluyorlar” diye konuştu.
19 Şubat’ta yarışmanın sona ereceğini belirten Erol, “9 Şubat’ta da bu program sona erecek. 9 Şubat’a kadar camiye devam eden gençlere istisnasız hediyeler takdim edilecek. Bunların arasında da 100 tane çeyrek altın olacak. Çeyrek altın kura ile verilecek. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme