• Haberler
  • Gündem
  • Çocuklar hakları için yürüdü – Kocatepe Gazetesi

Çocuklar hakları için yürüdü – Kocatepe Gazetesi

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla 'Benim haklarım, haklarımla ben varım'' sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte Merkez Atatürk Ortaokulu öğrencileri Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla haklarına ulaşamayan çocuklar için farkındalık etkinliği düzenledi.'VATANDAŞLARALKIŞLARLA DESTEKLEDİ'Okuldan yaya olarak hareket eden öğrencileri öğretmenleri, velileri ve okul idarecileri yalnız bırakmadı. Yeşilyol Caddesi üzerinden Ordu Bulvarı boyunca yürüyerek çocuk haklarına dikkat çeken  [&hellip]

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla “Benim haklarım, haklarımla ben varım’’ sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte Merkez Atatürk Ortaokulu öğrencileri Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla; haklarına ulaşamayan çocuklar için farkındalık etkinliği düzenledi.
“VATANDAŞLAR
ALKIŞLARLA DESTEKLEDİ”
Okuldan yaya olarak hareket eden öğrencileri öğretmenleri, velileri ve okul idarecileri yalnız bırakmadı. Yeşilyol Caddesi üzerinden Ordu Bulvarı boyunca yürüyerek çocuk haklarına dikkat çeken  pankartlar açan öğrenciler yürüyüşte çocuk hakları ile ilgili sloganlar atarak çocuk hak ve ihlallerine dikkat çektiler.
“HER ÇOCUK ÖZELDİR”
Proje koordinatörleri 3-K sınıf öğretmeni Semra Koyuncu ve 1-C sınıf öğretmeni Demet Çelik, çocukları sahip oldukları hakları konusunda bilgilendirmek, okulda, ailelerde ve çevrede duyarlılık oluşturmak amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini belirterek, “Etkinlik ile çocuklarımız haklarının neler olduklarını öğrendikleri gibi yaptıkları yürüyüş ile kendilerine olan güvenleriyle düşüncelerini ifade etme imkanı buldular.” dediler.
“ÇOCUKLAR ÇALIŞMASIN”
Yürüyüşe katılan öğrenciler; sağlıklı ortamda yaşamanın, eğitim görmenin, beslenmenin, sağlık hizmetlerinden yararlanmanın, temiz çevrede oynamanın hakları olduğunu belirtterek şiddet ve küçük yaşta çalışmanın engellenmesini istediler. 

Bakmadan Geçme