Çocuk yuvası, ZEKA'dan hibeye hak kazandı

Bolvadin'de bulunan Mehmet Akif Ersoy Çocuk Yuvası Müdürlüğü büyük bir başarıya imza attı. Zafer Kalkınma Ajansı'nın Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında sundukları “Biz Sizinle Varız” projesi başarılı görülerek 79 bin TL hibe almaya hak kazandı Bolvadin Mehmet Akif Ersoy Çocuk Yuvası, Zafer Kalkın-ma Ajansı'ndan hibe almaya hak kazandı. Proje, Sosyal Kalkınma Programı kapsamında Afyonkarahisar, [&hellip]

Çocuk yuvası, ZEKA’dan hibeye hak kazandı

Bolvadin’de bulunan Mehmet Akif Ersoy Çocuk Yuvası Müdürlüğü büyük bir başarıya imza attı. Zafer Kalkınma Ajansı’nın Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında sundukları “Biz Sizinle Varız” projesi başarılı görülerek 79 bin TL hibe almaya hak kazandı

Bolvadin Mehmet Akif Ersoy Çocuk Yuvası, Zafer Kalkın-ma Ajansı’ndan hibe almaya hak kazandı. Proje, Sosyal Kalkınma Programı kapsamında Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinden destek almaya hak kazanan 69 proje arasında bir çocuk yuvası tarafından hazırlanan tek proje olma özelliği taşıyor. Proje ile koruma ve bakıma muhtaç çocukların pek çok ihtiyacı giderilmiş olacak.
YUVA’YA BİRÇOK YENİLİK GELECEK
Mehmet Akif Ersoy Çocuk Yuvasında koruma ve bakım altında bulunan Dezavantajlı 0-12 yaş 73 çocuk bulunuyor. Bu proje ile Mehmet Akif Ersoy Çocuk Yuvası yapılacak iyileştirmelerle hayatın çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri azaltılarak yaşam kalitesi standartları yükseltilecek. Bilgisayar salonuna alınacak bilgisayarlarla çocuklar çağa uyum sağlayarak bilim ve teknoloji alanında kendilerini geliştirmiş olacak. Ayrıca Kış Bahçesi salonunda çeşit çeşit oyuncaklar ile psiko-sosyal gelişimlerine fayda sağlanacak. Misafir salonu ve grup odaları daha kullanışlı hale gelecek.
AFYON’DAN 27 PROJE
12 Kasım 2012 tarihinde ilan edilen 17.3 milyon TL bütçeli Sosyal Kalkınma ve Sosyal Altyapı Mali Destek Programlarının değerlendirme süreci geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı. Değerlendirmeler sonucunda Afyonkara-hisar’dan 27, Kütahya’dan 24, Manisa’dan 25 ve Uşak’tan 21 olmak üzere toplam 97 proje desteklenmeye hak kazanmıştı. Başvuruları 25 Ocak 2013 tarihinde sona eren programlara Bölge genelinden toplam 262 proje başvurusu gerçekleşmişti. Zafer Kalkınma Ajansı başarılı bulunan 97 projeye 17 milyon TL hibe desteği sağlayacak olup proje sahiplerinin eş finansmanı ile birlikte Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak’ta sosyal kalkınma konularında toplam 31 milyon TL tutarında kaynak aktarılacak. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme