Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çocuk ve Genç Ruh Sağlığı Merkezi hizmete açıldı

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi bünyesinde

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet verecek olan Çocuk ve Genç Ruh Sağlığı Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı

Açılışa Vali Mustafa Tutulmaz, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz, il müdürleri ve hastane personeli katıldı.
Sağlık Müdürü Korkmaz, Çocuk ve Genç Ruh Sağlığı Merkezinde, çocuk psikiyatri polikliniğine başvuran çocuk ve genç hastaların tanı-danışmanlık ve tedavi ile ilgili ihtiyaç duydukları tüm hizmetlerinin karşılanması ve özel çocukların yaşam aktivitelerine katılımının sağlanmasının amaçlandığını söyleyerek bu merkezin faaliyete geçmesinde emeği olanlara teşekkür etti.
“AİLELERE DE DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLECEK”
Sağlık Müdürü Korkmaz, merkezin ayrıca özel çocuklara da hizmet vereceğinin altını çizerek, “Elbette her anne babanın çocuğu özeldir ve gerekli önem verilir. Ama bir de sadece anne babası tarafından değil, tüm toplum tarafından önem verilmesi gereken özel çocuklarımız var. Onlar, özel durumları sebebiyle hem merkez bünyesinde hem fiziksel hem de ruhsal, ayrı bir eğitime tabi olacaklar. Uzman eğitmenlerin desteği ile bilişsel gelişimleride hızlanacak ve motor becerileride gelişecek. Aynı zamanda da merkezimizde ailelere de yol gösterecek danışmanlık hizmeti olacak.” şeklinde konuştu.
“GENÇLERİN VE ÇOCUKLARIN PROBLEMLERİ ÇÖZÜME KAVUŞACAK”
Açılışta konuşan ve merkezin günümüzdeki önemine değinen Vali Mustafa Tutulmaz, “Teknolojinin gelişmesi, ailelerin küçülmesi, şehirlerin büyümesi ve günlük hayatın çetrefilli hale gelmesi durumundan en çok etkilenenler çocuklar oldu. Eskiden aileler genişti, çocuğun psikoloji problemi çok yoktu. Çocuk sokakta oynar, tüm aile fertleri kucaklar bu şekilde çocuklar daha sosyal olur ve problemleri olmazdı. Geldiğimiz noktada çocuk merkezli bir yapıya geçmemiz dolayısıyla çocuk psikolojisi olmayan konular bile artık çocuğun psikolojik sıkıntısı olarak algılanmaya başlandı. Çocuklarının sıkıntısı olduğunu düşünenler için bu merkez onları rahatlatma adına önemli olacak. Aynı zamanda çocuklarımızın ve gençlerimizin problemleri başlangıçta çözülme imkânı bulacak. Emeği geçen herkese bu anlamda teşekkür ediyorum.” dedi.
Vali Tutulmaz’ın konuşmasının ardından açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra Vali Tutulmaz ile protokol üyeleri merkezde incelemelerde bulunarak, verilecek hizmetler hakkında bilgiler aldı.
“HASTANENİN TEMELİNDEN İTİBAREN EMEĞİMİZ VAR”
Son olarak konuşan Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise hastanenin kendisini heyecanlandırdığını vurgulayarak, “Hastanenin temelinden itibaren emeğimiz var. Dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ilimize hastane yapılması ve takibi için beni görevlendirmişti. O günlerden bugünlere hastanemizin gelişimini ve kaliteli hizmetlerini gördükçe mutlu oluyorum. Ben de emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.
RUHSAL BOZUKLUKLARIN TANI VE TEDAVİSİ YAPILABİLECEK
0-18 yaş arası tüm çocuk, genç ve ailelerine hizmet verilecek olan Çocuk ve Genç Ruh Sağlığı Merkezi’nde dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu, özgül öğrenme güçlüğü, otizm, kaygı bozukluğu, depresif bozukluk gibi birçok ruhsal bozukluğun tanı ve tedavi süreci uzmanlar tarafından yürütülecek. Ayrıca bebek ve çocukların gelişimini değerlendirmek için testler uygulanabilecek. Zeka değerlendirme testi ile özgül öğrenme güçlüğü tanısı için disleksi testi de uygulanabilecek. Merkezde 2 çocuk ve genç psikiyatrisi uzman doktoru, 2 psikolog, 2 gelişim uzmanı, 1 ergoterapist ve 2 sosyal çalışmacı hizmet verecek.