Çocuk sağlığına ek binalı destek

Göğüs Hastalıkları Hastanesi eski binasında yapılan düzenlemelerin ardından Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Hastanesi ek binası hazırlandı. Ek bina için düzenlenen resmi açılış töreni dün gerçekleşti. Törende konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, yeni Doğum ve Çocuk Bakımevi hastane inşaatı tamamlanıncaya kadar 2-5 yaş aralığındaki çocukların tedavilerinin rahatça yapılabileceği bir hastane binası ihtiyacının giderildiğini söyledi. Afyonkarahisar’da uzun [&hellip]

Çocuk sağlığına ek binalı destek

Göğüs Hastalıkları Hastanesi eski binasında yapılan düzenlemelerin ardından Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Hastanesi ek binası hazırlandı.

Ek bina için düzenlenen resmi açılış töreni dün gerçekleşti. Törende konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, yeni Doğum ve Çocuk Bakımevi hastane inşaatı tamamlanıncaya kadar 2-5 yaş aralığındaki çocukların tedavilerinin rahatça yapılabileceği bir hastane binası ihtiyacının giderildiğini söyledi.

Afyonkarahisar’da uzun yıllar Göğüs Hastalıkları Hastanesi olarak hizmet veren binada yeni düzenlemeler yapıldı. Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi ek binası olarak hizmete sunuldu
KONFORLU BİNA HAZIRLANDI
Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Hastanesindeki bazı bölümlerinin eski Göğüs Hastalıkları Hastanesine alınması nedeniyle söz konusu binada yapılan iyileştirme ve gerekli düzenlemeler yapılarak hizmete sunulması amacıyla düzenlenen törenin açılış konuşmasını Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu yaptı. Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi’nin çok dar olması nedeniyle hizmete yetişmediğini belirten Dr. Erenoğlu; “İl Sağlık Müdürümüzle birlikte çalışarak neler yapılabileceğini araştırdık. Eski Göğüs Hastalıkları Hastanesinin boş ve atıl olduğu tespiti üzerine burayı hızlı bir şekilde hizmete açma kanaatine vardık. Bunu yaparken de gerekli tüm önlemleri aldık. Doğum sonrası anne-çocuk birlikteliğini engellememek amacıyla yeni doğan bölümünü, çocuk yoğun bakımını ve çocuk cerrahisini eski binada bıraktık. Ek bina gerçekten annelerimize ve çocuklarımıza son derece konforlu bir hizmet sunabilecek şekilde hazırlanmıştır” dedi.
SIRADA DİŞ HASTANESİ VAR
Vali İrfan Balkanlıoğlu Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Hastanesi ek binası açılış töreninde konuştu. Türkiye’de sağlıkta dönüşümün yaşandığı, standartların sürekli yükseldiği bir ortamda Afyonkarahisar’ın da bu hizmet kervanına katılmasının zorunlu hale geldiğini söyleyen Balkanlıoğlu, 5 yıldızlı otel konforunda çok güzel bir Devlet Hastanesi yapıldığını söyledi. Hastane yanına eski hastaneden ders alınarak daha konforlu bir Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi inşaatına başlandığını kaydeden Vali Balkanlıoğlu; “Hastane inşaatı bitirilinceye kadar zaman geçeceğinden, günün şartlarına uygun bir hastane binası ihtiyacının giderilmesi gerekiyordu. Artık içinde banyosu, tuvaleti olmayan odalar, anne çocuk açısından son derece önemli olan doğum sonrası bakım ve diğer tedavilerin daha rahat yürütülmesi bakımından geniş yerlere ihtiyaç vardı. En azından yeni doğan ünitesini ayırarak 2-5 yaş aralığındaki çocukların tedavilerinin rahatça yapılabileceği bir hastane binasına ihtiyaç vardı. Buradaki atıl kapasiteyi gören Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterimiz İl Sağlık Müdürümüzle birlikte bu teklifi bana getirdiklerinde, hemen harekete geçmelerini söylemiştim. Darısı Diş Hastanemize dedim. Diş Hastanemiz de inşallah yandaki boş binadaki uygun bir bölüme taşınacak” diye konuştu.
SİSTEM DÜNYA
STANDARDI ÜZERİNDE
Çocukların kendilerine özgü, hastalıklara sahip olabildiklerini, çok iyi takip edilerek, her türlü hastalıklarına gecikmeden müdahale edilmesi gerektiğine değinen Vali İrfan Balkanlıoğlu şöyle konuştu: “Toplumumuzun geleceği ve gelecek nesillerin sağlığı bakımından kadın doğum ve çocuk hastaneleri çok önem taşımaktadır. Dünya standartlarının üzerinde bir sağlık sistemine kavuştuk. Bugün Avrupa’dan en gelişmiş ülkelerden bile hastalar geliyor. Binlercesi Türkiye’de şifa arıyor. İnşallah hem üniversitemize ait yeni yapılan Tıp Fakültesi Hastanesi, hem de Devlet Hastanelerimiz artık dünya standardı üzerinde bir konfora kavuşacak. Geçiş sürecinde bu hastaneyi vatandaşlarımızın hizmetine sunan İl Sağlık Müdürümüze, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterimize, sağlık çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Hastalıksız ve sağlıklı günler diliyorum.”
Sağlık Müdürü Necip Yemenici ise, çocuk hastanesinin rahata kavuştuğunu bildirdi. Anne ve çocuğunu ayırmadıklarını anlatan Yemenici, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Çocuklar ve anneler daha rahat hizmet alsın diye uğraşıyoruz. Önümüzdeki günlerde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz de eski devlet hastanemizin C bloğuna taşınacak. Orada da büyük bir rahatlama olacak”http://m.kocatepegazetesi.com/” diye konuştu. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Çocuk Bakımevi Hastanesi hizmete açıldı. Vali Balkanlıoğlu beraberinde Erenoğlu, Yemenici, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi Başhekimi Mesut Köse, hastanenin birimlerini gezdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme