• Haberler
  • Genel
  • Çocuk Oyunları’na büyük ilgi – Kocatepe Gazetesi

Çocuk Oyunları’na büyük ilgi – Kocatepe Gazetesi

Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvası’nda merkezden ve ilçelerden toplam 18 takım katıldı Kent Konseyi Çocuk Meclisi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çocuk Oyunları Federasyonu İl Temsilciliğiyne Afyonkarahisar’da ilk kez, Çocuk Oyunları Turnuvası tertip edildiAfyonkarahisar Belediyesi’nin de destek verdiği, Çocuk Oyunları Turnuvası’na yoğun katılım oldu. Merkez, ilçe ve belde ilköğretim okullarından 18 takımın katıldığı turnuva, Anadolu Öğretmen [&hellip]

Çocuk Oyunları'na büyük ilgi

Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvası’nda merkezden ve ilçelerden toplam 18 takım katıldı

Kent Konseyi Çocuk Meclisi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çocuk Oyunları Federasyonu İl Temsilciliğiyne Afyonkarahisar’da ilk kez, Çocuk Oyunları Turnuvası tertip edildi
Afyonkarahisar Belediyesi’nin de destek verdiği, Çocuk Oyunları Turnuvası’na yoğun katılım oldu. Merkez, ilçe ve belde ilköğretim okullarından 18 takımın katıldığı turnuva, Anadolu Öğretmen Lisesi Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Eski çocuk oyunlarının yeni nesillere öğretilmesi amacıyla düzenlenen turnuvaya, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir, Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Abdullah Avcı katıldı.
AÇILIŞI ÇOBAN YAPTI
Mendil kapmaca oyunu ile başlayan turnuvanın açılışını, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir yaptı. Turnuvanın açılışında kısa bir konuşma yapan Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir de “Afyonkarahisar’da ilk kez düzenlenen turnuvanın geleneksel hale gelmesi için üzerimize düşen görev ve sorumlulukları yapacağız. Günümüz çocukları, hızla gelişen teknolojiyi adapte oluyor, ancak gelenek ve göreneklerimizi unutmaya başlıyorlar. Bu turnuvanın gelenek ve göreneklerimizi yaşatma adına güzel bir amaca hizmet ettiğini söyleyebilirim. Bu işe gönül veren federasyon yöneticilerini, temsilcilerini ve eğitmenlerini tebrik ederim. Turnuvada yarışacak öğrencilere başarılar diliyorum” diye konuştu.
TURNUVA TAMAMLANDI
Cumartesi günü başlayan turnuva dün yapılan son maçlarla tamamlandı. iki gün süren yarışma sonunda, 18 Mayıs’ta yapılacak final müsabakalarında mücadele edecek takımlar belirlendi. Yarışmanın ödül töreni, 18 Mayıs Cumartesi günü oynanacak final müsabakalarının hemen ardından düzenlenecek. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme