• Haberler
  • Genel
  • Çocuk Koroları Şenliği'nde Kıbrıslı misafirler

Çocuk Koroları Şenliği'nde Kıbrıslı misafirler

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Haftası dolayısıyla 7'nci Çocuk Koroları Şenliği düzenledi. Şenlik'e Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Doğu Akdeniz Üniversitesi Ada Işığı Çocuk Korosu da katıldı Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediği Ulusal Çocuk Koroları Şenliği geleneksel hâle geldi. Bu yıl [&hellip]

Çocuk Koroları Şenliği’nde Kıbrıslı misafirler

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Haftası dolayısıyla 7’nci Çocuk Koroları Şenliği düzenledi. Şenlik’e Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Doğu Akdeniz Üniversitesi Ada Işığı Çocuk Korosu da katıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediği Ulusal Çocuk Koroları Şenliği geleneksel hâle geldi. Bu yıl 7’ncisi düzenlenen Ulusal Çocuk Koroları Şenliği, Atatürk Kongre Merkezi’nde başladı. Yarın da devam edecek Şenlik’in bu yılki özel misafirleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden geldi. Doğu Akdeniz Üniversitesi Ada Işığı Çocuk Korosu öğrencileri, Koro Şefi Erkan Dağlı’nın yönetiminde söyledikleri şarkılarla beğeni topladı. Ada Işığı Korosu, Kıbrıs türküsü olan “Portakal Atışalım” ile alkış aldı.
ULUSLARARASI OLACAK
Şenlik’in açılış töreninde Giray Gökçen piyano, Şevval Keser de kemanla kısa bir dinleti sundu. Samsun Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu’nun da sahne aldığı Şenlik’e Afyonkarahisar ve çeşitli illerden 28 koronun katıldığı belirtildi. Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Ulusal Çocuk Şenliği’nin önümüzdeki yıl uluslararası olması için çalışacaklarını kaydetti.
ÇOCUKLAR BİR ARAYA GELDİ
Koro Şenliği’nin önemine dikkat çeken Solak, “Yedi yıldır, Afyonkarahisar 23 Nisan Çocuk Koroları Şenliğini çocuklarımızın sanatla bir araya gelmeleri, buluşmaları ve paylaşmaları için yapıyoruz. Sanatın içinde disiplini kavrayıp yaşamlarının vazgeçilmez bir parçası olmasını arzu ediyoruz. Sanatla, müzikle birlikte hoşgörü ortamı içerisinde, birbirlerini olduğu gibi kabul ederek, alkışlayarak tanımalarını ve birlikte en güzel şekilde yaşamayı öğrenmelerini istiyoruz” dedi.
İŞBİRLİĞİ YARARLI OLUYOR
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ise Üniversite ile işbirliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yalçın, “Okullarımızda eğitim-öğretim dediğimiz zaman, bilgi donanımı ile gerçekleşen bir süreç değil, öğrencilerimizin bilgi ve becerilerini de artırack bir süreç anlaşılıyor. Üniversite ile işbirliğimizin belki de en önemlisi korolar. Korolarda öğrenciler birlikte çalışmayı öğreniyor. Bizim Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, katkımız bir katma değer olarak bize geri dönüyor. Bu koro şenliğinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
YOĞUN KATILIM
Şenlik’in açılış törenine Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Polifonik Korolar Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Apaydın, Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Uğur Türkmen ve çok sayıda öğrenci katıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

900 ÖĞRENCİ KATILIYOR
Şenliğin Düzenleme Kurulu’nda yer alan AKÜ Öğretim Görevlisi Funda Emel Türkmen, “Yedincisini düzenlediğimiz bu yılki şenliğimize 900’den fazla çocuk katılıyor. Çocuk şarkıları ile coşacaklar. 23 Nisan’ı şarkılarla kutlayacaklar” dedi.

KOROLAR ÇOK ÖNEMLİ
Polifonik Korolar Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Apaydın, koroların çocukların gelişimi için önemine dikkat çekti. Apaydın, “Bundan 18 yıl önce Türkiye Polifonik Korolar Derneği olarak Ankara’da bir şenlik düzenlemesini gerçekleştirdik. Bütün Türkiye’deki korolarla temas kurduk. Toplam 18 koro şenliğe katıldı. Uygar ülkelerden örnek olarak sunduğumuz Almanya’da o sırada 60 bin koro vardı. Ülkemizde birlikte iş yapma alışkanlıkları, bireysel ve toplumsal birçok gelişmenin olduğunu saptıyoruz. 16 Mayıs’ta düzenleyeceğimiz Korolar Şenliği’ne 100 koro katılacak” diye konuştu.

YETENEKLER
ORTAYA ÇIKIYOR
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, korolarla çocukların yeteneğinin ortaya çıktığını söyledi. Balkanlıoğlu, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuk korolarının böyle bir etkinliğe imza atmaları bizi çok memnun etti. Kurtuluş Savaşı’nın verildiği topraklar burası. Cumhuriyet burada kurulmuştur. Biz hayatta başarılı insanların, ‘Ben ilkokula giderken bir öğretmenim dedi ki senden çok iyi bir sanatçı olur’ dediğini duyuyoruz. İşte bu da öyle bir fırsat. Ses sanatçıları, saz sanatçıları da böyle söylerler. Çocuklardaki yeteneğin ortaya çıkarılması, böyle bir etkinlikle alkış alması, ileride onu büyük bir sanatçı yaptırılabiliyor” dedi.

Bakmadan Geçme