Çocuk Koroları şenliği coşkuyla başladı

Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü ve Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Ulusal 23. Nisan Çocuk Koroları Şenliği”, Ahmet Necdet Sezer Kampusü Atatürk Kongre Merkezinde başladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle her yıl geleneksel olarak düzenlenen şenlik, iki gün boyunca devam edecek Saygı [&hellip]

Çocuk Koroları şenliği coşkuyla başladı

Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü ve Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Ulusal 23. Nisan Çocuk Koroları Şenliği”, Ahmet Necdet Sezer Kampusü Atatürk Kongre Merkezinde başladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle her yıl geleneksel olarak düzenlenen şenlik, iki gün boyunca devam edecek

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan şenliğe, Afyonkarahisar Vali Vekili A. Muhiddin Varol, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Hasan Şahin, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, Prof. Dr. Kemalettin Çonkar, AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Uğur Türkmen, Milli Eğitim Bakanlığı Başmüfettişi Uğur Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’in yanı sıra çok sayıda ilköğretim okulu öğrencisi ile velileri katıldı. Sanat yönetmenliğini AKÜ Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emel Funda Türkmen ve Öğretim Elemanı Öğr. Grv. Dr. Duygu Sökezoğlu’nun yaptığı şenliğin açılış konuşmalarını İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım ve AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak yaptı.
“Çocuk koroları şenliği gelenekselleşti”
İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, “Bu hafta, anlamlı bir hafta; Milli Egemenlik haftası. Bu hafta, Atatürk’ün ifadesiyle, “Hakimiyet bila kayd-ü şart milletindir” dediği ve iradenin meclise devredilmesinin kutlandığı haftadır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 91 yıldır çocuklarımıza armağan edilmiş bayram halinde kutlanmaktadır. Ancak 32 yıldır da TRT vasıtasıyla dünya çocuklarıyla kutladığımız bir bayramdır. Sevindirici olan bir tarafı şu ki, Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı aracılığıyla dört yıldır da ilimizde Çocuk Koroları Şenliği tarzında ilave bir programla kutlanmaktadır. Bu program, artık gelenekselleşmeye, kurumsallaşmaya başlamış bir programdır. Dolayısıyla emeğe geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Başta Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mustafa Solak olmak üzere AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Sayın Doç. Dr. Uğur Türkmen’e, AKÜ Devlet Konservatuvarının değerli tüm çalışanlarına, çocuklarımızı çalıştıran tüm hocalarımıza ve çocuklarımızı yüreklendiren, testten ayrı başka bir hayatın da olduğunu bilen, bunu kabul eden velilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
“Dünya çocuklarının ortak neşesi”
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise konuşmasında, “23 Nisan, Cumhuriyetimizin temelini oluşturan önemli bir gündür. Çünkü, ilk Büyük Millet Meclisi 23 Nisan 1920 yılında açılmıştır. Meclisin açılışıyla, ülkenin yönetimi bu meclise verilmiş ve ulusal egemenlik tesis edilmiştir. 23 Nisan’ın, ulusal egemenliğin tesis edildiği gün olmasının yanı sıra çok anlamlı başka bir özelliği daha vardır; ulusal egemenlik bayramı olarak kutlanan bu gün, Ulu Önder Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmiştir. Atatürk’ün bu bayramı çocuklara hediye etmesi, bayramın çocuk bayramı olarak anılmasını da sağlamıştır. 23 Nisan 1927’den bu yana çocuk bayramı olarak kutlanan bu bayram, savaş sırasında yetim ve öksüz kalan yoksul çocukları sevindirmek amacını taşımaktaydı. 23 Nisan 1927’deki ilk bayram, Türkiye Cumhuriyeti devletinin himayesinde gerçekleştirilmiş. O gün etkinlikler için Atatürk, arabalarından birini çocuklara tahsis etmiş ve Cumhurbaşkanlığı bandosunun konser vermesini sağlamıştır. Dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 1979 yılından bu yana TRT kanalının da katkılarıyla bütün dünya çocuklarının kutladığı bir şenliğe dönüşmüştür. Böylece evrensel bir değer kazanan 23 Nisan, bütün dünya çocuklarının ortak neşesi olmuştur. Ulusal niteliğiyle ülkemiz çocuklarının tarih ve kültür bilincini besleyen 23 Nisan, uluslararası boyutuyla dünya barışının ve huzurunun da teminatı olmuştur. Geleceğin büyükleri olan çocuklarımız, bu kültürel mirası iyi biçimde değerlendirip, ona sahip çıkmalıdırlar. Bu vesileyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyorum” dedi. Açılış konuşmalarının ardından Selen Yıldırım ve Nursena Okumuş piyano; Zeynep Genç ve Gökçe Nur Türkmen ise keman eşliğinde birer solo dinleti sundular. Şenlik kapsamında, AKÜ Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Duygu Sökezoğlu yönetiminde Ritim Grubu tarafından Atatürk Kongre Merkezi fuayesinde gösteri sunuldu.
26 çocuk korosu katıldı
Afyonkarahisar il ve ilçelerinin yanı sıra şehir dışından da ilköğretim okulu, dernek ve gençlik merkezlerinin yer aldığı “IV. Ulusal 23 Nisan Çocuk Koroları Şenliği”ne, toplam 26 çocuk korosu katıldı. Şenliğin ilk günü Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu Korosu, Türkiye Polifonik Korolar Derneği Çocuk Hazırlık Korosu, Emirdağ Aziziye İköğretim Okulu Korosu, Isparta Gençlik Merkezi Çocuk Korosu, Nazmiye Demirel İköğretim Okulu Okul Korosu, AKÜ Minikler Korosu, AKÜ Okul Öncesi Uygulama ve Araştırma Merkezi Korosu, Hüseyin Sümer İlköğretim Okulu 1. Sınıf Korosu, Mehmet Yağcıoğlu İlköğretim Okulu 2. Sınıf Korosu, Oruçoğlu İlköğretim Okulu 2. Sınıf Korosu, Methiye Dumlu İlköğretim Okulu Korosu, Hisarbank 100. Yıl İlköğretim Okulu Korosu ve Ali Çetinkaya İlköğretim Okulu 5. Sınıf Korosu şefler eşliğinde çeşitli şarkılar seslendirdi.
Şenliğin ikinci günü, 20 Nisan 2011 Çarşamba günü ise, Kocetepe Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Küçükler Korosu, Kocetepe Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Büyükler Korosu, Yaylabağı Şehit Ahmet Öztürk İlköğretim Okulu Ana Sınıfı Korosu, Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu 3. Sınıf Korosu, Kütahya-Çinikent İlköğretim Okulu Korosu, Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu 1. Sınıf Korosu, Ankara Çocuk Orkestrası, Ayşegül Arsoy Yatılı Bölge İlköğretim Okulu Korosu, Bayraktepe İlköğretim Okulu 4. Sınıf Korosu, Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu 5. Sınıf Korosu, Hacı Hayriye İlköğretim Okulu Korosu, Kazım Özer İlköğretim Okulu Korosu, AKÜ Çocuk Korosu ve Toplu Koro sahne alacak. “IV. Ulusal 23 Nisan Çocuk Koroları Şenliği”, aynı gün gerçekleştirilecek ödül töreninin ardından sona erecek.

Bakmadan Geçme