Çocuk Hakları Komitesi İGM’ye ziyaret

Afyonkarahisar Çocuk Hakları Komitesi İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel'i ziyaret etti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çatısı altında bulunan Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve UNICEF’in teknik işbirliğinde 81 ilde kurulan İl Çocuk Hakları Komitesi kapsamında Afyonkarahisar İl Çocuk Hakları Komitesi üyeleri beraberinde Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer ve Afyonkarahisar Çocuk [&hellip]

Çocuk Hakları Komitesi İGM'ye ziyaret

Afyonkarahisar Çocuk Hakları Komitesi İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel’i ziyaret etti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çatısı altında bulunan Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve UNICEF’in teknik işbirliğinde 81 ilde kurulan İl Çocuk Hakları Komitesi kapsamında Afyonkarahisar İl Çocuk Hakları Komitesi üyeleri beraberinde Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer ve Afyonkarahisar Çocuk Hakları İl Yetişkin Temsilcisi Hakan Ertaş ile birlikte İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel’i makamında ziyaret ettiler.
LAFÇI TÜRKİYE’Yİ NEW YORK’TA
TEMSİL ETTİ
Ziyarette İGM Başkanı Sel’i “Çocuk Dostu Afyonkarahisar” projesi hakkında bilgiler veren komite üyeleri çalışmalarında Sel’den destek istediler. Çocuk Hakları Komitesi’nin faaliyetlerini anlatan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, Türkiye Çocuk Hakları Komitesi Koordinatörü Bilge Feyza Lafçı’nın çocuk hakları konusunda Türkiye’yi New York’ta temsil ederek İngilizce sunum yaptığını söyledi.
İL ÇOCUK MECLİSİ
OLUŞTURULACAK
Afyonkarahisar Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Bilge Feyza Lafçı ise New York’ta gerçekleşen toplantıda Türkiye’deki çocuk haklarını anlattıklarını ve Türkiye’nin kendilerine sunduğu değeri orada tekrar anladıklarını söyledi. Lafçı, İsveç Kraliçesi’nin kendilerini tebrik ettiğini ve çalışmalarında başarılar dilediğini ifade ederken, İl Çocuk Meclisi oluşturmayı düşündüklerini ve bu konuda Türkiye’de Afyon’u öne çıkarmak ve farkındalık oluşturmak istediklerini sözlerine ekledi.
17 İLÇEDEN ÇOCUK SEÇİLECEK
Ziyarette konuşan Afyonkarahisar Çocuk Hakları İl Yetişkin Temsilcisi Hakan Ertaş ise Çocuk Dostu Şehir Afyonkarahisar Projesi’nin amaçları ve hedeflerini anlattı. Ertaş, “Amacımız Afyonkarahisar’ı Çocuk Hakları Sözleşmesini temel alan ve çocuk haklarını yaşama geçirmeye özen gösteren, çocukların mutluluğu temeline dayanan, çocukların ihtiyaç, öncelik ve beklentilerini kamu birimlerindeki planlamaların ve uygulamalarının ayrılmaz bir parçası haline getiren bir anlayışla yönetilen, çocuk odaklı politikalar üretme kararlılığında olan bir yönetim sürecinin oluşturulmasına yönelik temel ilkelerin belirlenmesine katkı sağlayan bir şehre dönüştürmektir. Afyonkarahisar’daki 17 ilçedeki tüm ilköğretim okullarından 9-14 yaş grubundaki 3’üncü ve 8’inci sınıflar arası çocuklar arasından her ilçenin il genel meclisi üyesi sayısı kadar çocuk seçilerek, Afyonkarahisar Çocuk Dostu İl Meclisi oluşturulacak.” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme