Çocuk Cerrahisi'nde son teknoloji kullanılıyor
Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir'in sunduğu Sağlık Olsun programında konuşan Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Taner Kamacı çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.Kamacı, '18 yaşından büyük hastalarda göğüs cerrahının, genel cerrahların, üroloji ve kadın doğum doktorlarının ve bezen de plastik cerrahların ameliyat ettikleri organların hastalıklarını 18 yaş altında çocuk cerrahları yapmaktadır. Çocuk [&hellip]
Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sunduğu Sağlık Olsun programında konuşan Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Taner Kamacı çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.
Kamacı, “18 yaşından büyük hastalarda göğüs cerrahının, genel cerrahların, üroloji ve kadın doğum doktorlarının ve bezen de plastik cerrahların ameliyat ettikleri organların hastalıklarını 18 yaş altında çocuk cerrahları yapmaktadır. Çocuk cerrahları, prenatal dönem denilen bebeğin anne karnında ki döneminden başlayarak 18 yaşına kadarki bebeklik ve çocukluk döneminin ameliyat gerektiren hastalıkları ile ilgilenir. Çocuk cerrahlarının en sık yaptığı ameliyatlar karın bölgesi ameliyatları ve ürolojik ameliyatlardır” dedi.
“Hastanemizde son sitem HD kalitesinde görüntü özelliği olan laparoskopi cihazları bulunmakta ve çocuk cerrahisi kliniğimizde de aktif olarak laparoskopik ameliyatları yapmaktayız” diyen Kamacı sözlerini şöyle sürdürdü: “Açık yapılan birçok ameliyatın kapalı laparoskopik yöntemle de yapılması mümkündür. Kliniğimizde en sık yaptığımız laparoskopik ameliyatlar; akut apandisitler, kasık fıtığı ameliyatları, safra kesesi ameliyatları, bazı mide ve barsak hastalıkları, meckel divertikülü ameliyatı, barsak düğümlenmeleri, kız çocuklarında görülen yumurtalık kistleri ve torsiyonları, erkek çocuklarında dışarda palpe edilemeyen testisi olan çocuklarda karın içinde testis araştırılması ve indirilmesi, laparoskopik varikosel ameliyatı, hirschsprung hastalığında seri biyopsi ve laparoskopi yardımlı barsak felci hastalığı ameliyatı, diyafragma hernileri, mide reflüleri, dalak ve bazı böbrek hastalıkları laparoskopik olarak ameliyat edilmektedir. Aynı zamanda toraksokopi dediğimiz göğüs bölgesinin ve akciğerlerin bazı hastalıklarını da yine kapalı yöntemle ameliyat etmekteyiz. En sık torakoskopi yaptığımız durumlar plevra ve akciğer biyopsileri, ampiyem dediğimiz plevra ve akciğer apseleri, spontan pnömotoraksda konjenital büllerin çıkartılması ve mediasten kaynaklı kist ve tümörlerin tedavisinde de yine torakoskopiyi kullanmaktayız.” (Kocatepe Haber Merkezi)