Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çocuğu Olanlar Yandı!

Afyonkarahisar’da çocuklara yönelik açık hava lunaparkları ve eğlencelerin fiyatları, geçen yıla göre 3 kat arttı

Afyonkarahisar’da çocuklara yönelik açık

Yaz tatili başladı, çocuklar açık havada koşup eğlenmek istiyor. Bir taraftan piknik alanları dolup taşarken diğer taraftan aileler çocukların kaliteli zaman geçirmesini sağlamak adına çeşitli arayışlar içine giriyor.

ANNE-BABALAR KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

Afyonkarahisar’da açık havada ve alışveriş merkezlerinde hizmet veren eğlence alanları, ailelerin çocukları için düşündüğü eğlence ihtiyacını karşılıyor; ancak anne-babalar jeton bedellerinin yüksek boyutlara çıkması dolayısıyla kara kara düşünüyor.

 

OYUNLAR İÇİN 1 JETON 100 TL

Bir alışveriş merkezinde 10 dakikalık çocuk treni biniş ücreti 100 TL olarak belirlendi. Yine atlı karınca ve lunapark eğlencesinden yararlanmak isteyenler 1 jetona 100 TL veriyor. Bu rakam 2023 yılının yaz tatilinde 25-30 lira civarındaydı.

1 KİLO KIYMA PARASI

Çocuk oyun alanları ve eğlence merkezlerindeki bu pahalılık, aile bütçelerine de yansıyor. 2 çocuklu bir aile tren, atlı karınca ve lunaparktan faydalanmak için en az 600 lirayı gözden çıkarmak zorunda kalıyor.

İŞLETMELER “MALİYET” DİYOR

Zaman zaman anne-babaların “Bu kadar yüksek fiyat mı olur” tepkisiyle karşılaşan işletmeciler ise maliyetlerin arttığını, son yapılan elektrik zammıyla 100 TL’nin bile işletme giderlerini karşılamak için yeterli olmayacağını savunuyor.