'Çobanlar'ı mutlaka görün'

Çobanlar Kaymakamı Mücahit Öztürk, herkesi Çobanlar'ı görmeye davet etti   Afyonkarahisar Kadın Kültür Evleri ve Gün FM işbirliğinde süren Kadına Dair programına Çobanlar Kaymakamı Mücahit Öztürk konuk oldu. Öztürk programda Çobanlar Kadın Kültür Evi'nin çalışmalarından behsederek herkesi Çobanlar'ı görmeye davet etti. Çobanlar Kadın Kültür Evi'nin 2020 yılı Eylül ayından bu yana faaliyette olduğunu belirten Öztürk, [&hellip]

Çobanlar Kaymakamı Mücahit Öztürk, herkesi Çobanlar’ı
görmeye davet etti

Afyonkarahisar Kadın Kültür Evleri ve Gün FM işbirliğinde süren Kadına Dair programına Çobanlar Kaymakamı Mücahit Öztürk konuk oldu. Öztürk programda Çobanlar Kadın Kültür Evi’nin çalışmalarından behsederek herkesi Çobanlar’ı görmeye davet etti.
Çobanlar Kadın Kültür Evi’nin 2020 yılı Eylül ayından bu yana faaliyette olduğunu belirten Öztürk, “Bu projede Sayın Valimiz Gökmen Çiçek ve kıymetli eşleri Sümeyra Çiçek’e ne kadar teşekkür etsek azdır. Onların himayelerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kadın Kültür Evimizin binasını Çobanlar Belediyemiz tahsis etti. 500 metrekare kapalı alanda faaliyetlerimizi yürütüyoruz.” şeklinde konuştu.
Çobanlar Kadın Kültür Evi’nde dekoratif ürünler, saksı, Amigurumi/ekolojik bebek, tel kırma el sanatı ve çanta üretimi yapıldığını söyleyen Öztürk, “Kadınlarımızın el emeği üretimleri kooperatifimiz aracılığı ile meraklısına ulaşıyor. Kadın Kültür Evimize entegre 320 metrekare alanlı Çobanlar Kadın Kültür Evi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi serası kuruldu.” diye konuştu.
“Halkımızın geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır”
Çobanlar İlçesi tarihinin eski Tuç Çağına kadar uzandığını kaydeden Kaymakamı Öztürk, “İlçemiz Afyonkarahisar’dan yaklaşık 24 km’lik mesafeyi 20 dk’lık kısa bir yolculukla ulaşılabilecek bir mesafede. Halkımızın geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Çobanlar Anadolu’nun değerlerini, Anadolu insanının tarladan sokağa, köyden ilçe merkezine kadar görebileceğiniz sıcak, samimi, güler yüzlü ve çalışkan insanlardan oluşuyor. Bu ilçemizde görev yapmaktan dolayı çok mutluyum.” ifadelerini kullandı. >> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Bakmadan Geçme