• Haberler
  • Gündem
  • Çobanlar’da KOSGEB kursu tamamlandı – Kocatepe Gazetesi

Çobanlar’da KOSGEB kursu tamamlandı – Kocatepe Gazetesi

Kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere program sonunda belgeleri dağtıldı.BELEDİYE İLEPROTOKOL YAPILDIProgramın açılış konuşmasını Çobanlar Belediye Başkanı Salih Alaka yaptı. Salih Alaka, hükümet programında yer alan genç girişimcilere 50.000 TL hibe desteğinden gençlerin yararlanabilmeleri için KOSGEB tarafından açılan kursun tamamlanması gerektiğini söyledi. Alaka “Çobanlar Belediyesi olarak KOSGEB İl Müdürlüğü ile protokol yaparak bu kursları düzenledik. Çalışmaya [&hellip]

Kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere program sonunda belgeleri dağtıldı.
BELEDİYE İLE
PROTOKOL YAPILDI
Programın açılış konuşmasını Çobanlar Belediye Başkanı Salih Alaka yaptı. Salih Alaka, hükümet programında yer alan genç girişimcilere 50.000 TL hibe desteğinden gençlerin yararlanabilmeleri için KOSGEB tarafından açılan kursun tamamlanması gerektiğini söyledi. Alaka; “Çobanlar Belediyesi olarak KOSGEB İl Müdürlüğü ile protokol yaparak bu kursları düzenledik. Çalışmaya emek veren KOSGEB İl Müdürümüze, kurs hocalarımıza ve Sayın Kaymakamımıza bu vesile ile teşekkür ediyorum” dedi.
Çobanlar Kaymakamı Resul Özdemir, KOSGEB bünyesinde açılan kursun açılıp, tamamlanmasında emeği geçen Belediye Başkanı Salih Alaka ve KOSGEB İl Müdürü Mustafa Çanakçı’ya teşekür etti.
KADIN
GİRİŞİMİLER ÖNEMLİ
KOSGEB İl Müdürü Mustafa Çanakçı programın son konuşmasını yaptı. Çobanlar Kaymakamlığı ve Belediye yönetimine kurs için gösterdikleri çaba nedeniyle teşekkür eden Çanakçı şöyle konuştu: “Bu projenin en önemli hedefi istihdam oluşturmaktır. İstihdam, ülkemiz ve dünya genelinde önemli bir sorundur. Girişimci belgelerini alıp işletmelerini kuran girişimcilere KOSGEB’in hibe destekleri var. Kursiyerler kursta aldıkları bilgiler ile projelerini hazırlayıp KOSGEB tarafından onaylanması ile devletimizin sağladığı hibe desteklerinden faydalanacaklar. Bu kurslarda kadın girişimcilerin olması kadının ekonomiye katkı sağlaması açısından önemlidir. Ülkemizin ekonomik hedefleri gerçekleştirmesi için kadınlarımızın ve gençlerimizin ekonomiye katılmaları gerekiyor. Belge almaya hak kazananlara ve Çobanlar ilçemize kursun hayırlı olmasını diliyorum.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme