Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çobanlar’da “Evlilik Akademisi” projesine özel söyleşi

Çobanlar Kaymakamı Fırat Kadiroğlu,

Çobanlar Kaymakamı Fırat Kadiroğlu, Çobanlar Kaymakamlığı, Çobanlar Belediyesi ve AKÜ’nün katkılarıyla hazırlanan “Evlilik Akademisi” projesi açılışını “Aile” konulu söyleşinin konukları Ömer Döngeloğlu ve Dursun Ali Erzincanlı yaptı

Çobanlar Kaymakamlığı ve Çobanlar Belediyesi’nin Şeneller Turizm katkılarıyla düzenlediği “Aile” konulu söyleyişi 4 Ekim Cuma akşamı ekranların tanınan simaları Dursun Ali Erzincanlı ve Ömer Döngeloğlu tarafından Çobanlar ilçesinde gerçekleştirdi.
“ÇOBANLAR İNSANI MERT VE MİSAFİRPERVER”
Şaban Özçelik’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Söyleşi programının açılış konuşmasını Çobanlar Belediye Başkanı Ali Altuntaş yaptı. Çobanlar insanının mert, misafirperver olduğunu söyleyen Altuntaş, “Maalesef ilçemiz Çobanlar’ı dışarıda tanıtamama eksiğini görüyoruz. Aslında Çobanlar’da sıcakkanlı insanlarımız var. O yüzden değerli hocalarımız Dursun Ali Erzincanlı ve Ömer Döngeloğlu’nu ilçemizde ağırlamaktan şeref duyuyorum. Biz Çobanlar Belediye yönetimine geldikten sonra halka açık iftar v.d programlarımız devam etti. Geçtiğimiz Eylül ayı içerisinde salon programlarımız oldu. İnşallah önümüzde ki günlerde de hemşehrilerimize ma-neviyatça aile ortamını daha iyi anlatabilmek, ilçemizi daha iyi tanıtabilmek adına bu tür kültürel programları inşallah hep birlikte yapacağız. O yüzden ben Çobanlar ilçe halkım adına çok değerli Ömer Döngeloğlu’na, Dursun Ali Erzincanlı hocama davetimize icabet etmeleri nedeniyle teşekkür ediyorum.” dedi.
“KAYMAKAMLIK BELEDİYE ÜNİVERSİTE PROJE HAZIRLADI”
Çobanlar Kaymakamı Fırat Kadiroğlu söyleşi öncesi yaptığı konuşmada, son zamanlarda Türkiye’de kadına karşı artan şiddet olaylarının haberlerde sıkça yer bulduğunu belirtti. Bu durumun millet adına çok üzücü olduğunu söyleyen Kadiroğlu, “Kadına karşı şiddet çok üzücü ve bir o kadarda utanç verici bir durumdur. Biz bu eksikliği ilçemiz adına gözlemledik. Ne yazık ki bu can sıkıcı olay ve durumlara ilçemizde de şahit oluyoruz. Bu kapsamda biz Çobanlar Kaymakamlığı olarak Çobanlar Belediyesi ile işbirliği içerisinde işe AKÜ’yü de dâhil ederek bir proje hazırladık. Bu proje İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep gibi bir kaç büyük şehirde Belediyelerce uygulanmaktadır.” diye konuştu.
“KADIN GELECEKTİR GELECEĞE SAHİP ÇIKILMALI”
Hazırladıkları projenin “Evlilik Akademisi” olduğunu söyleyen Kadiroğlu şöyle konuştu:
“Bu proje ile yeni evlenecek çiftlere çeşitli eğitimler veriliyor. Günümüzde hemen herşeyin eğitimi veriliyor. Örneğin bir drone uçurabilmek için bile bir belge almak gerekiyor. Ama gençler ‘Haydi nikâh kıyıldı evlendik’ anlayışıyla hareket ettiğinden çeşitli sorunlar ortaya çıkabiliyor. Kaymakamlık, Belediye ve üniversite işbirliği ile bu projeyi ortaya koyduk. Bu vesile ile proje paydaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Kadın gelecektir, geleceğimize sahip çıkmamız gerekiyor. Biz ‘Sizin en hayırlınız eşine en iyi davrananınızdır’ diyen bir Peygamberin ümmetiyiz. Bu konuya dikkat çekebilmek, proje açılışı kapsamında Sayın Dursun Ali Erzincanlı ve Sayın Ömer Döngeloğlu hocalarımızı davet ettik. Bizi kırmayıp, buraya kadar geldiler. Allah ikisinden de ebeden razı olsun.”
SÖYLEŞİ PROGRAMI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Program Ömer Döngeloğlu’nun “Aile” başlıklı söyleşisi ile devam etti. İnsanoğlu’nun Âdem ve Havva ile başlayan hikâyesinin cennetten dünyaya sürgün edilme imtihanı ile devam ettiğini dile getiren Döngeloğlu, söyleşisinde Peygamber Efendimizin (SAV) hadislerinden örnekler verdi. Dursun Ali Erzincanlı da okuduğu şiirle büyük beğeni topladı. Çobanlar halkının yoğun katılım gösterdiği söyleşi programına; Çobanlar Kaymakamı Fırat Kadiroğlu, Çobanlar Belediye Başkanı Ali Altuntaş, ilçe protokol mensupları, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban da katıldı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti