Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çobanlar Seyitler sulaması hızla yenileniyor

DSİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan

DSİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Çobanlar Seyitler Sulaması Yenileme” inşaatında çalışmaların devam ettiği bildirildi

 

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce, Afyon-karahisar ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artışıyla bölgedeki tarımsal faaliyetlerin geliştiği kaydedildi.
Açıklamada, Çobanlar Seyitler Ovasında bulunan 31 bin 150 dekarlık zirai arazinin modern borulu sistemle sulanmasını sağlayacak olan; “Çobanlar Seyitler Sulaması Yenileme” inşaatında çalışmaların hızla devam ettiği kaydedildi.
İş kapsamında 250 hektar pilot bölümde Parsel Ortak iletim hattı ve parsel başı sanat yapılarının tamamlandığını kaydeden DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Uzaktan Kontrollü Radyo Frekans Otomasyon Sistemi ve basınç problemi olan hatlarda In-Line pompa imalatları devam ediyor. Ana Boru Hattı KM:8+500 de bulunan hat kapsama vanasına kadar (Toplamda 1.350 ha = 250 ha Parsel Ortak İletim Hatlı + 1.100 ha Normal Sulama) tüm çelik boru ve HDPE boru imalatları tamamlandı. Sanat yapısı imalatları da tamamlandı. Sanat yapısı mekanik aksamlara ait çalışmalar devam ediyor. “ dedi.
Projenin tamamlanmasıyla birlikte Çobanlar Seyitler Ovasında bulunan 31 bin 150 dekarlık tarım arazisinde modern borulu sistem ile sulanmasının sağlanacağını dile getiren Genel Müdür Yıldız, “Projenin tamamlanması ile 31 bin 150 dekar tarım alanında yapılacak sulu tarım ile birlikte dekar başına 884 TL gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 27 milyon 537 bin TL katkı ve 2 bin 804 kişiye de istihdam alanı sağlanmasının hedeflenmektedir. İşte gelinen fiziki seviye yüzde 95’dir.” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti