• Haberler
  • Genel
  • Çobanlar MHP’de güçbirliği rüzgarı – Kocatepe Gazetesi

Çobanlar MHP’de güçbirliği rüzgarı – Kocatepe Gazetesi

Çobanlar MHP Belediye Başkan Adayı Sefa Değirmen’in seçim bürosunda geniş katılımla düzenlenen toplantıda AK Parti ve CHP’den katılımlar gerçekleşti. Güçbirliği olarak nitelendirilen katılımlarla ilçenin hizmet alması amaçlanıyor Çobanlar MHP seçim bürosunda hafta sonu düzenlenen programda MHP’ye katılan 300 kişiyi temsilen üç yeni partiliye rozetleri takıldı. Yoğun katılım ve coşkunun hakim olduğu toplantıda MHP İl Başkanı [&hellip]

Çobanlar MHP'de güçbirliği rüzgarı

Çobanlar MHP Belediye Başkan Adayı Sefa Değirmen’in seçim bürosunda geniş katılımla düzenlenen toplantıda AK Parti ve CHP’den katılımlar gerçekleşti. Güçbirliği olarak nitelendirilen katılımlarla ilçenin hizmet alması amaçlanıyor

Çobanlar MHP seçim bürosunda hafta sonu düzenlenen programda MHP’ye katılan 300 kişiyi temsilen üç yeni partiliye rozetleri takıldı. Yoğun katılım ve coşkunun hakim olduğu toplantıda; MHP İl Başkanı Aziz Aslan İGM üye Adayı Habib Ören’e, MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz İbrahim Duman’a, Kocaöz Beldesi Belediye Başkanı İbrahim Nal Süleyman Özer’e üç hilalli MHP rozetlerini taktılar.
HİZMET AMAÇLI GÜÇ BİRLİĞİ
Toplantıda ilk konuşmayı Osman Demiröz yaptı. Siyasetin hizmet etma aracı olduğunu söyleyen Demiröz, Çobanlar ilçesinin hizmet alabilmesi için güçbirliği oluşturduklarını açıkladı. Çobanlar’da hizmet hareketini Sefa Değirmen’in Belediye Başkanı seçilmesi ile sağlamak niyetinde olduklarını açıklayan Demiröz, kendilerinin hizmet kervanına katıldıklarını sözlerine ekledi. Çobanlar ilçesinde AK Parti kurucularından Gençlik Kolları eski Başkanı Ömer Özer toplantının ikinci konuşmasını yaptı. Özer, söz konusu toplantının MHP toplantısı olmaktan ziyade Çobanlar’a hizmetin önünü açabilmek için gerçekleştirilen bir toplantı olduğunu söyledi.
“ÇOBANLAR’DA İKTİDAR
AKRABAYI KALKINDIRDI”
Toplantıya Çobanlar’ın tamamından katılım gerçekleştiğini belirten Ömer Özer; “Ben altını çizerek şunu söylüyorum; Dünya görüşüm, siyasi görüşüm AK Parti’dir. Ama bugün Çobanlar’ın AK Parti iktidarında ne kadar mağdur kaldığını da çok iyi bilenlerden birisiyim. Genel siyasette genel seçimlerde Çobanlar’dan AK Partiye bir tane oy çıkarsa bilinki o Ömer Özer’in oyudur. Ama ilçemizde yönetim Belediye Meclis üyesi olanların tekeline geçmiştir. Adalet ve Kalkınma Partisi gerçekten 10 yıllık iktidarında Türkiye’nin dünyaya saygınlığını, ülkede hizmetlerini kanıtlamış bir partidir. Gel ve lakin AK Parti Çobanlar’da Akrabayı Kalkındırma Partisi konumuna düşürülmüştür.” dedi.
“GENEL VE YEREL SİYASET
BİRBİRİNE KARIŞMAMALI”
Ömer Özer, AK Partinin çeşitli kademelerinde görev yaptığını söyledi. Özer, “Çobanlar’da 10 yıldır bu milletin ne kadar sıkıntı çektiği ortadadır. Şimdiden Sefa Değirmen’e hayırlı uğurlu olsun diyorum. Özellikle MHP’li arkadaşlara sesleniyorum; Bu seçim bürosu salonunda ne kadar her çeşit insan varsa dışarıda da bugüne kadar AK Parti’ye oy vermiş, diğer partilere oy vermiş ama bu seçimde Sefa Değirmen’e oy verecek olan çok arkadaşımız var. Onun için genel siyaseti genel siyaset zamanında, yerel siyaseti de yerel siyaset zamanında yapmalıyız.” diye konuştu.
“ÇOBANLAR ÖKSÜZ VE YETİM BIRAKILDI”
Yakın geçmişe yönelik öz eleştiri yapan Çobanlar MHP Belediye Başkan Adayı Sefa Değirmen, “Çobanlar ilçesi öksüz ve yetim bırakılmıştır. İlçemizde öncelikle AK Parti kurucularının görevleri ellerinden alınmıştır. Çobanlar’ın çalışkan, üretken Belediye Başkanı ve İGM üyeleri alınmıştır. Üçüncü olarak ilçemizin 2004 yılında projeleri, ödenekleri olmak üzere herşeyi elinden alınmıştır. Bu bir itiraftır. Keşke bu ödeneklerle, bu insanlarla, bu arkadaşımız başarıya ulaşsaydı da bizlerde aday olmaz başka yerlerde siyaset yapabilirdik. Bu yüzden MHP’nin gönül anlayışı, hizmet anlayışı bu görülen tabloda çizilidir. Allah bizlere hizmeti nasip ederse gerekenleri yapacağız.” şeklinde konuştu.
“BUGÜN KENDİ
İÇLERİNDE DE AYRILAR”
Çobanlar ilçesinin AK Parti iktidarıyla Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun hizmetlerinden yetim ve öksüz bırakıldığını söyleyen Sefa Değirmen, ilçe halkının bu duruma dur diyeceğini kaydetti.
Hizmette birlik, Çobanlar’da birlik ve huzur için MHP çatısı altında güçlerin birleştirildiğini söyleyen Değirmen; “Bizi ayrılaştıranlar, bizi ötekileştirenler bugün kendi aralarında aynı şeyi yapmışlar fakat sonuçta yapmacık birlik beraberlik sergilemeye çalışıyorlar. Açık konuşuyorum bugün eğer AK Parti iktidarından Çobanlar halkı memnun olsaydı, bizler iktidar hizmetlerinden yararlanmak adına fedakarlık edebilirdik. Bu kişilere bağlı bir şey. Arkasındaki siyasi güçle kendisini bir şey sanan insanlara söylemek istiyorum; Eğer biriniz Belediye Başkanı bir diğeriniz İGM Başkanı olsaydınız buna gerek yoktu. Ne oldu da bugüne kadar Çobanlar’da AK Parti Belediye Başkan adayı açıklandıktan sonra teşkilatı toparlamak adına aday adayı arkadaşımız İGM üye adaylığına gösterildi. Bu oyun bugün bozuldu. Çobanlar’a hizmet edecek, seçildiği gün parti rozetini çıkarıp hizmet için güçbirliğini oluşturduk.” ifadelerini kullandı.
“HİÇ KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEDİK”
Çobanlar MHP Belediye Başkan Adayı Sefa Değirmen, AK Parti İlçe Başkanı Abdil Tıkır’ın vefat eden annesi nedeniyle başsağlığı dileklerini iletti. Değirmen, Çobanlar’ın birlik ve beraberliği için tüm ilçe halkını kucaklarken hiç kimseyi ötekileştirmediklerinin altını çizdi.
Sosyal medya ve medya aracılığıyla her şeyin kamuoyuna sunulduğunu söyleyen Değirmen şunları söyledi: “Siyasi güç kullanarak ‘Ben seni özel sektöre işe koydum. Senin Sefa Değirmen’le yan yana görüntün niye var.’ diyerek bu arkadaşlara sesleniyorum; Ne yaparsanız karşılığını bir fazla alırsınız. Benim arkadaşlarıma kimse baskı kuramaz. Her şey Çobanlar için. Birlik beraberliğin dalga dalga yayılmasını 1999 yılındaki rüzgarın artarak Belediye başta olmak üzere İGM üyelikleri içinde geçerli olup civar beldelerimizinde bu rüzgardan nasiplenmesi için çalışmak zorundayız.”
TAHRİKLERE KAPILMAYIN UYARISI
MHP İl Başkanı Aziz Aslan, Afyonkarahisar’ın Türkiye’de 58 Belediye Başkanlığı ile en çok Belediyesine sahip il olarak ilk sırada yer aldığını söyledi. Aslan, 58 Belediye Başkan adayı arasında MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli ile özel görüşerek izin aldığı tek Belediye Başkan adayının Sefa Değirmen olduğunu vurguladı.
58 Belediye Başkan adayı arasında bir defa kazanmış üç defa aday olup dördüncü aday olan tek adayın Çobanlar Belediye Başkan adayı Sefa Değirmen olduğunu kaydeden Aslan şöyle konuştu: “Eğer sizler bizleri mahçup etmezseniz her türlü sıkıntınızda, iyi ve kötü gününüzde yanınızda olmaya söz veriyoruz. Ayrımız gayrımız yok. Amacımız insana hizmet. Bizler hepimiz birer faniyiz. Belli süre sonra bu görevlere başka arkadaşlarımız gelerek bu görevleri yürütecekler. Vatan haini olmayan her vatandaş bizim seçmenimizdir. Geçmişte hangi siyasi partiye oy verirse versin. Bu hassas dönemde asla tahriklere kapılmamak gerekiyor.”
“ÇOBANLAR
KARARINI VERMİŞ”
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Çobanlar ilçesi için söyleyecek sözü olanların aralarına hizmet etme amacıyla katıldıklarını ifade etti.
Ankara’dan akan çeşmeden Çobanlar ilçesinin testisini doldurmanın boyunlarına borç olduğunu belirten Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: “İktidar hangi partiden olursa olsun yerel yönetimler hangi partiden olursa olsun o yörede yaşayan insanların sayısı kadar kanunen ödenek göndermeye mecburdur. Bunun ötesindeki yatırımlar iş bilen o yöreye hizmet etmek isteyen yerle yöneticilerin becerisine kalmıştır. Benim Belediye Başkanım işsizliğin önünü kesip o yöreye çok ciddi katkılar sağlayacak. Biz buna sonuna kadar inanıyoruz. Çobanlar kararını vermiş. Söz konusu Çobanlar olunca gerisi teferruattır demiş. Bunu kimse görmezden gelemez.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme