• Haberler
  • Genel
  • Çoban'ın seçim mesajı: Yeşil ve yaşanılabilir bir Afyonkarahisar

Çoban'ın seçim mesajı: Yeşil ve yaşanılabilir bir Afyonkarahisar

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 2014 yerel seçimleri için hazırladığı projeleri, kamuoyuyla paylaştı. Çoban, 'Yeşil Afyon', 'Yaşanılabilir Afyon', Kültür Şehri Afyon' başlıklarında topladığı projelerle, seçimlere iddialı giriyor Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 2014 yerel seçimlerinde 3 başlıkta topladığı projelerle, seçmenlerin karşısına çıkacak. 'Yeşil Afyon' başlığında 11, 'Yaşanılabilir Afyon' başlığında 13, 'Kültür Şehri Afyon' başlığında ise [&hellip]

Çoban’ın seçim mesajı: Yeşil ve yaşanılabilir bir Afyonkarahisar

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 2014 yerel seçimleri için hazırladığı projeleri, kamuoyuyla paylaştı. Çoban, “Yeşil Afyon”, “Yaşanılabilir Afyon”, Kültür Şehri Afyon” başlıklarında topladığı projelerle, seçimlere iddialı giriyor

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 2014 yerel seçimlerinde 3 başlıkta topladığı projelerle, seçmenlerin karşısına çıkacak. “Yeşil Afyon” başlığında 11, “Yaşanılabilir Afyon” başlığında 13, “Kültür Şehri Afyon” başlığında ise 10 projeyi kamuoyuna sunan Çoban, projelerinin broşürleri, fotoğrafları, tasarımları ve videolarının hazırlanması için yoğun bir çalışma sürecinden geçti.
SEÇİME RAHAT GİRİYORUZ
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 30 Mart’taki yerel seçimler için hazırladığı projeleri, İkbal Termal Otel’de, geniş katılımlı bir toplantıyla kamuoyuna duyurdu. Çoban, “Projelerimizi, sivil toplum örgütlerimizle, muhtarlarımızla, gazetecilerle konuştuk. Neden 8 Mart’a kadar beklendi? İnsanların hafızasında taze kalsın düşüncesiyle projeleri bugün açıkladık. Biz bu projeler için 6 aydan beri çalışıyoruz. Bu çalışmayı yaklaşık 1 ay öncesinde bitirmiştik, bugün de broşürleri ile beraber sizlere takdim edeceğiz.
Bugüne nasıl geldik o çok önemli. Biz altyapıda rekorlar kırdık. Dev projeler yaptık, Spor Kompleksi gibi, 26 Ağustos Tabiat Parkı gibi, Akarçay gibi. Ama artık bu dönem bizim ustalık dönemimiz. Çok daha rahat bir seçime giriyoruz” dedi.
TANINMAMIŞKEN FARK ATTIK
Sunumdan sonra soruları yanıtlayan Başkan Çoban, seçimi kazanacaklarını belirtti. Çoban, “Biz 2009 yılında tanınmamış bir adayken en yakın rakibimize yüzde 50 fark attık. Bu kadar hizmetle kaybetmemiz söz konusu olamaz. Bizde popülizm yok. Biz bu işe hazırlıklıyız. Kaybedecek insan atar, bedava der, ucuz der. Biz böyle bir şey demedik, kazanacağımızı biliyoruz” ifadelerini kullandı.
AKSİLİK OLMAZSA DÖNEM İÇİNDE BİTECEK
Çoban, projelerin dönemi içinde bitirilmesi için planlama yaptıklarını kaydederek “İki ayrı gruba trafik planı yaptırdık. Çözüm önerileri hemen hemen aynı. Aklın yolu bir dedik. Kent Meydanı’nın ikinci ve üçüncü aşamasında otopark projesi var. Biz tüm projelerimizi dönemimiz içinde bitirmeyi planlıyoruz. Örneğin Kasaplar İçi projesinde imzada kriz çıkarsa, vadettiğimiz projenin iki katı değerinde yeni bir proje yapacağız” dedi.
Tanıtım toplantısına AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Sait Açba, İl Genel Meclis (İGM) Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek ve çok sayıda davetli katıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

2014 SEÇİMİ İÇİN 34 BÜYÜK PROJE

İşte, Başkan Çoban’ın ifadeleriyle projeleri:
-Spor Kompleksimiz dev bir projeydi. Şehir merkezindeki Stadyumumuzun yıkılacak olması nedeniyle 3 bin kişilik spor salonu yapacağız. Eski Sigorta Hastanemizin olduğu alana yapacağız. Sağlık Bakanlığı arsayı vermek istemedi, Sayın Bakanımızın üstün gayretleri ile arazi Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilmek üzere. Her aşamasını takip ediyoruz. Bu salon 3 yere yapılıyor Türkiye’de, dördüncü bir yer yok. İçinde 3 tane antrenman sahası var. Yanında da Gençlik Merkezi yapılıyor. Eski Sigorta Hastanemizin olduğu alan hem spor alanı hem de park olacak.
-Bu dönem temalı parklara önem verdiğimiz bir dönem olacak. İkinci parkımız Karayolları arazisi. Veysel Eroğlu Bakanımız, bu alanın 25 bin metrekarelik alanının bize tahsisini 3’üncü görüşmesinde sağladı. Yürüyüş yolları, havuzlar, fıskiyeler, Kurtuluş Savaşı’nı anlatan bir müzemiz olacak. Tartan koşu pistleri ve ağaçları muhafaza ediyoruz, ilaveten ağaçlar getireceğiz. Şehir merkezinde gidecek bir yer yok, ne yapacağız diyenlere Karayolları ve Cumhuriyet Parkı, ikisi toplam 47 bin metrekare.
-Hiçbir eleştiri bulamadılar. Biz kimseyi kandırmadık. Spor Kompleksimizi yaparken, mevcut Stadyum arazisini satacağız ya da TOKİ’ye vereceğiz dedik. Eleştirilebilir ve araştırılabilirdi. Ne zaman proje bitti, stadyum beton oldu dediler. Alın onlara cevap. Stad Park. Toplam 585 ağaç var, bu proje ile 2 bin tane ağaç oluyor. Sabah ve akşam sporumuzu nerede yapacağız diyenler için alın size stad park… Bunun 7 bin metrekaresi Beleştepe dediğimiz yer. 13 bin metrekare de arsamız vardı. 20 bin metrekareye güzel bir Stad Park yapıyoruz. Artık insanlar, Stadyum’da olduğu gibi kiremit tozunda değil, Akarçay’da olduğu gibi tartan pistte spor yapacaklar.
-Uydukent’te, Ahmet Şemsettin Karahisari Kültür Merkezi’nin bitişiğindeki alanda park yapacağız. 40 bin metrekareyi geçiyor. Burasını Mehmet Sami Hancıoğlu Masal Dünyası Parkı olarak yapıyoruz. Gördüğünüz taşlar, aynen var orada. Onları bir fıskiye haline getiriyoruz. Burada masal dünyası kahramanları olacak. İçinde düğün salonu var, kafetaryası var. Oradaki doğal kayalar fıskiye olarak kullanılacak.
-Termal Park, İzlanda. Ömer Gecek Bölgesi’nde yeşil alan oluşturmaya çalışıyoruz. 148 bin metrekarelik alanda termal özelliğimizi öne çıkaran Termal Park projemizi hazırladık. Kayzerler koyacağız, şelaleler olacak. Şehir, teraslarla izlenecek. Pamukkale gibi traverten yapma imkanımız da olacak. Otel müşterilerimiz için, turizm için önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz.
-Gençlerimiz o hale geldi ki, gençlerimizi oyuncak grupları tatmin etmiyor. Çocuklar artık standart parklardan yorulmuşlar. Daha değişik parklar arıyorlar. Biz de Zafer Kent Ormanı’na macera parkı yapacağız, Çocuk tehlikeli sanılan alanlarda özgüven kazanıyor. Bunu Antep’te görmüştüm.
-Zafer Kent Ormanı’nda şelale yapacağız. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’nun talimatıydı. Havuz kısımları bitti, bir tek projenin uygulanması kaldı.
-Selçuklu Mahallesi’nde Engelsiz Park kuruyoruz. Akarçay’ın yakınında 15 bin metrekarelik bir park. Bir kaykay ve paten pisti de projelendirdik. 600 metrekarelik bir alan gözüküyor ama, maliyeti düşük değil. Kiler Alışveriş Merkezi’nin arkasında bir alan olacak.
-Bedesten Çarşımızı restore ediyoruz. Projemiz hazır. Sayın Bakanımız talimat verdi, hepsini biz karşılayacağız. Yaklaşık 1 buçuk milyon liralık bir yatırımla Bedesten’i iyi bir hale getireceğiz. 2014 yılı içinde muhtemelen bu restorasyona başlayacağız. Valilik-Belediye ortak projesi ile bunu gerçekleştireceğiz.
-Kadınlar Pazarı’nı da yenileyeceğiz.
-Kasaplar İçi çok kötü. 2500 metrekarelik bir alan. Dükkanları çoğu boş. Ticaret yapan yok. İstanbul Büyükşehir Belediyemiz geldi, birebir ölçüm yaptı. Bu restorasyon değil, yıkıp yeniden yapacağız, altına otopark yapacağız. Üzerine de Belediyemize ait olmak üzere bir tesis yapacağız.
-Eğitim amaçlı, uzay gözlemevi projemiz var. Birtakım belediyelerin yaptığını gördük. Hoş bir şey. Uzay bilgisi çocuklarımızda çok gelişiyor.
-Hıdırlık’taki vericileri bir kulede toplayacağız. Kafetaryası ve seyir terası ile değişik bir yer olacak. Görüntü kirliliği yapan vericileri de tek bir yerde toplayacağız.
-Mezarlıkla Uydukent arasında 15 metrekarelik köprülü kavşak yapacağız. 15 milyon lira maliyeti olacak.
-Fuar Alanı ile Ali Çetinkaya Garımızın yanına altgeçit yapacağız. Bunun maliyeti de 3 milyon lira olacak. Birtakım trafik yüklerini buralara alma imkanımız olacak.
-Bisiklet yolları yapmaya başladık, daha da artıracağız. Toplam 30 kilometre bisiklet yolu yapacağız.
-Mahallem Spor Yapıyor kapsamında çeşitli mahallelere spor yerleri, Semt Kapalı Spor alanları yapacağız.
-8 mahallemize Kur’an Kursları yapacağız.
-Altgelir grubu için 300 tane TOKİ konutu yapacağız. Sadece biz orta ve üst düzey gruplar için TOKİ’nin konut yapmasına karşıyız. 5 yıldan beri de karşı durduk. Biz her şeyi mantıklı, yapılabilir şekilde öngörüyoruz. Bir adayımız, herkesi konut sahibi yapacağız diyor. Ben 300 kişiyi yapıyorum, benim farkım bu. Bundan dolayı da Afyonlulardan özür diliyorum.
-Hanımlar Lokali yapmıştık, Erkekler Lokali de yapacağız.
-Eski Afyon Ambarı’nın olduğu binayı sembolik bir ücretle satın aldık. Burayı restore edeceğiz.
-Kent Müzesi yapacağız. Burası Eski Hükümet Konağımız’ın birebir aynısı. Altını otopark yapmak koşuluyla, eski Veterinerlik’in olduğu alanda yapmayı düşünüyoruz.
-Kalemizin eteğindeki sokağı da Sanat Sokağı yapmak için istimlak çalışmalarına başladık.
-Şükrü Demirayak Müzik ve Klasik Otomobiller Müzesi’ni birebir yapacağız.
-Tarihi çeşmelerimizin tamamını restore edeceğiz.
-Paşa Camiimiz de bir tarihimiz. Anıtparkımızın olduğu yerde Paşa Camiimiz varmış. Mahmut Ülker Abi’de buranın relövesi varmış. Bu caminin tıpatıp aynısını bir yerde biz yapacağız.
-SİT alanındaki muhtarlarımız var. Bu ay izin aldılar, Türbe Yokuşu’ndan daha güzel bir şekilde 17 mahallemizin yollarını doğal taşla kaplayacağız.
-Bir doğaltaş müzesi açık alanda, muhtemelen Şahitler Kayası’nın olduğu yerde yapacağız.
-Süper Motor, Racing ve Motokros yapacağız.
-Sokak köpeklerinden çok şikayet alıyoruz. Şu andaki mevzuata göre Hayvan Barınağı’nda sokak köpeklerini tutmamız yasak. Biz sadece kısırlaştırıyoruz. 15-20 gün rehabilite ediyoruz. 50 bin metrekarelik bir doğal yaşam alanı yapacağız. Sokak köpeklerine bu doğal yaşam alanında bakacağız.
-Çimento Fabrikası 2015 yılında kalkıyor. Taşınacağı yerin Hazine’den satın alınması ve ÇED raporuna kadar ben takip ettim. Yenisi Halımoru Köyü’ne yapılacak. Bu sene inşaata başlıyor, 2015 yılında şehir merkezinde çimento kalmayacak. Burada 50 bin metre tek parça bir park projesi yapıyoruz. Burası da Afyonumuzun rahat ettiği bir yer olacak.
-Çöp tesisimizde atık ambalajlardan bir geri kazanım tesisi kuracağız.
-Atıksu tesisine 40 milyon lira yatırım yaptık. Burada 10 bin dekar tarlayı sulayacağız. Bunu 2015 yılının sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Bu projemizden dolayı yılın il belediye başkanı ödülü alacağız, çevre alanında.
-Çöpten elektrik üretirken de çıkan gazdan sera yapacağız.

CUMHURİYET
KENT MEYDANI
3 aşamalı bir proje. Anıtpark, tamamen değişiyor. Zafer Müzesi, Utku Anıtı ve Kale, birbirini tamamlıyor. Hiçbir ağaç kesilmiyor, tüm ağaçlar korunuyor. Hükümet Konağı yıkıldıktan sonra arkada kalan binaların dış cepheleri iyileştiriliyor. Kurtuluş Savaşı’nı anlatan mermer yazıtlar olacak. İkinci aşamada Telekom duruyor ama hafif raylı sistem geliyor. Yoğurt Pazarı’nın oradan başlayacak bir raylı sistem var. 3’üncü aşamada Telekom binası kalkıyor, raylı sistem gidiş-geliş ikiye çıkıyor.

Bakmadan Geçme