• Haberler
  • Genel
  • Çoban’dan Eroğlu’na karayolları teşekkürü – Kocatepe Gazetesi

Çoban’dan Eroğlu’na karayolları teşekkürü – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediyesi'ni ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na karayolları arazisinin devri ile Cumhuriyet Mahallesi'ne yapılacak spor salonu ve yeşil alanın müjdesini veren Başkan Çoban, alt yapı çalışmaları sırasında çıkan eski ve sağlığa zararlı boruları Eroğlu’na gösterdi Karahisar kalesi çevresinde bulunan 18 mahallede devam eden alt yapı çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Burhanettin [&hellip]

Çoban'dan Eroğlu'na karayolları teşekkürü

Afyonkarahisar Belediyesi’ni ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na karayolları arazisinin devri ile Cumhuriyet Mahallesi’ne yapılacak spor salonu ve yeşil alanın müjdesini veren Başkan Çoban, alt yapı çalışmaları sırasında çıkan eski ve sağlığa zararlı boruları Eroğlu’na gösterdi

Karahisar kalesi çevresinde bulunan 18 mahallede devam eden alt yapı çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Burhanettin Çoban, çalışmalardan çıkan eski ve sağlıksız içme suyu borularını Bakan Eroğlu’na gösterdi. Çalışma sayesinde kayıp kaçağın önüne geçtiklerini ifade eden Çoban, belediyenin yılda 2-3 milyon metreküp sudan tasarruf sağlanacağını belirtti. Çalışmalar sırasında suyun kesilmemesinden dolayı Çoban’ı kutlayan Bakan Eroğlu, alt yapının sağlık açısından çok önemli olduğunu söyledi.
YENİ SPOR SALONUNUN
ÇEVRESİ PARK OLACAK
Kocatepe Devlet Hastanesi’nin bulunduğu araziye spor salonu kazandırmayı hedeflediklerini anlatan Başkan Çoban, Gençlik Spor Bakanlığı’nın izin vermesi durumunda bölgenin çevresini yeşillendirerek park oluşturacaklarını kaydetti. Türkiye standartlarına uygun olmayan kent merkezindeki spor salonunun kaldırılacağını vurgulayan Çoban, “Spor Salonumuz 50 yıllık. Standartlara uygun olmadığı için Türkiye ve uluslararası şampiyonalar yapılamıyor. Siz Suat Kılıç Bakanımızla görüştünüz. Kendisi sizden baraj istedi, sizde ‘evet’ dediniz. Cumhuriyet Mahallemizde park alanı yoktu. Cumhuriyet Mahallemizde bulunan eski Kocatepe Devlet Hastanesi’nin bulunduğu araziye spor alanı yapacağız, Gençlik Spor Bakanlığımız izin verirse etrafını yeşillendirerek park haline getireceğiz. Yani hem orada spor salonu olacak, hem de etrafında ağaçları, oturma gurupları, yürüyüş yolları bulunan bir mekan oluşturacağız.” dedi.
EROĞLU’NA KARAYOLLARI TEŞEKKÜRÜ
Karayolları arazisinin 25 bin metrekarelik bölümünün Afyonkarahisar Belediyesi’ne devrinin yapıldığını da açıklayan Başkan Çoban, “Afyonkarahisar nefes alacak” diyerek arazinin tamamen yeşil alan olarak değerlendirileceğini belirtti. Devirle ilgili Bakan Eroğlu’nun büyük çaba gösterdiğini hatırlatan Çoban, “Sizin çok büyük desteklerinizle, ısrarınızla Karayolları arazisinin 25 bin metrekarelik bölümü tamamen Belediyemize devri yapıldı. Protokol imzalandı. Karayolları Genel Müdürlüğü’nden, Ulaştırma Bakanlığından onayları yapıldı. Karayolları burada 12 bin 716 metrekarelik bir alanda kalacak, etrafındaki 25 bin metrekarelik alan ise tamamen yeşil alan olarak yapılmak üzere Belediyemize devri gerçekleşti” şeklinde konuştu.
KARAYOLLARI AFYON’UN
EN BÜYÜK YEŞİL ALANI OLACAK
Karayolları arazisine yapılacak yeşil alanda çok sayıda ağaç ve yürüyüş yolları bulunacağını anlatarak çalışmaların gelecek yıl Nisan ayında başlayacağını ifade eden Çoban sözlerini şöyle tamamladı, “7’den 70’e herkesin vakit geçirebileceği bir mekan haline gelecek. Afyonkarahisar merkezde şu ana kadar ki en büyük parkımız Yeşil Camii’nin yanında bulunan Yeşil Park, 5 bin metrekare civarında. Belediyemizin emlak değerlerine göre bize verilen arazinin değeri 30 milyon lira. Zatıâliniz olmasaydı, biz buradan değil; 25 bin metrekare, 2 bin 500 metrekare yer almamız mümkün değildi. Ulaştırma Bakanımızla olan samimiyetiniz, hukukunuz, sayesinde buraya güzel bir park yapacağız.” Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün de ziyarette Bakan Eroğlu’na sinek ve kara sinek mücadelesiyle ilgili bir sunum yaptı. Ziyarete Vali İrfan Balkanlıoğlu, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ve beraberindeki heyet eşlik etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme