• Haberler
  • Gündem
  • Çoban'dan 'BOŞ BIRAKMAYIN' çağrısı – Kocatepe Gazetesi

Çoban'dan 'BOŞ BIRAKMAYIN' çağrısı – Kocatepe Gazetesi

'MİLLET İRADESİNİ GÖSTERELİM'Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, acil kodu ile geçtiği çağrıda şu ifadeleri kullandı: 'Saygıdeğer hemşehrilerim, Ben Belediye Başkanı Burhanettin Çoban. Hepinize hayırlı günler diliyor. Her akşam sizleri Türk bayrakları ile birlikte darbecilere karşı millet iradesinin gücünü göstermek amacıyla Cumhuriyet meydanında aileniz ve komşularınızla birlikte yerinizi almaya davet ediyorum. Destekleriniz için teşekkürler Afyon, teşekkürler [&hellip]

“MİLLET İRADESİNİ GÖSTERELİM”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, acil kodu ile geçtiği çağrıda şu ifadeleri kullandı: “Saygıdeğer hemşehrilerim, Ben Belediye Başkanı Burhanettin Çoban. Hepinize hayırlı günler diliyor. Her akşam sizleri Türk bayrakları ile birlikte darbecilere karşı millet iradesinin gücünü göstermek amacıyla Cumhuriyet meydanında aileniz ve komşularınızla birlikte yerinizi almaya davet ediyorum. Destekleriniz için teşekkürler Afyon, teşekkürler Türkiye.”
BİRİNCİ KAHRAMAN
TÜRKİYE HALKI
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban acil kodu ile geçtiği darbe kalkışmasına karşı meydanların boş bırakılmaması çağrısı akabinde, durum değerlendirmesi yaptı. Bir avuç çapulcunun darbe girişimine dünya da örneğine az rastlanacak şekilde sivil halkın, millet iradesinin gücü ile engellendiğini belirten Çoban; “Bu darbenin önlenmesinde bana göre dört tane kahraman var. Ancak birinci kahramanımız Türkiye halkıdır. Çocuğu ile genci ile, yaşlısıyla, kadını ile erkeği ile her siyasi görüşten insanla darbecilerin, tankın karşısında durarak, araçların gitmesini engelleyerek sivil halkımız darbeye karşı en güzel tavrını koymuştur” dedi.
MEYDANLARDAN AYRILMAK YOK
Burhanettin Çoban, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halkın karşı koyma tavrından etkilenerek meydanlardan ayırılınmamasını özellikle istirham ettiğini hatırlattı. Çoban, Erdoğan’ın çağrısını Afyonkarahisar Belediye hopörlerinden görevliye ilan ettirmek yerine 7 yıllık Başkanlık hayatı boyunca ilk defa bu kodun önemine binaen bizzat anonsta ettiğini vurguladı. Bizzat anonsla amacın halkın meydanlarda olmasının ne denli önemli olduğuna dikkat çekmek olarak açıklayan Çoban; “Bilindiği üzere hem Cumhurbaşkanımız hem de Başbakanımız, ‘Tehlike tamamen ortadan kalkıncaya kadar gündüzleri işimize devam edelim, geceleri meydanlardan ayrılmayalım.’ Bu çağrı geçerliliğini korumaktadır. Büyük bir ihtimalle bu hafta da meydanlardan ayrılmayacağız” diye konuştu.
BELEDİYE’DE FETÖCÜ YOK!
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Belediye çalışanlarından FETÖ ile bağlantısı bulunup da görevden alınan çalışan olup olmadığı konusuna açıklık getirdi. Afyonkarahisar Belediye Başkanlğı görevini 7 yıldır yürüttüğünü aktaran Çoban; “Yedi yıllık başkanlık görevim boyunca Başkan Yardımcısı ilgili daire müdürü, birim sorumlusu olarak o yapı ile direk irtibatı saptanmış herhangi bir eleman çalışmamaktadır. Esasen böyle bir durum olsaydı bize istihbarat ve diğer birimlerimiz gerekli uyarıları yaparlardı. Bilmediğimiz gizli şekilde o yapının elemanı olsaydı uyarı alırdık. An itibariyle belediye birimlerinde çalışan böyle bir personelin varlığından haberdar değilim. Biz dış görünüme göre hüküm veriyoruz. Eğer bizim tespitimizin aksine istihbarat kurumlarımızdan gerek emniyet gerekse MİT’ten böyle bir bilgi gelirse devletimizin bize tanıdığı yetkiyi derhal kullanarak bu yapı ile bağı olanlara gerekli tertipi alırız” şeklinde konuştu.
“BİZDE PARANIZ DA
GEÇMEZ DEDİM”
Geçmişte Afyonkarahisar’da FETÖ yapılanmasına Bilgi Evlerinden birkaç tanesinin tahsis edildiğinden söz eden Çoban şöyle konuştu: “Ancak 30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde bunların hainliğini gördük. 30 Mart akşamı televizyon kanalında şu cümleyi kullanmıştım, ‘Sırtımızdan hançerlendik’ demiştim. Toplam 8 adet Bilgi Evimizden 4’ü bunların elinde idi. Göreve başladığım da ilk yaptığım iş tahsisi yapılan dört bilgi evini bunların elinden derhal aldım. Araya birçok  aracı koyup, kira ödeyerek bilgi evlerini kullanmak istediklerini ilettiler. Daha önce kira ödemeden bu mekanları kullandıkları gibi tüm giderlerini biz karşılıyorduk. Kira ödeyerek kalmak istediler. Onlara bilgi evlerinin bir santimetresini kiralamaya güçlerinin yetmeyeceğini söyledim. Paralarının bizde geçmeyeceğini söyleyip, derhal boşalttırdım.  Başkaca devam eden bir ilişkimiz yoktu. Dolayısıyla Afyonkarahisar Belediyemiz 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren onlarla kurumsal olarak hiçbir işe girmedi” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme