Çoban'a açık davet

Taşpınar, Çavuşoğlu, Doğancı, Çavuşbaş Mahalleleri'nin sakinleri muhtarları aracılığıyla Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı mahallelerinde görmek istediklerini ilettiler. Muhtarlar Yağacak su ve tarihi çeşmesine gösterilen ilginin Taşpınar, Olucak, Ballıpınar çeşmelerine de gösterilmesini talep etti. Bu zamana kadar Çoban yönetimi dışında bölge ve mahallelere ilgi gösterilmediğini vurgulayan muhtarlar eskiden olduğu gibi yerli yabancı turistlerin çeşmelere ilgi gösterebileceğini [&hellip]

Taşpınar, Çavuşoğlu, Doğancı, Çavuşbaş Mahalleleri’nin sakinleri muhtarları aracılığıyla Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı mahallelerinde görmek istediklerini ilettiler.

Muhtarlar Yağacak su ve tarihi çeşmesine gösterilen ilginin Taşpınar, Olucak, Ballıpınar çeşmelerine de gösterilmesini talep etti. Bu zamana kadar Çoban yönetimi dışında bölge ve mahallelere ilgi gösterilmediğini vurgulayan muhtarlar eskiden olduğu gibi yerli yabancı turistlerin çeşmelere ilgi gösterebileceğini söylediler
Çeşmeler toplumsal değer
Türkiye Muhtarlar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Taşpınar Mahalle Muhtarı İsmail Karayiğit, Çavuşoğlu Mahalle Muhtarı İsmail Sütsatar, Doğancı Mahalle Muhtarı Arif Yorulmaz, Çavuşbaş Mahalle Muhtarı Ali Cindoruk mahalle sakinleri adına yaptıkları açıklamada, Afyonkarahisar denilince ilk akla gelenin tarihi yerlerin çok olduğu bir vilayet olarak belirttiler. Muhtarlar açıklamalarında; “Afyonkarahisar Türkiye’de tarih zenginliğinde birinci sırayı almaktadır. Türbeleriyle, camileriyle, evleriyle hele hele tarihe mal olmuş çeşmeleriyle övünülecek vilayet olarak bir durumdayız. Ne yazık ki bu eserler kısım kısım kıymet bilmeyen bazı kişiler tarafından yok olmaya başlamıştır. Dedik ya Afyonkarahisar denilince derin bir tarih ortaya çıkar. Ne yazık ki isimlerinde türküler yaktıran, şiirler söylenen Taşpınar adına mecmualar çıkaran kendilerini topluma mal eden Taşpınar çeşmesi, şehitlerimiz, evliyalarımız tarafından ‘burada su olucak’ denildikten sonra suyun çıktığı Olucak çeşmesi, Yağcak çeşmesi, Ballıpınar çeşmesi yüzyıllarca Afyonkarahisar toplumunun gözde çeşmeleriydi.”dedi.
Şu anda çeşmeler
kaderine terk edildi
Tarihi ve kültürel miras arasında yer alan çeşmelerin başında insanların eksik olmadığını belirten Mahalle Muhtarları çeşmelerin de insanlar gibi tedavi edilmeden bakımı yapılmadan yıkılmaya terk edildiğinden yakındılar. Ortak açıklamada; “Çeşmelerimizin yıkılmaya terk edilme nedeni fakir halkın bir müddet şebeke sularını evlere almayıp bu çeşmelerden istifade etmeleri sonucu geçmiş Belediye Başkanlarının içinde bakımsızlığa terk etmeleridir. Uzun yıllar bu bölgede yaşayan insanlar iyi bilir, ruhu şad olsun Sami Öznur dönemi ve Afyon’un saygı duyduğu Mehmet Sami Hancıoğlu döneminde Belediye tarafından temizlik yapılırdı. O dönemlerde çeşmelerde en ufak bir sorun yoktur. Ondan sonra göreve seçilen Belediye Başkanlarına bu kaynak sularımız için ne kadar ısrar ettiysek dahi biz muhtarlar ve bölge halkı bizleri ve bölgeyi ciddiye almadılar.”diye konuştular.
Aynı ilgi diğerlerine de bekleniyor
Taşpınar Mahalle Muhtarı İsmail Karayiğit, konuyla ilgili olarak mahalleliden 162 imza topladığını belirtti. İmzaların hiçe sayıldığını söyleyen Karayiğit, kendilerine Belediye’nin kaynak sulara karışmayacağı yönünde ifadelerde bulunulduğunu kaydetti. “Onlara yakışan oydu.”denilen ortak açıklamada; “Amacımız siyaset yapmak değil. Biz muhtar olurken mahallemize hizmet getirme amacıyla bu göreve başlarız. Mahallemize hizmet aldığımız zaman sevinir, alamadığımız zaman üzülürüz. Şimdi bizim sevinme zamanımız çünkü hizmet almaya başladık. Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban göreve geldikten sonra bu bölgeye büyük ağırlık vermeye başlamıştır. Bırakın imza toplamayı Sayın Burhanettin Çoban, tek bir söz ile tarihi Yağacak suyu ve çeşmesinin üzerinde tüm birimlerinin durmasını sağlamıştır. Bu su ve tarihi çeşmenin sağlığına kavuşturulması için Yol İşleri Müdürü ekibiyle, Su İşleri Müdürü ekibiyle bütün imkanları sağlamışlardır. Çok değerli Belediye Başkanımız Sayın Çoban’a yakışan da buydu. Taşpınar, Olucak, Ballıpınar çeşmelerinin de iyi duruma getirileceği beklentisi içerisindeyiz.”ifadelerini kullandılar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme