• Haberler
  • Genel
  • Çoban, Tiyatrolar Günü'nü kutladı – Kocatepe Gazetesi

Çoban, Tiyatrolar Günü'nü kutladı – Kocatepe Gazetesi

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı Afyonkarahisar’da kültürel ve sanatsal etkinliklerin artarak devam edeceğini belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla tüm tiyatro sanatçıları ve tiyatroya gönül verenleri kutladı.Bir milleti ayakta tutan en önemli özelliğin, bireyler arasındaki dil, din, tarih, amaç ve kültür birliği olduğuna [&hellip]

Çoban, Tiyatrolar Günü’nü kutladı

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı

Afyonkarahisar’da kültürel ve sanatsal etkinliklerin artarak devam edeceğini belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla tüm tiyatro sanatçıları ve tiyatroya gönül verenleri kutladı.
Bir milleti ayakta tutan en önemli özelliğin, bireyler arasındaki dil, din, tarih, amaç ve kültür birliği olduğuna değinen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; “Bireyler bunları paylaştıkları sürece kendilerini içinde yaşadıkları topluma ait hissederler. İnsanları birbirlerine hem gönülden, hem zihinden bağlarlar. İşte aidiyet duygusu dediğimiz şey böyle oluşur. Ortak kültür sayesinde bu duygu gelişir, güçlenir. Kültür, bir milletin örf ve adetleri, destanları, sözlü ve yazılı edebiyatı ile sanatçının toplamı olarak ortaya çıkar. İşte bu gerçeklik ile hareket eden Afyonkarahisar Belediyesi de sosyal ve kültürel etkinlikler ile belediye hizmetlerinin sadece yol, su, kanalizasyon, temizlik ve kaldırım işinden ibaret olmadığını göstermek adına şehrimizde çok önemli sanatsal ve kültürel etkinliklere imza atıyor. Bilindiği üzere yeniden yapılanmaya giden Afyonkarahisar Belediye Şehir Tiyatrosu, gönüllülük esasına göre faaliyetlerini sürdürüyor. Sergiledikleri performansla usta tiyatrocuları aratmayan ekibimiz, Afyonkarahisar’lı sanatseverlerin gönlünü fethetmeyi başardı. Kendilerini gösterdikleri bu çabadan dolayı tebrik ediyor, bundan sonraki çalışmalarında da başarılarının devamını diliyorum.” dedi. Çoban, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla tüm tiyatro sanatçıları ve tiyatroya gönül verenleri sevgi ve saygıyla selamlayıp, Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutladı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme