• Haberler
  • Spor
  • Çoban, spor adamlarını buluşturdu – Kocatepe Gazetesi

Çoban, spor adamlarını buluşturdu – Kocatepe Gazetesi

Bölgesel Amatör Lig 7. Grup’ta Play-Off’a yükselmeyi garantileyen AFJET Afyonspor ile Voleybol 2. Ligi’nde Play-Off Grubu'nda finale yükselen Afyon Belediyespor Voleybol takımı, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın Nil Termal Otel’de verdiği özel davette bir araya geldi. Davete, İl Genel Meclisi Başkanı ve AFJET Afyonspor Başkanı Salih Sel, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, [&hellip]

Bölgesel Amatör Lig 7. Grup’ta Play-Off’a yükselmeyi garantileyen AFJET Afyonspor ile Voleybol 2. Ligi’nde Play-Off Grubu’nda finale yükselen Afyon Belediyespor Voleybol takımı, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın Nil Termal Otel’de verdiği özel davette bir araya geldi. Davete, İl Genel Meclisi Başkanı ve AFJET Afyonspor Başkanı Salih Sel, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü ve Voleybol İl Temsilcisi İsmail Barın, Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Tamer Dişbudak, Basketbol İl Temsilcisi Feyzullah Demirkale Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Orhan Küçüksağrıcı, ASKF Genel Sekreteri Alişan Akgün, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Keser, Başkan Yardımcısı Mehmet Dönerkaya, Afyon Belediyespor Başkanı Abdullah Aydoğan, Afyon Belediyespor Voleybol Şube Sorumlusu Burhan Kınay, Belediyespor Basketbol Şube Sorumlusu Eyüp Selman Yavuz, AFJET Afyonspor Sportif Direktörü Cevat Macit, AFJET Afyonspor Teknik Heyet ve 22 sporcusu, Voleybol Takımı Teknik Heyeti ve 13 oyuncusu başta olmak üzere, Afyonkarahisar spor camiasının temsilcileri ve spor medyası katıldı.  
Davette konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar’ın hem takımlar düzeyinde hem de sportif yatırımlar alanında 2009 yılı öncesi ve sonrasını değerlendirdi. Çoban, 2009 yılında göreve başladığında Afyonspor’un 3. Lig’den düştüğünü ve atıl vaziyette olduğunu anlattı. Daha sonra AFJET’in sponsorluğunda Salih Sel ile birlikte Afyonspor’u kurduklarını hatırlatan Başkan Çoban, bugün AFJET Afyonspor’un geldiği noktayı işaret etti.
“VOLEYBOL TAKIMIMIZ İNŞALLAH 1. LİGE ÇIKACAK”
Belediyespor bünyesinde kurulan basketbol ve voleybol takımlarının kuruluşları ve hedefleriyle ilgili de değerlendirmede bulunan Başkan Çoban, basketbol ve voleybolda bugünlere nasıl gelindiği hakkında bilgi verdi. Başkan Çoban, “Basketbol’da şu anda ligde maçlar devam ediyor ve takımımız Play-Off mücadelesi veriyor. Voleybol Takımımız ikinci yılında ise grup ikincisi olarak yarı finallere katıldı. Yarı finalleri hiç yenilmeden geçerek finale yükselen takımımız, 11-13 Nisan tarihlerinde Bursa’da 1. Lige çıkacak takımların belirleneceği final müsabakalarında oynayacak. İnşallah final maçlarını da başarıyla geçip 1. Lig’e çıkacağız. Final maçlarını ben de izleyeceğim inşallah” dedi.
“TAKIMLARIMIZIN YILLIK BÜTÇESİ 3 MİLYON LİRA”          
Basketbol ve voleybol takımlarının ekonomik anlamda yönetiminin çok kolay olmadığını vurgulayan Başkan Çoban, “İki yıldır basketbol ve voleybol takımlarına ayırdığımız bütçe 2 milyon liranın üzerinde. 1 milyon lira civarında iddiadan gelir geldiğini düşünürseniz takımlarımızın bir yıllık bütçesi 3 milyon lira. Tüm bu giderleri Belediye olarak biz karşılıyoruz. Bir il belediyesinin bir yılda 3 milyon liralık bütçeyle sporda var olması önemli bir hadisedir” diye konuştu.
Futbol, basketbol ve voleybolda takımlar kurarken, bu takımları sportif yatırımlarla desteklemek ve Afyonkarahisar’ı sporda ön plana çıkarmak adına Spor Kompleksi’ni yaptıklarını belirten Başkan Çoban, “Geçen haftalarda Beşiktaş’tan bir ekip geldi. Saha zemini hariç hiçbir eksiklik bulmadılar. İnşallah zeminle ile ilgili düzenlemeye de en kısa zamanda başlayacağız” ifadesini kullandı.
“SPOR KOMPLEKSİ’NDE
92 ODALI SPORCU
OTELİ YAPACAĞIZ”
Futbol, voleybol ve basketbol takımlarını tek bir çatı altında toplamayı hedeflediklerini belirten Başkan Çoban, Spor Kompleksi’nin içerisinde 92 odalı sporcu oteli yapacaklarını açıkladı. Otelin projesinin bittiğini ve şu an ihale aşamasında olduğunu kaydeden Başkan Çoban, otelin 10 milyon liraya mal olacağını söyledi.
Ayrıca Spor Kompleksi’nde iki tane olan spor salonunu üçe çıkardıklarına dikkat çeken Başkan Çoban, bu salonun zemininin FIBA onaylı olduğunu ve Türkiye’de sadece 7-8 yerde bulunduğunu söyledi.
Sahipata Mahallesi’nde ikinci bir spor salonu daha yapacaklarını kaydeden Başkan Çoban, “Bu spor salonumuz, voleybol, hentbol ve futsala uygun olacak. Eski spor salonumuzun çatısı çelik olduğu için bu çatıyı yeni salonda kullanacağız. İnşallah Belediye olarak 2 bin kişilik bir salonunu daha ilimize kazandıracağız. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki spor salonu inşaatımız da başladı. Allah nasip ederse 700 kişilik salonumuz da 2017 yılı Haziran ayında hizmete girecek. İki ayrı spor salonu olan bu salonda, eskrim judo ve güreş müsabakalarının yapılabileceği iki ayrı salon daha olacak” şeklinde konuştu.     
“MOTOR VE OTOMOBİL DRAG PİSTİNİ BU YIL BİTERECEĞİZ”
Spor Kompleksi’nde iki tane saha hariç, tüm sahaların ve stadyumun Afyonkarahisar Belediyesi’ne devriyle ilgili yetki yazısının geldiğini vurgulayan Başkan Çoban, bu devri, Spor Kompleksi’nin yanındaki 160 bin metrekare boş alanı da kendilerine verilmesi şartıyla kabul ettiklerini ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün bu konuda olumlu görüş verdiğini açıkladı. İlgili tüm yazıların Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop’a gönderildiğini aktaran Başkan Çoban, muhtemelen önümüzdeki hafta veya bir sonraki hafta protokol yapılacağını kaydetti. Spor Kompleksinin yanındaki 160 bin metrekare boş alanda Türkiye’ye örnek bir motor sporları pisti yapacaklarını belirten Başkan Çoban, “Bu proje için yaklaşık 5 ila 10 milyon lira para harcağız. Motokros ya da süpermoto dediğimiz, toprak zeminli veya asfalt zeminli bir motor sporları pisti olacak. Bu konuda Motor Sporları Federasyonu ve Kenan Sofuoğlu ile görüşeceğiz. Uluslararası motorcuların rağbet edeceği bir pist yapacağız. Bununla da yetinmeyeceğiz. Bilindiği gibi o bölgede, Sadıkbey’den Spor Kompleksi’ne kadar uzanan bir dere var. Şu an 20 gündür orada çalışıyoruz. Çalışmalar bittiğinde bu bölgede bir de 5 milyon TL maliyetli motor ve otomobil drag pisti yapacağız. Drag pistini bu yıl bitirmek istiyoruz. Motor sporları pisti ile ilgili proje yapacak mimar bulamıyoruz. Bulursak bu sene onun da yapımına başlayacağız” ifadesine yer verdi.
“İNŞALLAH PLAY-OFFLARI DA GEÇEREK 3. LİG’E YÜKSELECEĞİZ”
Lig’de oynadıkları maçların ardından Play-Off müsabakalarını oynamayı garantilediklerini belirten AFJET Afyonspor Kulüp Başkanı Salih Sel kısa bir değerlendirme yaptı. İlk olarak, davetinden dolayı Belediye Başkanı Çoban’a teşekkür eden Başkan Sel, Başkan Çoban’ın ifade ettiği Afyonkarahisar’ın artık sporla da anılır bir kent haline geldiğini söyledi. Bölgesel Amatör Lig’de şu anda şampiyonluk mücadelesi verdiklerini ve Play-Off’a kaldıklarını kaydeden Başkan Sel, hedef doğrultusunda ilerlediklerini aktardı. Sel, “İnşallah Play-Offları da geçerek, 3. Lig’e yükseleceğiz” dedi.
“ŞİMDİ GÜN, TAKIMLARIMIZA SAHİP ÇIKMA GÜNÜDÜR”
Afyonkarahisar halkının yıllardır spora aç olduğunu belirten Belediyespor Başkanı Abdullah Aydoğan, Belediyespor’un voleybol ve basketbol takımlarıyla AFJET’in ise futbol takımıyla halkın beklentilerini karşılamaya başladığını söyledi. Belediyespor voleybol takımının ve AFJET Afyonspor’un bir üst lige çıkma noktasında kritik viraja kadar geldiğini hatırlatan Aydoğan, “Yönetimi teknik ekibi ve oyuncularıyla biz hazırız. Afyonkarahisar halkından, zorlu geçecek bu Play-Off ve final müsabakalarında destek bekliyoruz. Temennimiz o ki, inşallah AFJET Afyonspor takımımız ikinci maçı görmeden ilk maçta 3. Lig’e yükselir. Yarı finalde 3’te 3 yaparak büyük başarıya imza atan voleybol takımımız inşallah finalde de aynı başarıyı göstererek 1. Lig’e çıkacağına inanıyorum. Şimdi gün, takımlarımıza sahip çıkma günüdür. Şimdi gün, yöneticisi, teknik ekibi, oyuncusu ve halkıyla herkesin tek vücut olma günüdür” diye konuştu.
“KAYAK MERKEZİ YAPACAĞIZ”
Kendisine en büyük desteğin Belediye Başkanı Çoban’dan geldiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Dr. Yunus Tortop, “Gençlik Merkezimizin yeri içimize sinmedi, gittik istekte bulunduk, bin 900 metrekarelik yer tahsisi yaptı. 20 yıllığına bize şimdiki Karahisar Gençlik Merkezi’nin bulunduğu yeri teslim etti. Afyonkarahisar için bir sürü projemiz var. Kendi memleketimiz ya buranın açıklarını ve sıkıntılarını bildiğimiz için Valimizde destek veriyor, Afyonkarahisar’ın spor haritası çıkaralım dedik. Üç harita oluştu, Frig Vadisi’nde yapılabilecek sporlarla ilgili, nerede hangi tesisimiz var hangi sporlar yapılabilir bunların haritası oluşturuldu ve bir de spor kompleksimizin haritası oluştu. Ayrıca Afyonkarahisar spor turizmi rehberi hazırlıyoruz şuanda. Buda gerçekten spor adına çok az ilde yapılan bir çalışma. Kamp turizmi adına Afyonkarahisar için yapılmazsı gerekiyor. Kayakla ilgili bir projemiz var. Başkanımız Burhanettin Beye kayak pisti yapalım dedik. Hemen arsa araştırmaya başladı, Başkanım daha bu kadar çabuk değil biz bir araştıralım filan dedik. Gelecekte bir de kayak pisti yapacağız. Afyon merkezde suni karla çalışan kayak pisti için Zafer Kalkınma Ajansı bile fizibilite çalışmalarına destek verebileceğini söyledi. Arsalar konusu bir sürü aşaması var, spor turizmi adına otellere gelen insanlar kayak yaparak da vakit geçirebilecek. Afyonkarahisar’a gelen misafirlerin termalde kalma süresi 2.1 gün, ama Antalya’ya gidiyorsunuz 7-8 gün. İşte biz bu kalma süresini artırabilme süresine istiyoruz. Bunu da aktivitelerle yapacağız” şeklinde konuştu.
Eskişehir Basket takımıyla karşılaşan Afyon Belediyespor Basketbol takımı davete katılmadı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme