Çoban: Nezaketten yoksun ucuz siyaset

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün Sarıkız tepesine yönelik eleştirilerini yorumladı. Çoban, Görgöz’ün verdiği beyanatın kamuoyunu doğru bilgilendirmediğini, açıklamasını nezaketsizce bulduğunu söylerken, Yalçın Görgöz’ün “ucuz siyaset” yaptığını savundu CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün Sarıkız tepesi ile ilgili olarak Eskişehir Tabiat Varlıklarını Koruma Kuruluna Belediye yönetimini şikayet ettiğini kaydeden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, [&hellip]

Çoban: Nezaketten yoksun ucuz siyaset

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün Sarıkız tepesine yönelik eleştirilerini yorumladı. Çoban, Görgöz’ün verdiği beyanatın kamuoyunu doğru bilgilendirmediğini, açıklamasını nezaketsizce bulduğunu söylerken, Yalçın Görgöz’ün “ucuz siyaset” yaptığını savundu

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün Sarıkız tepesi ile ilgili olarak Eskişehir Tabiat Varlıklarını Koruma Kuruluna Belediye yönetimini şikayet ettiğini kaydeden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, konuya yönelik Görgöz’ün açıklama yapmaması halinde kendisininde açıklama yapmama düşüncesinde olduğunu söyledi.
BEYANLAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, CHP il yönetim kurulu üyelerinin ziyareti sırasında konunun bizzat CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz tarafından açıldığını belirtti. Görgöz’ün Eskişehir Tabiat Varlıklarını Koruma Kuruluna verdiği dilekçedeki beyanını aktaran Çoban; “Sayın CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, kurula verdiği dilekçesinde, ‘Afyonkarahisar Belediyesi sit alanında izinsiz kazı yapıyor.’ ifedesini kullanmış. Böyle bir şey yok. Biz izin aldığımızı ifade ettik. İkinci olarak ise şöyle yanlış bir beyanda bulunmuş, güya biz oradaki kazıları yurt yapımına arsa üretmek için yapıyoruz. Bu beyanda kesinlikle doğru değil. Bizden şu anda orası için bir vakıf inşaat ruhsatı aldı. Ama bu ruhsat konut yapımı için verildi. Çünkü bizim imar planımızda orası konut alanı olarak gözükmektedir. Konut alanı olarak gözüken arsanın evveliyatı Özerler ailesine ait özel mülkiyete tabi bir arsa olmasıdır. Buraya bizden konut ruhsatı alarak inşaata başlayan vakıf yetkilileri arsayı Özerler ailesinden para karşılığında satın almışlar. Dolayısıyla burası Belediye ya da hazineye ait bir alan daha da doğrusu Sarıkız tepesi değildir.” dedi.
“HARİTA ÜZERİNDE İZAH ETTİM”
Vakfın özel mülkiyetten satın aldığı arsa içerisinde Sarıkız tepesine ait kayaların olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, inşaat yapımı sırasında kazı ve yıkım yapmanın zorunlu olduğunu dile getirdi. Söz konusu alanda kalan taşların bina yapımı için yıkılıp kazıldığını söyleyen Çoban; “Bu alanda yapılan kazı bununla ilgilidir. Burası özel mülkiyete konu bir arsadır. Buranın imarını ben, bizim Belediyemiz yapmadı. Diyelim buranın imarı 30 yıl önce yapılmış, buradan yollar, yeşil alanlar planlanmış. Biz sadece oradaki sakinlerin kullanacakları planlanan yolları ve yeşil alanları açıyoruz. Biz zor olanı yapıyor tabiri caizse dağları deviriyoruz. Bunu yaparken de Eskişehir Sit Kurulu’ndan gerekli izinleri alıyoruz. İzinsiz bir şey yapmamız tepe içerisine girmemiz söz konusu değil. Özellikle kamuoyuna yanlış bilgi veriliyor. Bunun düzeltilmesini istiyorum. Bize iftira atıyorlar, bize isnatta bulunuyorlar. Biz burada kesinlikle yurt yapılsın ya da başkaca bir inşaat yapılsın diye bir arsa üretmedik. Bu kişilere arsa vermedik. Ya da bu kişilerin arsalarını yurt yapsınlar diye kazmadık. Özel mülkiyete konu bir alan. Vatandaştan vatandaşa el değiştirmiş. Her mülkiyet sahibinin inşaat yapma hakkı olduğu gibi konut imarı için kimseye ruhsat verdik. Konut olarak verdiğimiz yere projesine aykırı bir inşaat yapılırsa, böylede bir iddia varsa arkadaşlarımız inceleyip gereğini yaparlar. CHP İl Başkanı kamuoyuna doğru bilgi vermiyor. Ziyareti sırasında ben kendisine harita üzerinde izah etmiştim. Makamımda yaptığım açıklamama rağmen böyle bir isnatta bulunuyorsa yaptığı doğru değil. Bana göre nezaketsizliktir. Beni arayıp bilgi vermesi lazımdır. Açıklamama rağmen açıklama yapıyorsa bence bu ucuz siyasettir.” diye konuştu.
Haber: Burcu Aydın

Bakmadan Geçme