• Haberler
  • Genel
  • Çoban: Keşke daha önceki arkadaşlar da görevlerini yapsaydı

Çoban: Keşke daha önceki arkadaşlar da görevlerini yapsaydı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Sahipata Mahallesi’nde vatandaşlarla biraraya geldi. Yapılan hizmetlerde grurlanmadıklarını, belediye olarak görevlerini yerine getirdiklerini ifade eden Başkan Çoban, “Keşke daha önceki arkadaşlarımız da bu görevlerini yerine getirselerdi” dedi TALEP VE ÖNERİLERİ DİNLEDİAfyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, mahalle toplantılarına Sahipata Mahallesi ile devam etti. Mahalle sakinleriyle bir araya gelen Başkan Burhanettin Çoban, [&hellip]

Çoban: Keşke daha önceki arkadaşlar da görevlerini yapsaydı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Sahipata Mahallesi’nde vatandaşlarla biraraya geldi. Yapılan hizmetlerde grurlanmadıklarını, belediye olarak görevlerini yerine getirdiklerini ifade eden Başkan Çoban, “Keşke daha önceki arkadaşlarımız da bu görevlerini yerine getirselerdi” dedi

TALEP VE ÖNERİLERİ DİNLEDİ
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, mahalle toplantılarına Sahipata Mahallesi ile devam etti. Mahalle sakinleriyle bir araya gelen Başkan Burhanettin Çoban, vatandaşların talep ve önerilerini dinledi.
Hoca Ahmet Yesevi, Veysel Karani ve Beyazıt Mahallesi’nden gelen vatandaşlarla yemekte buluşan Başkan Çoban’a eşi Emine Çoban da eşlik etti. Mahallelerde müthiş bir hizmet hamlesi gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Çoban, yapılan hizmetleri anlatırken asla gururlanmadıklarını aksine belediye olarak görevlerini yerine getirdiklerini kaydetti. Başkan Çoban; “Keşke daha önceki arkadaşlarımızda bu görevlerini yerine getirselerdi” dedi.
“İLK SICAK ASFALTI BU BÖLGEYE SERDİK”
Kendi dönemindeki ilk sıcak asfaltı TOKİ konutlarının bulunduğu bölgede gerçekleştirdiklerinin altını çizen Başkan Çoban; “Göreve başladığımda Sahipata konutlarının arasında bulunan yollar normalde TOKİ’nin sorumluluğunda olan yerlerdi. Maalesef yüklenici, göz boyamak adına yollara serdiği toprağın üzerini asfalt yada parke ile kaplamış. Yollar o kadar kalitesiz olmuş ki; geçen arabaların tekerleri yollara saplanır hale gelmişti. Gerek TOKİ yetkilileri gerekse siz mahalle sakinleri bizzat bizleri ziyaret ederek bu konudaki şikayetlerinizi bildirdiniz. Bunun üzerine TOKİ’nin sorumluluğunda olmasına rağmen Belediye olarak dönemimin ilk sıcak asfaltını bu bölgeye serdik.” diye konuştu.
“HİZMETTE AYRIM YAPMIYORUZ”
Hizmette zengin fakir ayrımı yapmadıklarını belirten Başkan Çoban, göreve gelmeden önce Dumlupınar Mahallesi’nin yüzde 80 kaldırımının topraktan ibaret olduğunu söyledi. Dumlupınar Mahallesi’nde kaldırım çalışmalarının bir ay önce tamamlandığını kaydeden Başkan Çoban; konuyla ilgili bir anısınıda vatandaşlarla paylaştı: “Sahipata Mahallesi’nden bir vatandaşımız su ile ilgili bir problemi için makamıma geldi. Bana ‘Sayın Başkanım Belediye Başkanları zaten hep zengin mahallelerine bakar, bizim mahallelerin yol ve kaldırımına bakmaz, ilgilenmez. Sende öyle yaparsın” dedi. Bende kendisine “daha yeni Belediye Başkanı oldum, inşallah seni mahcup edeceğim. Zengin mahalleleri derken kastettiğin Cumhuriyet Mahallesi mi? Dumlupınar Mahallesi mi? Yoksa Dervişpaşa Mahallesi mi? ” dedim. ‘Evet’ dedi. Şoförümü çağırdım ve misafirimi söz konusu mahalleleri gezdirmesini söyledim. Mahalleleri şoförümle birlikte dolaşan misafirim dönüşte; ‘Sayın Başkanım, haklıymışsın, zengin mahallelerde biraz yol var ama kaldırım diye bir şey yok” dedi. Zengin mahalle olarak bilinen Dumlupınar Mahallesi’nin yüzde 80’nin kaldırımları topraktı. Böyle bir Afyonkarahisar teslim aldık” dedi.
“KAPIDAN GERİ DÖNMEDİK”
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın ardından söz alan muhtarlar Başkan Çoban’ın hizmette hiçbir zaman ayrım yapmadığını, kapısına geldiklerinde asla geri dönmediklerini ve bundan da büyük memnuniyet duyduklarını dile getirerek başarılarının devamını diledi. Ziyarette vatandaşların talep ve önerilerini de dinleyen Başkan Çoban çocuklara oyuncak dağıttı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme