Çoban: En az yüzde 55 oy alacağım

Afyonkarahisar Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban, 30 Mart yerel seçimlerinde en az yüzde 55 oy alacağını belirtti Karahisar TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Emre'nin hazırlayıp sunduğu Yerel Gündem programına konuk olan Afyonkarahisar Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban, kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı. ÖZEL VE BÜYÜK PARK [&hellip]

Çoban: En az yüzde 55 oy alacağım

Afyonkarahisar Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban, 30 Mart yerel seçimlerinde en az yüzde 55 oy alacağını belirtti

Karahisar TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Emre’nin hazırlayıp sunduğu Yerel Gündem programına konuk olan Afyonkarahisar Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban, kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı.
ÖZEL VE BÜYÜK PARK YAPACAĞIZ
Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Burhanettin Çoban, göreve seçilmeden önce halka ne söz verdilerse yerine getirdiklerini belirtti. Çoban, süper motor pisti ve Karayolları arazisine büyük bir park yapacaklarını söyledi. Afyonkarahisar’a süper motor veya moto horoz pisti yapmayı planladıklarını anlatan Burhanettin Çoban, bu proje için 800 bin metrekare alana ihtiyaç bulunduğunu dile getirdi. Çoban; “Böyle bir araziyi bulmamız halinde her iki pistide yapacağız. Ayrıca Karayolları arazisine 28 bin metrekare büyüklüğünde özel ve büyük bir park yapacağız. Projesini şimdiden hazırladık.” dedi.
BELEŞ TEPE ARKASI YEŞİLLENDİRİLECEK
Stadyumun beton bloklar haline getirileceği yönündeki eleştirilere cevap veren Burhanettin Çoban; “Stadyum zaten yeşil alan değildir. Muhalefet buranın beton bloklar haline getirileceğini söyleyerek halkımızı yanlış bilgilendiriyor. Oradaki yeşil alan sadece stadyumun içindeki çim ve sentetik sahalarda bulunan yapay çimlerdir. Toplam 585 adet ağaç bulunan stadın zaten arka kısmını yani Beleş tepe diye tabir edilen bölümün arkasını yeşillendireceğiz. Yeşil alanda yaklaşık olarak bin adet yetişmiş ağaç olacaktır. 2014 yılı sonuna kadar çalışmamızı tamamlayacağız.” diye konuştu.
PAZAR YERİ İÇİN BORÇ ALINDI
Afyonkarahisar Belediyesi’nde nakit sıkıntısı yaşanmadığını ifade eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Belediye kasasında 12 milyon TL para bulunduğunu kaydetti. Çoban; “Biz sadece Pazar yerinin yapılması için İller Bankası’ndan 3 milyon TL borç aldık. Hiç tahmin edemeyeceğimiz kadar Belediye’ye para girdisi sağladık. Benimle hiç alakası olmayan eski Başkanlar döneminden kalma 41 milyon TL borç ödedik. ” şeklinde konuştu.
EĞİTİMDE FIRSAT
EŞİTLİĞİ SAĞLANIYOR
Burhanettin Çoban, Bilgi Evleri’nin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini sağlamak ve okullardaki teknolojiyi iyileştirmek amacıyla başlatılan Fatih Projesi ile benzerlik gösterdiğini vurguladı. Çoban; “Aynen sizin Fatih Projesi’nde vaat ettiğiniz şeyleri burada gerçekleştirdik. Akıllı tahtalarımız, bilgisayarlarımız, sanal kütüphanelerimiz öğrencilerimizin emrine amade. Dershanelerde hangi test kitabından ya da yardımcı kaynaktan eğitim veriliyorsa aynılarını öğrencilerimize ücretsiz dağıtıyoruz. Milli eğitimden gelen öğretmenlerimiz, öğrencilerimize ders veriyor. Etüt saatlerinde de onlara rehberlik ediyorlar. Ayrıca tüm aileleri evlerinde ziyaret ederek çocukların durumları hakkında bilgi veriyoruz. Optik okuyucularla her hafta sonu deneme sınavları yaparak sonuçları hem öğrencilerimize hem de ailelerine bildiriyoruz.” ifadelerini kullandı.
EN BÜYÜK YATIRIM EĞİTİME
Bazı bölgelerde özel eğitim görmesi gereken engellilerin unutulmadığını kaydeden Çoban şöyle konuştu: “Bilgi Evleri’nde engelliler için özel sınıflar oluşturuldu. Okullarımıza araç-gereç ve bahçelerinin asfaltları ile ilgili olarak gerekli tüm desteği veriyoruz. Çünkü eğitime yapılan yatırımın en büyük yatırım olduğunun bilincindeyiz. Bu konuda zaten hükümetimiz de ilk defa eğitim bütçesini birinci sıraya yerleştirerek eğitime ne kadar önem verdiğini göstermektedir.”
“HALKA ÇİZİMLERLE ANLATTIK”
Beş yıllık görev süresi boyunca tüm hizmetlerin maliyetlerini, tamamlanma sürelerini ve beraberinde getirdiği değişiklikleri anlatan Çoban şunları söyledi: “Birçok alanda ilimizde ilklere imza attık. Belediyecilik anlayışı yenilikçi ve değişime açıktır. Görev süresi içerisinde gerçekleştirdiğimiz bir çok projeyi, göreve gelmeden önce hayal ettik. Henüz Belediye Başkan adayı iken halkın karşısına çıkıp, seçildiğimiz taktirde vaatlerimizin hepsini yerine getireceğimize söz verdik. Bu hizmetlerin nereye ve hangi kaynakla yapılacağını çizimlerle birlikte halkımıza anlattık.”
ŞEHRİN YÜZÜ DEĞİŞTİ
Sadece AK Partili belediyelerin değil, diğer siyasi partili belediyelerin de bu dönem çok güzel yatırımlar aldığını söyleyen Çoban sözlerine şöyle devam etti: “Diğer siyasi parti Belediye Başkanları ile bir araya geldiğimizde bu durumu sık sık dile getirdik. Yapılan yatırımlarla Afyonkarahisar’ın çehresi değişti. İnşallah bundan sonra da Bakan Eroğlu ve hükümetimizin çok değerli katkılarıyla ilimizin gelişmesi ve güzelleşmesi artarak devam edecektir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme