• Haberler
  • Genel
  • Çoban eleştirileri cevaplandırdı – Kocatepe Gazetesi

Çoban eleştirileri cevaplandırdı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban, muhalefet cephesinden gelen eleştirileri cevaplandırdı Afyonkarahisar Belediye Başkanı Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban, Bakkallar Odası kongresinde yaptığı konuşmada 5 yıllık görev süresince şehrin büyük bir gelişim ve değişim gösterdiğini kaydetti.“KORUMASIZ GEZEN TEK BAŞKANIM”Afyonkarahisar’ın ulusal medya da adından başarı [&hellip]

Çoban eleştirileri cevaplandırdı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban, muhalefet cephesinden gelen eleştirileri cevaplandırdı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban, Bakkallar Odası kongresinde yaptığı konuşmada 5 yıllık görev süresince şehrin büyük bir gelişim ve değişim gösterdiğini kaydetti.
“KORUMASIZ GEZEN TEK BAŞKANIM”
Afyonkarahisar’ın ulusal medya da adından başarı ile söz ettirdiğini belirten Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban, siyasi rakiplerinden gelen eleştirilere cevap verdi. Yakın gelecekte şehrin tüm spor branşlarında hazırlık kamplarının, müsabaka ve turnuvaların yapılacağı bir il olacağını ileri süren Çoban; “Belediyemiz şimdiye kadar esnaf odaları ve vatandaşları ile kavga etmişti. İnsanlarımız yakın geçmişte korumalar kanalıyla dövülmüştü. Eleştiri yapanlara yapılan saldırılar iyi biliniyor. Ben tek başıma geziyorum. Korumam falan yok. Afyon’da korumasız Belediye Başkanlı yapan ilk benim. Seçildiğim günden beri evimden iş yerime sabah ve akşam tek başıma gelip gidiyorum. Alışverişimi de tek başıma ya da aile fertlerimle birlikte yapıyorum. Çünkü kimseden korkum, endişem yok. Allah’a dayandık hamd olsun çalışıyoruzda. Netice de Allah bizlere güzel hizmetleri nasip etti.” dedi.
YAŞANABİLİRLİK ÖLÇÜTLERİ FARKLI
CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Ecer’in sürekli yaşanabilir kentlerden söz ettiğini belirten Burhanettin Çoban eleştirilere yönelik şunları söyledi: “Sözü edilen dergi her yıl bir çalışma yayınlanıyor. Afyon kimi zaman 60 kimi zaman 50’li sıralarda her yıl değişiyor. Sayın Başkanımız birinciyi ikinciyi açıkladı. Ben 9’ncu ili açıklayayım. Dokuzuncu il Tunceli. Hanginiz Tunceli’de yaşamak ister? Onunucu ilde Artvin. Her yıl göç veriyor. Bu dergi sıralamasında Denizli 60,’ncı sırada. Gaziantep’de 60’nıcı sıralarda. Bu iller ise işsizlik sorununun ortadan kalktığı iller. Bunu ne ile izah edeceksiniz? Derginin yaşanabilir kentler sıralamasında ki ölçütleri farklı. Mesela suç oranları ön planda. Biz suç oranında biz fazlayız. En önemlisi deprem riski. Topraklarımızın çok büyük bölümü birinci derece de deprem riskindedir.”
ŞARTLAR VE YAPILANLAR ORTADA
Sürekli komşu il Eskişehir örneğinin verildiğini belirten Burhanettin Çoban, bu şehrin farklı bir yer olduğunu ifade etti. 800 bin nüfusu olan Eskişehir’de 700 bin kişinin merkezde oturduğunu kaydeden Çoban şöyle konuştu: “Nüfusun tamamına yakını merkezde oturursa tabi burada suç olmaz, eğitim kaliteli olur. İlimiz gibi 380 köyü, 89 beldesi, 18 tane ilçesi olsun da göreyim. Tüm trafik sorunlarının çözümünü devletimiz Karayolları yaptı. Dört dönem Belediye Başkanlığı yaptı. Gerçekten çok güzel şeyler var. Tebrik ediyoruz. Hakikaten güzel parkları var. Gittim gördüm beğeniyorum. Dört dönem Belediye Başkanlığı yapacakta hiç mi bir şey yapmayacak? Bizim 5 yıl içinde neler yaptığımız ortada.”
KONUŞURKEN DİKKATLİ OLMALI
Sürekli örnek gösterilen Eskişehir’de en az 7 AVM olduğunu söyleyen Burhanettin Çoban sözlerine şöyle devam etti: “2009 yılında esnafımız bana gelerek bir siyasi parti adayının malum marketlere ruhsat vermeyeceği sözünü verdiğini benimde böyle bir söz verip vermeyeceğimi sordular. Ben hukukçuyum. Rahmetli Özal döneminden beri yasa tasarısı yasalaşamamıştır. Yasa çıkmadığı sürece kim ve hangi partinin adayı seçilirse seçilsin marketlere ruhsat vermeme hakkı ve yetkisi yok. Bir adayımız Afyon’da ‘Uluslararası baronların temsilcileri onlara ruhsat veriyor.’ demiş. Bizleri kast ediyorlar. Dinar’da, Bolvadin’de bu dönemde açılan marketler var. Bu ilçelerin Belediye Başkanları da mı uluslararası baronların temsilcileri oluyor. Sandıklı’da da bu dönemde açıldı. Konuşurken dikkatli olmak lazım. Bu sözler birgün karşımıza çıkar.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Çoban’dan rakiplerine tio

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bakkal esnafının elbette korunması gerektiğini,
ancak halkın market ve AVM açılmasını
istiyorsa bunun karşısında durmanın mümkün olamayacağını belirterek rakibi Belediye
Başkan adaylarına tio verdi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Çavuşbaş’a ne zaman gitse kendisinden malum marketlerden bu semtte de açılması talebinde bulunulduğunu söyledi. Çoban: “Açıkça konuşayım ben Çavuşbaş’a ne zaman gitsem ‘Bizde niye filanca marketler yok.’ diye soruyorlar. Başkan adayı arkadaşlarımıza ben tecrübe ile bir tio vereyim. Sakın ha sakın ben gelirsem AVM’leri kapatacağım, hiçbirine ruhsat vermeyeceğim demeyin. O zaman esnafı geçtim halk size oy vermez.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme