“Çoban Afyon için büyük şans”

Örnek olma iddiasıyla yapılan Canlı Hayvan Borsası’nın dünyanın en büyük borsası olacağını söyleyen ATB Başkanı Mehmet Mühsürler, yerel seçime aday olan mevcut Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın Afyon için büyük bir şans olduğunu kaydetti Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Mehmet Mühsürler, dünyanın en büyük canlı hayvan borsasını yapmak için proje hedefini büyüttüğünü belirtti. Mühsürler, Mahalli İdareler [&hellip]

"Çoban Afyon için büyük şans"

Örnek olma iddiasıyla yapılan Canlı Hayvan Borsası’nın dünyanın en büyük borsası olacağını söyleyen ATB Başkanı Mehmet Mühsürler, yerel seçime aday olan mevcut Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın Afyon için büyük bir şans olduğunu kaydetti

Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Mehmet Mühsürler, dünyanın en büyük canlı hayvan borsasını yapmak için proje hedefini büyüttüğünü belirtti. Mühsürler, Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi Afyon siyaseti ile ilgili düşüncelerini de paylaştı.
“BİZ İLKİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
Dünyanın en büyük Canlı Hayvan Borsası yapımında şu anda idare binalarının bittiğini söyleyen ATB Başkanı Mehmet Mühsürler, prefabrik olarak 7 bin metrekare kapalı olan yapıldığını dile getirdi. Hayvanların rahatça barınabilecekleri alanların yanında yürüyüş yolları imalatlarının yapıldığını anlatan Mühsürler; “Tahminime göre bu çalışma Temmuz ayı içerisinde biter. Biraz gecikme olacak. Biz Mayıs ayı sonu gibi açılış planlamıştık. Ama proje hedefimizi büyütünce açılış tarihi gecikmek durumunda kaldı. Biz Türkiye’de ve dünyada bir ilki gerçekleştiriyoruz. Amerika bunu 50 yıl önce yapmış ama bizim kuracağımız tesis ve sistem gibi değil. Dünyaya örnek olma iddiamız var. Biz burada olmayan bir şeyi gerçekleştirmeye çalışıyoruz.” dedi.
EMİRDAĞ’DA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Emirdağ ilçesinde Tarım Ticaret Merkezi çalışmalarının devam ettiğini ifade eden ATB Başkanı Mehmet Mühsürler, projelerin gerçekleştiğini belirtti. Emirdağ’da kooperatif kurulma aşamasına ulaşıldığını söyleyen Mühsürler; “Allah nasip ederse Emirdağ Tarım Ticaret Merkezi açılışını bu seneye yetiştiririz diye düşünüyorum.” diye konuştu.
EN KALABALIK SON MİTİNG
Mehmet Mühsürler, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili olarak iş dünyasının penceresiden ekonomik ve siyasi duruma yönelik görüşlerini açıkladı. AK Parti Genel Başkanı Başbakan R. Tayyip Erdoğan’ın Afyon mitingini heyecanla takip edenlerden biri olduğunu vurgulayan Mühsürler; “Ben partimizin il kurucularından biriyim. Miting meydanına toplanan kalabalık malum. Başbakanımızın buraya gelişi en az dört oldu. Hatırlandığında parti ilk kurulduğunda karlı ayaz bir havada Afyon’a gelmiş, Uzunçarşı girişinde bir kalabalık görüşme gerçekleşmişti. Ardında parti mitingi birde referandum için toplantı yapıldı. O dönemde referandum için yapılan toplantı katılımını daha fazla görüyordum. Ama 23 Şubat Pazar günü yapılan miting son dönemde yapılan mitinglerin içinde en kalabalığı oldu.” şeklinde konuştu.
“HEDİYEMİZİ VEREMEDİK SAKLIYORUZ”
Miting katılımcılarını dikkatli bir seyirci gibi izlediğini belirten Mehmet Mühsürler, daha önce bu kadar kalabalık bir miting katılımına rastlamadığını söyledi. Eleştiri sahiplerinin katılımcıların taşıma olduğu iddiasının AK Parti mitingi için geçerliliği olmadığını söyleyen Mühsürler; “Kalben samimiyetle söylüyorum son miting kadar kalabalık Afyon’da başka bir AK Parti mitingi görmedim. Bunu açık yüreklilikle söylüyorum. Başbakanımıza özel bir hediye hazırladık. Hediye göze mi geldi bilemiyorum çerçevesi kırılınca veremedik. Keçenin üzerine üniversiteden bir akademisyen Karahisar Kalesi ve Başbakanımızın resmini hazırlamıştık. Ama çerçevesi kırılınca veremedik. İnşallah bir dahaki gelişine hazır edeceğiz. Onun için saklıyoruz. Sayın Başbakanımız Canlı Hayvan Borsası açılışına inşallah programı müsait olursa gelir. Geldiğinde orada da takdim edebiliriz.” ifadelerini kullandı.
“BİZ İSTİKRARIN SÜRMESİNDEN YANAYIZ”
Siyasi arenada iç çekişmelerin kişilere, partilere ve iş dünyasına zarar verdiğini söyleyen Mehmet Mühsürler, faizlerin, dövizin yükselmesinin sıkıntıya neden olduğunu belirtti. İnşaat sektörünün durma aşamasına geldiğinden yakınan Mühsürler şöyle konuştu: “Şimdi halk eskiden olduğu gibi dövüş kavga her 6 ayda bir değiştiği bir atmosfer yok. Türkiye’de bir istikrar var. Eğer ortada işlenmiş bir suç varsa yargı yolu ile ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Aksi tutum ve tavırlarla iş dünyasına zarar verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Afyon’da ihracatımız haddinden fazla arttı. Biz istikrardan yanayız. Bu işler dövüşle kavgayla olmaz. Siyasi istikrarın bozulmaması bizim için çok önemli.”
DEVLET GEREKENİ YAPAR
17 Aralık 2013 tarihinde başlayan sürecin ardından 30 Mart yerel seçimlerinde Afyon ön görülerini açıklayan Mühsürler şunları söyledi: “İktidarın kurulduğu şehir olan Afyon’da kan kaybettiği kanaatinde değilim. Yolsuzluk vs eğer suç işlenmişse yargı ve kolluk kuvvetleri var. Mahkemeler kanalıyla ne gerekiyorsa yapılır. Rahmetli babam devlet her zaman 18 yaşında derdi. Benim burada ne yaptığımı devlet bilir. Hatası olan bedelini öder. Mesela Sayın Zafer Çağlayan bizim eski bakanımızdı. Kendisi iş dünyasından gelen bir isimdi. Camiamızı anlayan bir isim olması nedeniyle bakanlıktan ayrılması bizler için üzücü oldu. İşin bu noktaya gelmesi hiç iyi olmadı. Afyon teşvikte bölgeler arası sıralamaya göre dördüncü sıradaydı. OSB’de beşinci sıradaydı. Bunlarda çok önemli konular. Kuş daneye gelir. Onun için istikrarın sürmesi şart.”
“BUNLAR EKİP İŞİ”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı ve Başkan adayı Burhanettin Çoban’ın iktidar olma avantajını layıkıyla kullandığını dile getiren Mehmet Mühsürler, Çoban’ın istikrarını koruyacağını kaydetti. Çoban’ın en çarpıcı icraatının Akarçay projesi olduğunu vurgulayan Mühsürler sözlerine şöyle devam etti: “Afyon için Burhanettin Çoban’ın göreve devamı çok iyi olacak. Açık yüreklilikle söylüyorum; Bugün için bir ATB’nin Canlı Hayvan Borsası gibi bir projeyi tek başına gerçekleştirmesi mümkün değildir. Bunu benim tek başıma başarmam mümkün değil. OSB Başkanı Bekir Yeşilay’dan tutun Burhanettin Çoban ve Orman Su İşleri Bakanımızda dahil hepsinden Allah razı olsun. Bu bir ekip işidir. Açıkça Canlı Hayvan Borsası gibi muazzam bir tesisi Afyon’a kazandıranlar Burhanettin Çoban ve Bekir Yeşilay’dır. Burhanettin Çoban Afyon için büyük bir şanstır.”
Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme