Çoban: 16 yıl önce 50 köyde kanalizasyon vardı

İl Genel Meclisi (İGM) Haziran ayı toplantılarının üçüncü birleşimi dün tamamlandı. Meclis dördüncü toplantı için bugün sabah toplanacak.PLAN DEĞİŞİKLİKLERİKOMİSYONDA GÖRÜŞÜLECEKGündem dışı olan iki konu okutularak ilgili komisyonlara oybirliği ile gönderildi. Sandıklı ilçe sınırlarında bulunan Kocatepe Rüzgar Enerji Santrali Piyasa Düzenleme Kurulu'nun üretim lisansı aldığı Rüzgar Enerjisi Santrali amaçlı hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile [&hellip]

İl Genel Meclisi (İGM) Haziran ayı toplantılarının üçüncü birleşimi dün tamamlandı. Meclis dördüncü toplantı için bugün sabah toplanacak.
PLAN DEĞİŞİKLİKLERİ
KOMİSYONDA GÖRÜŞÜLECEK
Gündem dışı olan iki konu okutularak ilgili komisyonlara oybirliği ile gönderildi. Sandıklı ilçe sınırlarında bulunan Kocatepe Rüzgar Enerji Santrali Piyasa Düzenleme Kurulu’nun üretim lisansı aldığı Rüzgar Enerjisi Santrali amaçlı hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile 4 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve ekleri ilgili komisyonlarda görüşülecek. Aynı şekilde gündem dışı olan Emirdağ ilçesine bağlı Aşağıpiribeyli köyünde mevcut imar planında konut alanlarında serbest olan yapı nizamının bitişik nizam olarak değiştirilmesi konusu da komisyonlarda görüşülüp rapor hazırlanacak.
KOMİSYON RAPORLARI OYLANDI
Toplantı gündemin 13’ncü maddesinin görüşülmesiyle devam etti. Dinar ilçesine bağlı köylerdeki arazi yollarının greyderle düzeltilmesi talebi dairesince incelenecek. Çay ilçesinde bulunan Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu bahçesindeki, kapalı spor salonunun bakım ve onarımının yapılması talebinin Köylere Hizmet Götürme Birliği’nce (KHGB) karşılanmasına karar verildi. Kızılören ilçesine bağlı Türkbelkavak köyüne 800 metrelik ilave kanalizasyon yapılma talebi bütçe döneminde değerlendirilecek.
GELİNEN NOKTA ORTADA
İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, 16 yıl öncesinde Afyonkarahisar’ın 400 küsur köyünün sadece 50’de kanalizasyon olduğunu hatırlatarak gelinen noktanın önemine değindi. Çoban, “Türkbelkavak köyüne bu yıl içerisinde yapımı talep edilen kanalizasyon inşallah gelecek yatırım programında değerlendirilecek. Bizim meclis olarak 5 yıl görev süremiz var. Malum olduğu üzere 2019 yılı yatırım programı geçen yıl yapıldı. İlimizin 400 küsur köyünde hatırlanacağı üzere bundan 16 yıl önce 40 veya en fazla 50’de kanalizasyon vardı. Elhamdülillah şimdi kanalizasyon olmayan köy yok. Yeni yatırım programında gereği yapılacak.” dedi. >> Burcu AYDIN’’ın Haberi

Bakmadan Geçme