• Haberler
  • Genel
  • 'Çıtamızın yükseleceğini biliyordum' – Kocatepe Gazetesi

'Çıtamızın yükseleceğini biliyordum' – Kocatepe Gazetesi

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, Fatih Çetinkaya'nın adaylığının açıklandığı günlerde yoğun eleştiriler aldığını, ancak MHP'nin Çetinkaya ile birlikte iyi bir ivme yakaladığını belirtti Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, Afyonkarahisar'da parti olarak çıtayı yükselttiklerini söyledi. Aslan, 'Afyonkarahisar'da konsensusla Fatih Çetinkaya kardeşimizi aday olarak belirledik. Bizim aday belirlediğimiz tarih, seçime 4 ay, 1 [&hellip]

“Çıtamızın yükseleceğini biliyordum”

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, Fatih Çetinkaya’nın adaylığının açıklandığı günlerde yoğun eleştiriler aldığını, ancak MHP’nin Çetinkaya ile birlikte iyi bir ivme yakaladığını belirtti

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, Afyonkarahisar’da parti olarak çıtayı yükselttiklerini söyledi. Aslan, “Afyonkarahisar’da konsensusla Fatih Çetinkaya kardeşimizi aday olarak belirledik. Bizim aday belirlediğimiz tarih, seçime 4 ay, 1 hafta kaladır. Bir hafta sonra da adayımızın tanıtımını gerçekleştirmiştik. Aday belirlenmesinden sonra ilk 15 gün neden Fatih Çetinkaya ismini aday gösterdiğim konusunda İl Başkanı olarak çok yoğun tepkiler aldığımı açıkça belirtmek istiyorum. Ben, sürekli çıtamızın yükseleceğini biliyordum ve tahmin ettiğim gibi de gerçekleşti. İl Başkanı olarak Afyon ili düzeyinde olduğu gibi, Afyon merkezde de belirlemiş olduğumuz adaylarla ilgili herhangi bir yanlış tespitimizin olmadığını gördük ve vicdanen çok rahat olduğumu ifade ediyorum” dedi.
“AFYON SİYASETİNE ÇETİNKAYA’YI KAZANDIRDIK”
30 Mart seçimlerinin kendileri açısından olumlu bir kampanya olarak görüldüğünü kaydeden Aslan, “Kazandığımız yerler oldu, kaybettiğimiz yerler oldu. 6 ilçe ve 8 belde kazandık. Kaybettiğimiz yerlerde bile bana göre böyle bir aday tespitiyle Milliyetçi Hareket Partisi geleceğine yatırım yapmış bulunmaktadır. Afyon il merkezinde de Fatih Çetinkaya kardeşimizi, Afyon siyasetine kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bizi eleştirenler, gün gelecek bize teşekkür edeceklerdir. Çok uyumlu ve çok etkili kampanya, çok güzel bir kampanya yaşadık ve çok çetin mücadele verdik. Şunu da yapsaydık diyebileceğimiz bir şey bırakmadık. Bütün arkadaşlarım elinden geleni yapmıştır. Her ne kadar oransal ve tutarsal olarak beklediğimiz ve hedeflediğimiz oyu almış olmamıza rağmen, Belediye Başkanlığı sayısı bakımından bu sayıya ulaştığımızı söylemek mümkün değildir” ifadelerini kullandı.
MHP’NİN OYLARININ ARTTIĞI İLLER ARASINDA
Aslan, Afyon’un MHP’nin oylarını artırdığı iller arasında olduğunu belirterek “Bir önceki seçimlere göre oy artışını sağlamak yönüyle Türkiye’nin ilk 2 veya 3’üncü ili arasında bulunduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu Milliyetçi Hareket Partisi için yeterli değildir. Yüzde 43’lük oranı ve 51 bine yakın oyu küçümsemek de imkansızdır. Şimdiye kadar Afyonkarahisar siyasetinde gerçekleşmemiş olan oran ve tutarı MHP gerçekleştirmiş bulunmaktadır. Afyonkarahisar’da 45 bin ile seçim alınması mümkündü. Meclis’te grubu bulunmayan partiler kendi oylarını alabilselerdi, bu oyla Belediye Başkanlığı’nı kazanmış olacaktı. Her türlü zor şartlara rağmen, kimseye yalan söylemeden, kimseyi karalamadan, seviyeyi düşürmeden güzel bir kampanya yürüttük. Son gün operasyonlarına maruz kalmış olsak dahi, hiç yıkılmadık ve ümidimizi kesmedik” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme