Çıraylar Cam Afyon’da depo açtı

Konya’da 47 yıl önce kurulan Çıraylar Cam Sanayi yönetimi tarafından iş ortaklarına hızlı, kaliteli, güvenilir hizmet verebilmek için Afyon bölgesine açılan yeni depo tanıtım toplantısı Nil Luxury Thermal Otel’de gerçekleştirildi.HEDEF CAM PİYASASINI CANLANDIRMAKToplantının açılış konuşmasını Şişecam Düzcam Yurt İçi Satışlar Grup Müdürü Burak Atalay yaptı. Burat Atalay, şehrin Başmakçı’sından, Şuhut’una kadar il merkezi ile birlikte [&hellip]

Konya’da 47 yıl önce kurulan Çıraylar Cam Sanayi yönetimi tarafından iş ortaklarına hızlı, kaliteli, güvenilir hizmet verebilmek için Afyon bölgesine açılan yeni depo tanıtım toplantısı Nil Luxury Thermal Otel’de gerçekleştirildi.
HEDEF CAM PİYASASINI CANLANDIRMAK
Toplantının açılış konuşmasını Şişecam Düzcam Yurt İçi Satışlar Grup Müdürü Burak Atalay yaptı. Burat Atalay, şehrin Başmakçı’sından, Şuhut’una kadar il merkezi ile birlikte tüm ilçe firmalarının tanıtım toplantısına katılmalarından büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Yeni ünvan olan Şişecam Düzcam grubunun köklü bir değişim içerisinde olduğunu aktaran Atalay; “Şişecam olarak dört aydır yönete geldiğimiz bölge bayilik sistemi ile birlikte Türkiye’de cam piyasasını canlandırıp daha sistematik bir şekilde hizmet vermeyi hedefliyoruz. Bu yeni yapılanma hakkında kısaca bilgilendirme yapacağım” dedi.
YEREL DEVLER SEKTÖRÜ SÜRDÜRÜYOR
Şişecam Düzcam Yurt İçi Satışlar Grup Müdürü Burak Atalay, Şişecam Düzcam’ın deneyimi ve birikimi ile sektörün dünya çapında öncü firmalarından biri olduğunu söyledi. Firmasının teknolojik alt yapısı ve stratejik yaklaşımcı yenilikçiliği en fazla olan firmalardan biri olduğunu vurgulayan Atalay; “Günün şartlarına göre kendini yenileyerek başarılara ulaşmayı hedefleyen bir politika izlemektedir. Özellikle son üç yılda girişilen yapısal değişiklikler yeni sistemin müjdecisi niteliğindeydi. Antalya da 2014 yılında düzenlediğimiz bayi toplantısından başlayarak ana odağımız; ‘Biz Şişecam Düzcam olarak her noktaya ulaşan ulusal bir tedarikçi bile olsak, siz cam satan , tedarik eden ve işleyen yerel devlerin varlığı bu sektörün devamını sağlamaktır.’ teması olmuştur” diye konuştu.
HER BÖLGEDE TEK SORUMLU BAYİ
Geçen yıl sonuna kadar mevcut bayilik sisteminin müşterilerin Türkiye’nin her noktasına transit satış yapmasına olanak tanımadığını dile getiren Burak Atalay, bu nedenle herhangi bir bölgede aksayan hizmet kalitesinin yükseltilemediğini kaydetti. Atalay; “Önceki sistem gereksiz bir fiyat rekatebini de beraberinde getiriyordu. Bir bölgeye birden fazla firmanın hizmet vermesi aynı zamanda daha büyük yatırımları gerektiren ve depodan yapılması gereken hizmetlerde aksamalar yaratmaktaydı. Bölge bayiliğine geçildiğinde her bölgenin sorumlu bir tek bölge bayisi olacağı için sorumlu bölge bayileri aksayan hizmet ile ilgili sorumluluktan kaçamayacaktır” şeklinde konuştu.
BÖLGEYE İVME
KAZANDIRILACAK
Şişecam Düzcam Ege Bölge Müdürü Mahmut Karakaya, Çıraylar Cam’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydetti. Günümüze kadar 47 yıldır cam konusunda faaliyet gösteren Çıraylar Cam ile aralıklarla 20 yıl süre ile çalıştığını aktaran Karakaya şöyle konuştu: “Çıraylar Cam’ı firma olarak gözlemlediğimizde her zaman yükseliş trendinde olmuşlardır. Gerek istihdam gerekse yatırımları ile çıtayı devamlı yukarı taşımışlardır. Yeni dönemde Afyon’da açtıkları depo ile müşteriye yakın olma, ihtiyaçların daha düzenli ve hızlı bir karşılama hedefleri ile günümüzün olmazsa olmazı müşteri odaklı çalışma konusunda çok olumlu bir adım daha atmışlardır. Çalışkan ve yatırımcı ruhu gelişmiş, ticari itibarlarını çalışma ile kazanan Çıraylar Cam’ın sektörümüz açısından bölgeye yeni bir ivme kazandıracağı inancında olup birlikte nice başarılara diliyorum.”
ASAŞ SEKTÖRDE ÖNCÜ
Tanıtım toplantısı Çıraylar Cam A.Ş.’nin tanıtım filminin izlenmesi ile devam etti. Daha sonra Asaş Alüminyum Mimari Projeler Takip Müdürü Ersoy Çakır, Asaş Ailesi adına kendilerine tanıtım fırsatı sunan Çıraylar Cam yönetimine teşekkür etti. Asaş Alüminyum ailesi olarak Çıraylar Cam ile birlikte daha ileriye gideceklerine canı yürekten inandıklarını kaydeden Çakır şunları söyledi: “Asaş 1992 yılında Gebze de kurulmuştur. Günümüzde Sakarya’da üç tesisi, 2 bin 20 çalışanı ile Türkiye’nin en önemli sanayi kuruluşları arasında yer almaktadır. Kurulduğu yıldan beri istikrarlı büyüme trendi ile Türkiye’de ISO 500 ile yer alan aynı zamanda Avrupa’da lider üreticilerden biri olan Asaş yenilikçi ürünleri, teknolojisi ve sektöründe tek olan ARGE merkezi hizmeti ile bulunduğu her sektöre çözüm ve değer katmaktadır.”
AFYON DEPOSU PİYASA
İHTİYACINI KARŞILAYACAK
Toplantının son konuşmasını ev sahibi Çıraylar Cam Sanayi Genel Müdürü Fahrettin Çıray, davetlerini kırmayan tüm katılımcılara teşekkür etti. Çıray, cam sektörünün global oyuncusu, Türkiye düzcam pazarının lideri, Avrupa’nın en büyük iki üreticisinden biri olan Şişecam Düzcam’ın paydaşı olmaktan Çıraylar Cam Şirketi olarak gurur duyduklarını dile getirdi. Afyonkarahisar’da ki depo açılış tanıtım toplantısında tüm paydaşlarda birarada olmaktan onur duyduklarını kaydeden Çıray; “Çıraylar Cam olarak 1969 yılından itibaren faaliyette olup vizyonel bakış açımız ile her geçen gün gelişip büyümeye devam ediyoruz. Satıcılık faaliyetimiz kapsamında Şişecam Düzcam’ın geniş ürün yelpazesinde yer alan yüksek kaliteli ürünlerle iş ortaklarımızın katkılarıyla inşaat, mobilya, tarım, güneş enerjisi gibi birçok sektörü girdi sağlıyoruz” dedi.
YEREL ÜRÜN CARİ AÇIĞI AZALTIR
Çıray konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Çıray grup şirketlerinin gerek sanayicilik gerekse satıcılık faaliyetleri kapsamında şeffaflığı ile yapılan işin kaynağı olan camın a’dan, z’ye tüm fonksiyonlarına yönelik projeler geliştiriyor, ihtiyaca göre güvenlik, dekorasyon, gürültü kontrolünün yanı sıra yalıtıma yönelik enerji tasarrufu sağlayan düz cam ürünleri ve cam çözümleri sunuyoruz. Bu noktada açılışını gerçekleştirdiğimiz depo ile müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik zengin ürün çeşitlerimizi müşterilerimizi bünyesinde barındırıyoruz. Afyon’da kurduğumuz depo ile iş ortaklarımıza ve değerli müşterilerimize yakınlaşarak düzcam ve düzcam ürünleri olan gürültü kontrolü, güvenlik, dekorasyon ve yalıtım camlarının varlığını arttırıyoruz. Ayrıca Asaş Bölge Bayii olarak alüminyum profil, kompozit panel ürünlerimizle de hizmet vermeye çalışacağız. Kentsel Dönüşüm Yasası ile önümüzdeki 20 yılda 6,5 milyon konut üretimi planlanıyor. Bu tür projelerde yerel ürünlerin kullanılması cari açığı azaltacaktır. Afyonkarahisar’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli bölge ilan edilen 2 bölge de kentsel dönüşüm uygulanacak. Toplam 42 hektarlık bir alanda uygulanacak kentsel dönüşüm yerine toplamda 2 bin 198 binanın yıkılması, yerlerine yapılacak imalatlarda yeşil alan ve otoparklara büyük önem verileceğini biliyoruz.” Tanıtım toplantısına Çıraylar Cam Sanayi iş ortakları katıldılar. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme