• Haberler
  • Genel
  • Çıraklar daha başarılı olacak – Kocatepe Gazetesi

Çıraklar daha başarılı olacak – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Mahir Çalışanlar Derneği 'İş atölyesinden toplumla kucaklaşmaya bir adım atmak' isimli projeyle Çıraklık Eğitim Merkezlerindeki öğrenim gören öğrencilerin sosyalleşme bilincini geliştirecek Afyonkarahisar Mahir Çalışanlar Derneği Başkanı Baysal Doğan, proje sayesinde öğrencilerin okul sonrasında atıldıkları iş hayatında daha başarılı olmalarına katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Doğan, 'Sosyalleşme konusunda sıkıntı çeken öğrencilerin sosyalleşme bilincini alırken insanlarla sağlıklı [&hellip]

Çıraklar daha başarılı olacak

Afyonkarahisar Mahir Çalışanlar Derneği ‘İş atölyesinden toplumla kucaklaşmaya bir adım atmak’ isimli projeyle Çıraklık Eğitim Merkezlerindeki öğrenim gören öğrencilerin sosyalleşme bilincini geliştirecek

Afyonkarahisar Mahir Çalışanlar Derneği Başkanı Baysal Doğan, proje sayesinde öğrencilerin okul sonrasında atıldıkları iş hayatında daha başarılı olmalarına katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Doğan, “Sosyalleşme konusunda sıkıntı çeken öğrencilerin sosyalleşme bilincini alırken insanlarla sağlıklı bir şekilde özgüveni yüksek bireyler olarak iletişim kurmalarının sağlanmasını hedefliyoruz” dedi.
Doğan, öğrencilere toplumun bir parçası olduklarını hissettirmeyi amaçladıklarını belirtti. Doğan, “Toplum içersinde onların da bir statülerinin olduğunu, doktorun, öğretmenin, mühendisin yaptığı işler ne kadar önemli ise onlarında yapacağı işlerin önemli olduğu bilincinin onlarda uyandırılması sağlanacaktır. Kendini ifade etme, ikili ilişkiler nasıl olmalı, empati kurma, iş veren ve işçi ahlakı, esnaflık yapıyorsa müşteriye nasıl davranılır, bir işletmede işçi olarak çalışıyorsa müşterilere ve işverene karşı sorumlulukları gibi konu başlıkları adı altında kendilerine seminer verilecektir” diye konuştu.
Baysal Doğan, hedef kitlenin Afyonkarahisar Çıraklık Eğitim Merkezindeki 15-20 yaş arasındaki 40 kişilik bir topluluk olduğunu söyledi. Doğan, “Öğrencilerin bir toplumdaki bir iş sektörünün iş açığını kapattıkları ve yapmış oldukları işlerin çok önemli olduğu bu yüzden kendilerinin de önemli ve değerli olduğu ve toplumdaki kişilerin onlara ihtiyacı olduğu bilincinin kendilerinde uyandırılması sağlanmasını hedefliyoruz.” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme