• Haberler
  • Genel
  • Çinliler termali çok seviyor – Kocatepe Gazetesi

Çinliler termali çok seviyor – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçi Yardımcısı Wang Xiaoning makamında kabul etti. Ziyarette konuşan Başkan Çoban Afyonkarahisar’ın termal turzim alanında ün yapmış bir il olduğunu kaydederken, Müsteşar Yardımcısı Xiaoning ise Çinlilerin termali çok sevdiğini, Çin’de Afyonkarahisar hakkında geniş bilgiler verdiklerini söyledi Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve [&hellip]

Çinliler termali çok seviyor

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçi Yardımcısı Wang Xiaoning makamında kabul etti. Ziyarette konuşan Başkan Çoban Afyonkarahisar’ın termal turzim alanında ün yapmış bir il olduğunu kaydederken, Müsteşar Yardımcısı Xiaoning ise Çinlilerin termali çok sevdiğini, Çin’de Afyonkarahisar hakkında geniş bilgiler verdiklerini söyledi

Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Afyonkarahisar Destekleme Dernek Başkanı İhsan Beşer’in davetlisi olarak Afyonkarahisar’a gelen Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı makamında ziyaret etti.
“AFYON’UN ÇİN İLE
ÇOK İYİ İLİŞKİLERİ VAR”
TOSYÖV ile Çin Halk Cumhuriyeti Kültür Müsteşarlığı işbirliğinde düzenlenen Çin İpek Sergisi açılış törenine katılmak üzere ilimize gelen Müsteşar Wang Xiaoning’u Afyonkarahisar Belediyesi’nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Burhanettin Çoban, konuğuna kentin tarihi, kültürel ve turizm potansiyeli hakkında bilgi verdi.
Çin’in çalışmalarını ilgiyle izlediklerini ifade eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar’ın da Çin ile çok iyi ilişkileri olduğunu söyledi.
“SAĞLIK TURİZMİNDE
ÖNEMLİ TESİSLER YAPILIYOR”
Tarih boyunca Afyonkarahisar’ın termal ve mermeri ile ün yapmış bir il olduğuna dikkat çeken Başkan Burhanettin Çoban, “Termal turizm alanında şu an 20-25 bin yatak kapasitemiz var. Ancak 4 tane 5 yıldızlı otelimiz de inşaat aşamasında. Onlarla birlikte hedefimiz 30 bin yatak kapasitesi. Sağlık turizminde de önemli tesisler yapılıyor” dedi.
“ÇİN’DE HERKES
TERMALİ ÇOK SEVİYOR”
Afyonkarahisar’da termal suyun kalitesinden söz eden Müsteşar Wang Xiaoning Çin’de herkesin termali çok sevdiğini ancak doğal termalin az olmasından dolayı suni termali kullandıklarına dikkat çekti. Çinli dostlarına Afyonkarahisar hakkında geniş bilgiler verdiklerini söyleyen Büyükelçi Wang Xiaoning kentin tarihi ve kültürel yapısı ile büyük ilgi çeken bir il konumunda olduğunu söyledi.
Belediye’nin şirketi olan Yüntaş A.Ş. bünyesinde doğaltaş ve dekoratif parke fabrikaları kurduklarını belirten Başkan Çoban, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Wang Xiaoning’a bu fabrikalarda üretilen parke örneklerini gösterdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme