Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Cinayetler kenti – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 22 Ocak 2010 Cuma 02:00:00
  Son üç gündür Afyonkarahisar yine yaygın basının gündeminde. Konu: Vahşi Cinayet.
Geçtiğimiz yıllarda ilimiz genelinde yaşanan cinayet, yaralama, kavga ve toplumsal olaylarla ülke genelinde olumsuz bir ün yapmıştık. Afyonkarahisar insanına yönelik geçmişten gelen olumsuz bakış açısı son birkaç yıldaki olaylarla daha da perçinlenmiş. Neredeyse “cinayetler kenti”, “Teksas” gibi isimlerle anılmaya başlamıştık.
Şehir merkezinde TAYAD olarak bilinen marjinal görüşlü grubun linç gi-rişiminden tutun da, Afyonkarahisarspor maçlarında yaşanan olaylar, Fethibey’de 7 kişinin öldürülmesi, Şuhut’ta 8 kişinin öldürülmesi…
Şehir merkezinde otopark kavgası cinayeti, ilçelerdeki köpek, çocuk kavgası sonrası yaşanan cinayetler, arazi anlaşmazlığı cinayetleri hep ardı ardına gelmişti. Trafik kazalarında yaşanan talihsizlikler bunların üzerine tuz biber ekiyordu. Şuhut’ta göçebe vatandaşlara karşı, yani şimdiki yaygın tabiriyle Romanlara karşı yapılan toplu göste-riler… Bu örnekleri uzatmak son derece kolay, bunlar ilk etapta akla gelenler.
Öyle ki yaygın basında görevli olan arkadaşlarımıza, şeflerimize “merhaba” desek, “Yine cinayet mi var Afyon’da” diye sorar olmuşlardı. İnternet aracılığıyla haber ve fotoğrafları Antalya ya da İstanbul’daki haber merkezlerine ilettiğimizde, oradaki bayan görevliler, “Afyon’dan gelen fotoğrafları ben açamam” diye mazeretleri üretiyorlardı.
Özellikle son bir yılda trafik kazalarının azalmasının yanı sıra sonu kötü biten asayiş olaylarıyla ilgili de bir düşüş grafiği yakalanmıştı. Haber merkezlerinden, “Yahu Afyon’un sesi çıkmıyor. Mutlaka orada bir şeyler oluyordur da gazeteciler uyuyordur” diye gazeteci arkadaşlarımıza takılanlar vardı. Ta ki, önceki güne kadar.
Bıçaklanarak öldürüldükten sonra cesedi parçalanan Kemal Gözel’in olayı haber merkezlerine istediklerini vermiş oldu. Bu olayın hemen ardından aynı gün, Sinanpaşa ve Emirdağ’daki cinayet olayları ortaya çıktı. Sinanpaşa’da yol kenarında bur ceset bulunurken, Emirdağ’da 17 yaşındaki bir genç 14 yaşındaki kuzenini tüfekle vurarak öldürmüştü. Afyon yine kanlı gündemin ön sıralarındaydı. Şimdi olayın ikinci boyutuna geçildi. Katil zanlısının olayla ilgili ilk ifadelerinde “Evimde misafir ettiğim Kemal içkime uyuşturucu atıp bana tecavüz etti” dediği bilgisi olayın gündemdeki yerini bir kez daha değiştirdi. Tabi ki Afyonkarahisar’ın imaj değeri de bu olayla yeni yerini buldu. Geçen yıllarda çocuklarının şehir dışındaki Afyonlu öğrencilerle ev arkadaşlığı yapmasını dahi sakıncalı bulan ortalama vatandaşın şimdiki görüşlerini merak etmiyor musunuz? Biz ediyoruz doğrusu.
Biz ne kadar bağırırsak bağıralım “Afyonkarahisar termalin, mermerin, lezzetin başkenti. Tüm yollar Afyonkarahisar’dan geçer. Zafer ve Frig Vadisi’nin merkezi Afyonkarahisar’dır” diye. Tüm bunların “Cinayetler kenti” imajının gölgesinde kaldığını anlamak için şehir dışından birkaç kişiyle görüşmek yeter de artar bile.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER